$
ספורט ופוליטיקה

נשיא אופ"א: הברקזיט וטראמפ יפגעו בסיכויי בריטניה וארה"ב לארח אירועי כדורגל גדולים

אלכסנדר צ'פרין, המכהן גם סגן נשיא פיפ"א, אמר את הדברים בראיון לניו יורק טיימס; "אם שחקנים לא יוכלו להגיע בגלל סיבות פוליטיות או החלטות פופוליסטיות, אז אי אפשר לקיים שם את הטורניר"

שירות כלכליסט 14:5301.03.17
נשיא אופ"א אלכסנדר צ'פרין חושש שהברקזיט ודונלד טראמפ יפגעו בסיכויים של בריטניה וארה"ב להיבחר לאירוח המונדיאל. צ'פרין, המכהן גם סגן נשיא פיפ"א אמר את הדברים בראיון לניו יורק טיימס. צ'פרין הסלובני, בהתערבות פוליטית חריגה העלה את החששות לגבי השפעת מדיניות ההגירה שמיישם טראמפ על הכדורגל. כמו כן, יציאה של בריטניה מהאיחוד האירופי בלי הסכמים מסודרים עלולה לגרום לכך שאופ"א תפסיק לקיים בממלכה משחקים מרכזיים כמו גמר ליגת האלופות או טורניר היורו. האצטדיונים הבריטים נבחרו מספר פעמים בשנים האחרונות לאירוח גמר ליגת האלופות, כשב-2011 ו-2013 המשחק התקיים באצטדיון וומבלי, בעוד שהשנה הגמר ייערך באצטדיון מילניום בקרדיף, ויילס.   

 

ניימאר. "ישנם הליכים שמתקיימים לגבי ניימאר ומסי. השנה גמר ליגת האלופות מתקיים בקרדיף. מה יקרה אם הם לא יסכימו להכניס אותם?" ניימאר. "ישנם הליכים שמתקיימים לגבי ניימאר ומסי. השנה גמר ליגת האלופות מתקיים בקרדיף. מה יקרה אם הם לא יסכימו להכניס אותם?" צילום: איי אף פי

 

אולם צ'פרין אומר שאם החוקים אחרי הברקזיט יקשו על העובדים והשחקנים להיכנס לבריטניה, אז אופ"א תיאלץ לשקול מחדש את השימוש בוומבלי ובאצטדיון מילניום כשניים מהמגרשים המרכזיים שלה.

 

הוא ציין כדוגמה את המקרה של סרג' אורייר מפריז סן ז'רמן שבנובמבר נאסרה כניסתו לבריטניה למשחק נגד ארסנל בשלב הבתים של ליגת האלופות. השחקן מחוף השנהב נידון לחודשיים מאסר על תנאי בספטמבר לאחר שתקף שוטר, אך בקבוצה הצרפתית התעקשו שהרשויות בבריטניה הנפיקו לו ויזה, ולפיכך הוא אמור היה לעבור בלי בעיה בביקורת הגבולות.

 

"הייתי מאד מאוכזב כשאורייר לא הורשה להיכנס לאנגליה וזה יחמיר אחרי הברקזיט", אמר צ'פרין. לדבריו הבעיה עלולה להתגלות כ"חמורה", שכן יש עוד שחקנים עם בעיות משפטיות, כמו ניימאר, הכוכב הברזילאי שב-2013 עבר לברצלונה ומתמודד עם שורה של עניינים משפטיים, וחברו לקבוצה ליונל מסי שהורשע בשנה שעברה בהעלמות מס.

 

"ישנם הליכים שמתקיימים לגבי ניימאר ומסי. השנה גמר ליגת האלופות מתקיים בקרדיף. מה יקרה אם הם לא יסכימו להכניס אותם?"

 

עיקר הבעיה מבחינתו של צ'פרין היא "אם יתברר ששחקנים מאנגליה יכולים לטוס לכל מקום, אך שחקנים מקבוצות אחרות לא יכולים להיכנס לאנגליה זו עלולה להיות בעיה גדולה לאוהדים, אך אנחנו נדבר עם הממשלה הבריטית ואני בטוח שהתאחדות הכדורגל האנגלית תסייע לנו".

 

טורנירי המונדיאל הבאים יתקיימו ברוסיה ב-2018 ובקטאר ב-2022. בתיאוריה, מדינה מיבשות אמריקה יכולה להיות הבחירה המועדפת לאירוח המונדיאל ב-2026, ונשיא פיפ"א ג'יאני אינפנטינו אף רמז בראיון ל-ESPN כי הצעה משותפת מארה"ב, קנדה ומקסיקו תהיה "אידיאלית", במיוחד לנוכח התכניות להרחיב את המונדיאל ל-48 נבחרות. עם זאת, הניסיונות של טראמפ לאסור כניסה לארה"ב משבע מדינות מוסלמיות עלולים לגרום לכך שבסופו של דבר פיפ"א תעדיף אפשרויות אחרות. "הגבלות כניסה יהיו חלק מהקריטריונים שייבדקו בעת בחירת המארחות", אמר צ'פרין. "אני בטוח שזה לא יעזור לארה"ב להיבחר". אחת המדינות שטראמפ פעל לאסור כניסת אזרחים שלה היא איראן, שהמאמן שלה הוא קרלוס קיירוש, יד ימינו לשעבר של סר אלכס פרגוסון במנצ'סטר יונייטד. איסור כניסה של אזרחים איראניים ישפיע לא רק על שחקני הכדורגל, אלא גם על המאמנים, הצוות הרפואי והעובדים של הנבחרת וכן על עיתונאים ואוהדים.

 

"אם שחקנים לא יוכלו להגיע בגלל סיבות פוליטיות או החלטות פופוליסטיות, אז אי אפשר לקיים שם את הטורניר", סיכם צ'פרין. "זה המונדיאל. האוהדים והעיתונאים צריכים להיות מסוגלים להשתתף, לא משנה מה הלאום שלהם. נותר רק לקוות שזאת לא תהיה בעיה".

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x