מחבר הדו"ח על סמים ממריצים בספורט: "האוהדים וספונסרים ינטשו"
שערוריית הסימום המערכתית בספורט הרוסי תהיה בעלת השלכות על כל עולם הספורט, כך לדבריו של ריצ'ארד מקלרן שחיבר את דו"ח החקירה בעניין
- האם שערוריית הסמים בספורט תמנע מרוסיה לארח את מונדיאל 2018?
- בגלל שערוריית הסמים: ההיסטוריה האולימפית נכתבת מחדש
- הסוכנות למלחמה בסמים בספורט: מערכת הבדיקות כמעט קרסה באולימפיאדה
החלק השני של הדו"ח, שפורסם החודש, חשף כי מעל אלף ספורטאים רוסים ב-30 ענפי ספורט השתמשו בחומרים אסורים, שעזרו להם לנצח. זה היה המסמך האחרון שפורסם בשנה שגם כך התאפיינה בדיווחים על שערוריות סמים. התאחדות האתלטיקה הבינלאומית עדיין לא מצאה ספונסרית במקום נסטלה, שפרשה לאחר חשיפת ההאשמות בארגון, בעוד מותג אדידס נטש והוחלף על ידי מותג אסיקס החלש יותר מבחינה כלכלית. עוד קודם לכן, הושעתה כוכבת הטניס מריה שראפובה לאחר שנמצאו בדמה שאריות של החומר האסור מלדוניום.
במקביל, הוועד האולימפי הבינלאומי בודק מחדש דגימות שנלקחו באולימפיאדות בייג'ינג ולונדון. הבדיקות המחודשות חשפו עד כה קרוב ל-100 תוצאות חיוביות, כולל של כ-40 זוכים במדליות. מקלרן מאמין שעד האולימפיאדה הבאה בטוקיו 2020 יתגלו תוצאות דומות גם מאולימפיאדת ריו.
הדו"ח של מקלרן חשף שהנבחרת הרוסית השחיתה את אולימפיאדת לונדון "בקנה מידה חסר תקדים". מקלרן הקנדי, שחוקר גם חשד לסימום בבייסבול אמר כי זו השערורייה הגדולה ביותר בהיסטוריה של הספורט.
"ככל שמקרים מסוג זה הולכים ונחשפים, אנשים מתחילים להבין מה באמת קורה, וזה עלול לגרום לירידה במספר הצופים", הוסיף מקלרן, "זה ישנה את שיעורי הצפייה ובהתאם יפגע בהכנסות ערוצי השידור. לכן הספורט צריך לעשות משהו בעניין במהירות האפשרית".
תחום האתלטיקה בייחוד מתקשה לבסס את המהימנות שלו בקרב הקהל הצעיר, הסביר פטריק נאלי, יועץ שיווק לשעבר לוועד האולימפי הבינלאומי. המשיכה המסחרית של הספורט בארה"ב הייתה מאז ומתמיד מוגבלת, ובשנים האחרונות ירד גם התיאבון האירופי. "זה ספורט שהולך וגווע מנקודת מבט מסחרית וטלוויזיונית", הוסיף.
ספונסרים עוד לא נטשו את האולימפיאדה, שנהנית ממגוון של ענפי ספורט, נאמנות לאומית של האוהדים והעובדה שהיא מתקיימת רק אחת לארבע שנים. עם זאת, מספר הצופים בקיץ ב-NBC ירד ב-25% לעומת לונדון 2012. לא נמצא גורם ספציפי שאחראי לירידה, אך השמועות על סימום בוודאי שלא עזרו.