$
עסקי ספורט

ליגת הפרטים הקטנים

מ־117 נורות שחסרות בתאורה של בלומפילד ועד לשחקני הפועל תל אביב שלא יודעים לענוב עניבה. הפועל תל אביב תגלה בליגת האלופות שאלוהים נמצא בפרטים הקטנים. וגם: מי באמת אחראי לכך שהפועל תארח את משחקיה בבלומפילד

אוריאל דסקל 09:3114.09.10

סיפור האישור של אופ"א לשחק בבלומפילד מצויר בתקשורת, ביד אמן, כסיפור הצלחה של אבי לוזון, יו"ר ההתאחדות לכדורגל, חבר הוועד הפועל של אופ"א ומייסד הליגה השישית בטיבה באירופה. בכתבות מתואר לוזון כלוביסט פעיל שניהל שיחות ארוכות עם "ידידיו" - נשיא אופ"א מישל פלאטיני, מנכ"ל אופ"א ג'יאני אינפטינו ומנהל התחרויות בהתאחדות האירופית, ג'יורג'יו מארקטי - והצליח בזכות יחסיו האישיים יוצאי הדופן וכריזמה אדירה, להעביר את המשחקים לבלומפילד אהוב האוהדים.

 

לוזון, שאין ספק בקשר לכוחו באופ"א, לא טרח להסתיר את השיחות ועזרתו הענפה להפועל תל אביב - ועל הדרך לקחת את הקרדיט למי שבאמת מגיע לו. "שמח לעזור להפועל ת"א", אמר. "עכשיו עליה רק להשלים את בקשות אופ"א כדי לקבל את האישור. מאחל לקבוצה בהצלחה". צדיק.

 

הסיפור האמיתי טיפה שונה. לפי אנשי "טים" (Team), שמנהלים את ליגת האלופות, לא היה שום משקל פוליטי להחלטה שלהם. "היא טכנית לחלוטין", אומרים שם. "אין בכלל קשר בין טים לפלאטיני בכל הנוגע להחלטות הללו".

 

אם כבר לישראלי מגיע קרדיט על ההחלטה הטכנית לחלוטין של טים - זה ניר ענבר, בוגר קורס פיפ"א מאסטרס, שמונה על ידי הפועל להיות מנהל הקשר עם אופ"א - לפחות עד תום דרכה באירופה.

 

ענבר - שאפשר לראות אותו בתמונות מהסיורים (הוא היחיד עם העניבה) - פשוט עשה עבודה מצוינת, וגם בהפועל, בטים ובאופ"א מהללים את עבודתו החרוצה והיסודית - אפילו במסמכים רשמיים של טים לאופ"א. ענבר נכנס לוואקום מבחינת הפועל, שאפילו לפגישה המסורתית עם אנשי טים ואופ"א לא טרחו להגיע ושלחו את הדובר.

 

העניין עם בלומפילד והפועל היה טכני בלבד. פשוט היו צריכים להוסיף דברים בסיסיים בכל אצטדיון באירופה, כדי להעניק לו את האישור לארח את הטורניר היוקרתי ביותר של אופ"א. אם לא היו מוסיפים אותם, לא היו נותנים אישור לשחק בו - ולא משנה כמה לוזון חבר טוב של פלאטיני.

 

 

שחקני הפועל. בטים הדגישו גם את החוסר המשווע של אנשי צוות מקצועיים באלופת ישראל שחקני הפועל. בטים הדגישו גם את החוסר המשווע של אנשי צוות מקצועיים באלופת ישראל צילום: אי פי אי

 

שיחות לילה עם מישל

 

בטים דרשו שיסדרו, לפחות באופן זמני, דברים "גדולים", כגון שני מקומות נוספים לראיונות בזק עם שחקנים לאחר המשחק; סטודיו על המגרש (יאלתרו איזשהו מבנה בשער 13); סטודיו פנימי (שאת הבעיה הזו יפתרו עם מבנה זמני); חלל משרדים, חלל מסיבות עיתונאים ועוד. לטים יש גם בעיה עם דברים קטנים כמו כיסאות ללא מספרים, ו־117 נורות שחסרות כדי שהאור במגרש יהיה אופטימלי.

 

בטים הדגישו גם את החוסר המשווע של אנשי צוות מקצועיים באלופת ישראל. הפועל מנוהלת על ידי ארבעה אנשים וחצי - הדובר, מחנה טביב (גבי קצרה ואלי טביב) ומחנה הראל (מוני הראל ואמיר ליובין. אמש הצטרף משה, אחיו של מוני, לצוות כמנכ"ל משנה או משותף - כמובן שזה לא יעבוד). אין אנשי מקצוע בצוות. במסמך של טים מדגישים כי רק איש אחד מנהל את כל ההכנות של הפועל לליגת האלופות.

 

בין השאר דרשה טים שהפועל ימנו איש קשר מרכזי (שזה ענבר), קצין תקשורת, מנהל מתקן, מנהל אבטחה, מנהל כרטיסים, מישהו שיהיה אחראי על העניינים הפרסומיים/מסחריים, מישהו שיהיה אחראי לענייני הקייטרינג. הפועל תשכור פרילאנסרים לעבודות הללו.

