אופ"א: "הפייר פליי עובד והמספרים מוכיחים זאת"
עפ"י בדיקת 700 מועדונים, ההפסדים המצטברים בכדורגל האירופי ירדו אשתקד והסתכמו ב-320 מיליון יורו. לפני חמש שנים הקבוצות הפסידו יחדיו יותר ממיליארד יורו
לפי אופ"א: הפייר פליי הפיננסי עובד. בסדנאות עבודה שערכו בארגון כ-160 מומחים פיננסים מרחבי אירופה אמרו לחוקרים של אופ"א שכלכלת הכדורגל באירופה השתנתה לטובה.
- ליגת האלופות מתחילה וכולם יודעים איך תסתיים
- פריז סן ז'רמן תחתום על הסכם חסות של 175 מיליון יורו בעונה
- דו"ח: רק 3% מהקבוצות באנגליה במצוקה פיננסית
לפי בדיקת 700 מועדונים, ההפסדים המצטברים בכדורגל האירופי עומדים על 320 מיליון יורו ב-2015. מדובר על עונה רביעית ברציפות של צמצום ההפסדים. לפני חמש שנים הקבוצות הפסידו יחדיו יותר ממיליארד יורו.
לפי הנתונים מספר הליגות הרווחיות עלה מ-15 ב-2014 ל-25 ב-2015. החובות צנחו ולפי אופ"א 46 ליגות באירופה רווחיות או מאוזנות.
לפי אופ"א החזרי כסף הכרחיים, למשל, ירדו מ-57 מיליון יורו ב-2011 ל-5 מיליון יורו. ירידה של כמעט 92%. לפי אופ"א גם החובות על רכישות שחקנים ותשלומים אחרים ירדו באחוזים ניכרים - 72% ו-37% בהתאמה.
עם זאת, יש לציין שחוקי הפייר פליי הפיננסיים (FFP) יצרו מאז נכנסו לתוקף ב-2012 פער גדול יותר בכדורגל האירופי, כך לפי כלכלנים באוניברסיטת גרמניה. אופ"א השיקה את החוקים מתוך מטרה "לשפר את הבריאות הפיננסית הכוללת של מועדוני הכדורגל באירופה". הכלכלנים חקרו את הפעילות באנגליה, צרפת, גרמניה, איטליה וספרד במשך עשור, וזאת כדי לקבוע את רמת ההשפעה של חוקי הפייר פליי.
המחקר מצא כי המכשולים שהושמו בפני משקיעים התגלו כ"חסרון עבור המועדונים הקטנים יותר" ומפחיתים את התחרות. "חוקי הפייר פליי הפיננסי לא צמצמו את אי השוויון בין המועדונים, אלא דווקא הרחיבו אותו", מסר פרופסור כריסטוף קסרר, מהאוניברסיטה הטכנולוגית של מינכן.
לפי המחקר, החוקים "ביססו את ההיררכיות הקיימות", שכן הם אינם מאפשרים לקבוצות חלשות יותר מבחינה פיננסית להתקדם באמצעות השקעות. "המשקיעים יכולים לפרק מבנים מבוססים ובכך לחזק את התחרות", הוסיף ד"ר דניאל אורבן.
יש לציין שבתקופת הפייר פליי הפיננסי, יש פחות אלופות מאי פעם בליגות הראשונות של אופ"א.