אוהדים לאוהלים!
לאוהדי הכדורגל והספורט הישראלי יש מספיק סיבות לצאת לרחובות. הנה חלק מהן
הכדורגל הישראלי שוב נעדר מהמיינסטרים הישראלי ולא יוצא לרחובות או יושב באוהלים. אבל יש מספיק סיבות לאוהדי הכדורגל והספורט הישראלי לצאת לרחובות. והנה חלק מהן
כדורגל בטלוויזיה!
אם אני רוצה לצפות בכדורגל ישראלי בזול, בתוכן ראוי, אני יכול לעשות את זה רק בערוץ 1 שמשדר את המשחק המרכזי. וגם על זה אני משלם אגרה. תוכנית הסיכום - תוכנית שאפילו בפרמיירליג האולטרה־קפיטליסטית מתעקשים שתהיה בערוץ הממלכתי - נמצאת בערוץ בתשלום. שאר משחקי המחזור נמצאים גם הם בערוץ בתשלום. תקצירים אפשר לראות רק יום אחרי המחזור. הגישה אליהם באינטרנט לא מובלטת. ההתאחדות זורקת את האשמה בכך על הערוצים, הערוצים על ההתאחדות. בינתיים, בחוות הדעת של yes, חברת ערוצי הלוויין, העירו על "התהליך המתמשך של הירידה באטרקטיביות והעניין סביב ליגת־העל, אשר הוביל לכך שהצופים במשחקי ליגת־העל מוגדרים היום כקהל נישתי". שמעתם?! הקהל לכדורגל ישראלי הפך לנישתי! נישתי!
זמני משחק!
מלבד הליגה הפולנית (שמנוהלת בצורה שערורייתית), הליגה הישראלית היא תחרות הכדורגל שהמשחקים מפוזרים בה על פני מספר השעות הגדול ביותר. שלושה זמני משחקים שונים בשבת. משחק נוסף ביום ראשון ועוד משחק ביום שני. בליגה הלאומית המצב עוד יותר קטסטרופלי. לא עוד! "כדורגל משחקים בשעה 15:00 בשבת", אומרים באנגליה. אז נכון, לא כל המשחקים יכולים להיות משוחקים באותה השעה, אבל לפחות שרוב המשחקים ישוחקו בשעה נוחה בשבת - עוד משחק אחד מרכזי בשבת ועוד אחד בימים ראשון או שני. אז נכון, ערוצי הטלוויזיה רוצים לשדר כל משחק, והספונסר הראשי, הטוטו - שמבחינתו יהיו משחקי ליגה כל יום כי זה כביכול מגביר לו את ההימורים - רוצה משחק בימים ראשון ושני, אבל כדורגל צריך להיות מרוכז הרבה יותר. זה חשוב לכדורגל.
למען נוחות הלקוחות. נוסף לכל, ישראל היא אחת הליגות הכי פחות מתחשבות באוהדים ומודיעה על שעות המשחקים רק שבוע לפני קיומם. זה לא הגיוני! האוהדים צריכים לדעת מתי הם מגיעים למשחק, ולא לגלות את זה שבוע לפני. תנו לנו כדורגל בשבת, בשעה 19:00, ועוד כדורגל בראשון - משחק מרכזי אחרי החדשות - ותקבלו אוהדים שיודעים מתי הם אמורים לראות כדורגל ישראלי.
שקיפות!
תבינו! האוהדים הם הקבוצה! בלעדיהם אין מי שיעקוב אחר הקבוצה, יקנה כרטיסים ומרצ'נדייז או יראה אותה בטלוויזיה - אתם חייבים להבין את זה. יותר מזה, ללא האוהדים אין לקבוצה שום נכס - בטח בישראל, כשלרוב הקבוצות אין נכסים ממשיים כמו אצטדיון או מגרש אימונים בבעלותם. בנוסף, המגרשים והאצטדיונים הם עירוניים, מי שמממן אותם הם משלמי המסים. זאת ועוד! קבוצות רבות חיות על הקצבות של העירייה ותשלומים מגופים ציבוריים כמו הטוטו־ווינר. צריך לדרוש שקיפות מלאה, דו"ח כלכלי מלא ודו"ח שמפרט לאן הולך הכסף שלנו!
מחירי הכרטיסים
רוב המועדונים מכרו את הכרטיסים שלהם לסוכנויות הכרטיסים, מה שלוקח מהמועדון שליטה על הכרטיסים שלו. אבל זה פחות משנה כרגע, כי העובדה היא שרוב הכרטיסים נעים בין המחיר 80 שקל ל־120 שקל (16 יורו עד 24 יורו לכרטיס). למה?! מי מתמחר אותם? בבונדסליגה המחירים הם כאלה, ושם יש אצטדיונים מדהימים ובירה בזול. וכדורגל הרבה יותר טוב. אין שום סיבה שכרטיס למשחק כדורגל בישראל יעלה כפול מכרטיס לקולנוע (מה גם שהמחירים שלו מגוחכים). אין סיבה שעבור כוס קולה ישלמו כאן 10 שקלים ועבור סנדוויצ'ים במגרש לשני ילדים צריך לקחת משכנתה. המחירים חייבים לרדת והמועדונים אחראים לכך שזה יקרה.
למה לא עוזרים לאוהדים?!
קבוצות אוהדים מוכיחות פעם אחר פעם שהן בריאות לכדורגל. שהן מובילות למעורבות רבה של הכדורגל בקהילה ושהן מנוהלות בצורה שקולה וחכמה. אז למה הרשויות כלל לא עוזרות לקבוצות שרוצות ללכת בכיוון הזה? הפועל פתח תקווה למשל, וגם בית"ר ירושלים, צריכות את עזרת האוהדים, אבל הרשויות לא עושות דבר כדי לסייע לאוהדים לגייס כספים. לא מעניקות להם שום הטבה או אפילו מילות תמיכה. כלום. ההתאחדות לא אומרת שהיא בעד קבוצות אוהדים אז היא כנראה נגד.
איפה הילדים?!
מועדונים רבים, כולל אחד מפתח תקווה, הפריטו את מחלקות הנוער שלהם. במועדונים מסוימים מחלקת הנוער המופרטת מקבלת ייעוץ ממאמן של קבוצה אחרת (!) והקבוצה הבוגרת צריכה לקנות (כן, כן לקנות!) את בוגרי מחלקת הנוער שלה. הדרך היחידה של קבוצות בישראל להפוך לגופים בריאים מבחינה כלכלית זו השקעה מסיבית במחלקת הנוער - השקעה "שעולה הרבה כסף אבל תמיד משתלמת", לפי אנדי רוקסבורו, המנהל המקצועי של אופ"א. וזה הרבה יותר גרוע. חוגי הכדורגל ומחלקות הנוער והנערים הם מקור גזילה מההורים והעברת הכספים למימון משכורות מנופחות של שחקנים. לא עוד! כל מועדון צריך מחלקת נוער בריאה; תחייבו ברגולציה הקמה של מערך סקאוטינג, חוגים ומחלקת נוער לכדורגל בריא יותר!
תשאלו אותנו מה אנחנו רוצים!
סקר? האם מישהו עשה משהו פשוט כזה לגבי איך הישראלים אוהבים את הכדורגל שלהם? אף אחד לא שואל אותנו כלום. אנחנו רוצים להגיד מה אנחנו חושבים!