 

הדברים האחרים שהיו חסרים בבלומפילד הם דברים כמו רשת אלחוטית טובה יותר, מערכת כריזה איכותית יותר, יותר שקעי חשמל, שולחנות עיתונאים, ועוד דברים שאולי נשמעים קטנוניים אבל עבור מכונה משומנת כמו טים - שמעבירה את כל האצטדיונים בליגת האלופות תהליך סטנדרטיזציה מדוקדק ומוקפד, שכולל הכל כולל הכל, כולל גובה שלטי הפרסום ברמת הסנטימטר ותוכן בתוכניות המשחק - אלוהים נמצא בפרטים הקטנים.

 

בטים ויתרו והתגמשו לא מעט (כמו שוויתרו והתגמשו לא מעט בעניין של אצטדיון רמת גן), אבל זה בעיקר בזכות הרצינות והעבודה המקצועית של עו"ד ענבר - ולא בגלל שיחות לתוך הלילה של לוזון עם פלאטיני. אבל לוזון פוליטיקאי ולכן הוא לוקח את הקרדיט ממי שבאמת מגיע לו.

 

 

בלומפילד.  סך עלות אירוח כל משחק עומדת על 1.3 מיליון שקל - כולל אבטחה בלומפילד. סך עלות אירוח כל משחק עומדת על 1.3 מיליון שקל - כולל אבטחה צילום: ראובן שוורץ

 

המבוכה של תל אביב

 

השינויים יעלו כסף. כ־800 אלף שקל - פלוס אובדן הכנסה אפשרית מאירוח באצטדיון רמת גן - מקסימום של 6 מיליון שקל לעומת כ־11 מיליון שקל. סך עלות אירוח כל משחק עומדת על 1.3 מיליון שקל - כולל אבטחה. ההנחה בהפועל היא שהקבוצה מסוגלת להשיג בין 4 ל־9 נקודות, כלומר בין 6.5 מיליון שקל ל־13 מיליון שקל, ממענקים על הנקודות - מה שאמור לכסות על ההפסדים.

 

יש אנשים שדווקא לא מרוצים שהמשחקים בבלומפילד. אפילו בתוך הנהלת הפועל לא סגורים על זה ששווה לאבד הרבה כסף עבור האירוח באצטדיון ביפו. ויש כאלה שאומרים שדווקא חבל ש"עיריית תל אביב והכדורגל הישראלי לא חטפו בראש על זה שאין אצטדיון נורמלי בעיר".

 

השפלה בנוסח שאלת טריוויה, כגון: "מהי העיר היחידה באירופה עם אוכלוסייה של יותר מחצי מיליון איש וללא אצטדיון ראוי לאירוח משחקי ליגת האלופות? תשובה: תל אביב", אולי היתה משנה את סדרי העדיפויות. אחת מהדרישות של אופ"א היתה שהפועל יבטיחו שלא יתקיימו משחקים בבלומפילד ביומיים שלפני ואחרי המשחקים, כדי שלא יפריעו להכנות ויפגמו בדשא. באופ"א ובטים די נדהמו מזה שהפועל חולקת את האצטדיון שלה עם שתי קבוצות אחרות. ובכלל, שתל אביב - עיר כל כך גדולה ומרכזית בישראל, וכן, גם באירופה - בעלת אצטדיון אחד, וגם הוא לא עומד בשום סטנדרט אירופי.

 

אי אישור בלומפילד היה יכול להיות מבוכה אדירה לעיר תל אביב, מבוכה שאולי היתה מביאה לכך שסוף סוף ייבנה אצטדיון ראוי, שעומד בכל הסטנדרטים בתחומיה.

 

הפועל שלומפר

 

ואם כבר מתעסקים בפרטים הקטנים. שחקני הפועל תל אביב קיבלו חליפות מאופנת סגל כדי שיגיעו איתן למשחקים. מדובר בנוהל של ליגת האלופות, אבל יותר מזה - מדובר בערך חשוב עבור נציגי מדינה. ערך הייצוגיות. שוב, אתם יכולים לומר שמדובר בקטנוניות, אבל כשהשחקנים מצולמים ללא הז'קט, ללא העניבה או סתם באופן שלומפרי למדי - זה שולח מסר לא נכון של חוסר הבחנה בפרטים הקטנים.

 

יותר מזה, כשהמאמן המדוקדק והיסודי כל כך(אלי גוטמן) לא לבוש כמו שאר השחקנים שלו בחליפה - זה גם עושה לו ולמועדון רע מבחינה תדמיתית. העניינים הקטנים האלה לא נחשבים ל"קטנים" עבור האירופים. אברם גרנט, למשל, חטף ביקורות קטלניות (חלקן רציניות וחלקן מבודחות) על כך שלמשחק הראשון שלו כמאמן צ'לסי בא לבוש בטרנינג ובנעלי ספורט לבנות. מיד לאחר המשחק החליף לחליפה וללבוש שחור ואלגנטי. אלו דברים שלומדים עם השנים באירופה.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x