$
רכישות

ארסן ונגר דחה הצעה מסין - בשווי 30 מיליון ליש"ט בשנה

ההצעה היתה הופכת את ונגר למנג'ר המרוויח ביותר בעולם. מנג'ר ארסנל הודיע כי לא יפרוש מכדורגל גם אם לא יישאר בקבוצה בעונה הבאה

שירות כלכליסט 18:4328.02.17

ארסן ונגר דחה הצעה גבוהה מסין שהיתה הופכת אותו למנג'ר המרוויח ביותר בעולם. עם זאת, מנג'ר ארסנל הודיע כי לא יפרוש מכדורגל גם אם לא יישאר בקבוצה בעונה הבאה.

 

 

 

ארסן ונגר ארסן ונגר צילום: איי פי

 

קבוצה סינית, שזהותה לא נחשפה, הציעה לשלם לוונגר 30 מיליון ליש"ט בשנה, גבוה פי שניים מהשכר של המאמן הנוכחי המרוויח ביותר, פפ גוארדיולה ממנצ'סטר סיטי.

 

ההצעה מגמדת את ההארכה לשנתיים שארסנל הציעה לוונגר, לפיה היה מרוויח 10 מיליון ליש"ט בשנה. ואולם נראה שהצטרפות למהפכה הסינית לא נחשבת להצעה אטרקטיבית בעיניו.

 

בכל מקרה, ונגר עוד לא החליט אם יישאר בארסנל בעונה הבאה, ובקבוצה מתחילים להיחלץ מהאפשרות שיעדיף לעזוב. עם זאת הוא הדגיש כי אינו מוכן עדיין לצאת לפנסיה, ובכל מקרה יאמן בעונה הבאה. בעקבות זאת, התקבלה ההצעה הגבוהה מהסינים. לפי ההערכות, בכל מקרה ונגר ידחה הצעות מהליגה הסינית לטובת אימון קבוצה בליגות הבכירות של אירופה.

 

ריאל מדריד, שניסתה להחתים אותו בעבר, היא ככל הנראה האפשרות המועדפת עליו אחרי ארסנל, זאת אם הספרדים יחליטו לבצע שינוי.

 

הבעלים של ארסנל, סטן קרונקי, מעוניין שוונגר יישאר בקבוצה, וההצעה להארכת החוזה בשנתיים כוללת עלייה של 25% בשכר מ-8 מיליון ליש"ט בשנה ל-10 מיליון ליש"ט. ואולם האוהדים לא יהיו מרוצים מכך, שכן הם מאמינים שעליו להתפטר לאחר הכישלון במרוץ לאליפות הפרמיירליג ובליגת האלופות. ואולם ונגר (67) כבר הוכיח שההחלטה שלו לא תהיה מבוססת על כסף.

 

בתוך כך, נראה שקונגלומרט הטכנולוגיה הסיני לה אקו (LeEco) מאבד את התיאבון שלו לספורט, וחטיבת השידור, לה ספורטס, מתקשה להמשיך ולהחזיק בזכויות השידור המרכזיות.

 

בדצמבר 2016 העבירה לה ספורטס תשלום של הרגע האחרון לפרמיירליג שאפשר לה לעמוד בהתחייבויות שלה במסגרת החוזה ביניהן. אולם בשבוע שעבר עלתה בעיה מהותית יותר כשקונפדרציית הכדורגל של אסיה (AFC) ביטלה עסקה בשווי 100 מיליון דולר עבור זכויות השידור לכל התחרויות שלה כשהחברה לא עמדה בתשלומים.

 

ההסכם עם הקונפדרציה של אסיה נחשב ליהלום שבכתר בזכויות השידור של לה ספורטס, שכן הוא כולל את כל התחרויות שהקונפדרציה מארגנת, כולל ליגת האלופות של אסיה (שם השאירו הקבוצות הסיניות חותם גדול), סיבוב המוקדמות האחרון באסיה לפני המונדיאל של 2018 וגביע אסיה בשנים 2017-2020.

 

בעוד שסין פועלת לשיפור הביצועים של הנבחרת, כך שיתאימו להשקעה הכספית הגדולה בספורט במדינה, נראה שלה ספורט תפספס את הצמיחה בקהל הצופים המקומי במשחקי הנבחרת. ההיסטוריה מוכיחה שערוצים מתקשים לשרוד לאורך זמן על שידור זכויות מיובאות בלבד.

 

לה ספורטס רכשה את זכויות השידור של הסופר ליגה הסינית בחוזה לשנתיים בשווי 392 מיליון דולר שנחתם בתחילת 2016. הייתה גם הצעה לרכוש את המועדון בייג'ינג גואואן, שלא יצאה בסופו של דבר לפועל. לה ספורטס מחזיקה בזכויות השידור בסין של המונדיאל ב-2018 ברוסיה.

 

בנובמבר דיווחה הלה אקו על בעיות בתזרים המזומנים, ובדצמבר פיטרה עובדים בלה ספורטס. בינואר היא הודיעה כי הועברה לה השקעה של 2.19 מיליארד דולר מחברת הנדל"ן סונאק צ'יינה הולדינגס.

 

השאלה כעת היא האם הכסף ישמש לתמוך בחוזי השידור או ישמש להשקעות בתחומים אחרים.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x