מבחינה פיננסית מגיע לבאיירן לזכות בליגת האלופות
מחקר: "באיירן מגלמת את המודל הפיננסי הגרמני הנשלט על ידי היגיון ומתינות, ואילו ריאל מדריד משקפת את המודל הספרדי של תאגיד גדול שמורכב מהשקעות משמעותיות ורמת חוב גבוהה"
אם תואר הצ'מפיונס ליג היה מוענק השנה למועדון המאוזן ביותר מבחינה פיננסית מקרב ארבע הקבוצות שהעפילו לחצי הגמר, באיירן מינכן קרוב לוודאי היתה זוכה, וריאל מדריד היתה מדורגת במקום השני, כך עולה ממחקר שניתח את הנתונים הפיננסיים שלהן.
חוסה מריה גאיי, מרצה לחשבונאות
באיירן מינכן, שתנסה ביום רביעי להגן על יתרון של 2-1 מול ריאל, החזיקה בחוב הקטן ביותר מקרב ארבע הקבוצות, שהסתכם ב-338 מיליון יורו, בעוד שלריאל יש חוב של 590 מיליון דולר. בארסה, שצריכה להתגבר על הפסד 1-0 במשחק ביתי שייערך היום (ג') נגד צ'לסי, מחזיקה בחוב כולל של 578 מיליון דולר, והחוב של צ'לסי הוא הגבוה ביותר - 792 מיליון דולר.
"באיירן מגלמת את המודל הפיננסי הגרמני הנשלט על ידי היגיון, מתינות וקוהרנטיות", כתב גאי במחקר. "ואילו ריאל מדריד משקפת את המודל הספרדי של תאגיד גדול שמורכב מהשקעות משמעותיות ורמת חוב גבוהה" הוסיף.
לבארסה "יש עוד מקום לשיפור הן מבחינת ההכנסות והן מבחינת ההוצאות", מסכם גאיי. "המועדון סבל בשתי העונות האחרונות ממאזן נכסים שלילי בשילוב עם הפסדים שנרשמו בסוף כל תקופה חשבונאית". ציין בדו"ח. "צ'לסי של רומן אברמוביץ' ממשיכה לצעוד בנתיב המוכר של הון שלילי. ההפסדים שמצטברים מעונה לעונה הולכים יד ביד עם המימון שמספקות החברות ששייכות לבעלים של המועדון. הגירעון הבולט של הקבוצה נובע מהפסדים לאורך כמה עונות".
עוד עולה מהמחקר כי באיירן מובילה גם בהשוואה של עלויות עבודה. הקבוצה הגרמנית הוציאה 201 מיליון יורו על שכר והכניסה 350 מיליון יורו, כלומר 57% מההכנסות, בהשוואה להוצאה של 309 מיליון יורו של ריאל על בסיס הכנסות של 590 מיליון יורו, כך שההוצאות מהוות 65% מההכנסות.
עלויות העבודה של ברצלונה היו הגבוהות ביותר, 320 מיליון יורו, והכנסותיה עמדו על 750 מיליון יורו, כלומר 71%. התוצאות של שתי הקבוצות הספרדיות כוללות שורה של קבוצות ספורט נוספות בתוך המועדונים.
ההוצאות של צ'לסי הסתכמו ב-245 מיליו יורו, בעוד שההכנסה עמדה על 229 מיליו יורו.