$
עסקי ספורט

שקיפות או בג"ץ

המוסדות הממשלתיים חייבים לדרוש שקיפות בכדורגל הישראלי לפני שהם מעבירים אליו את הכסף הציבורי

אוריאל דסקל 17:0809.08.10

כל קבוצת כדורגל בליגת העל מקבלת 4.6 מיליון שקל ממוסדות המדינה - מההתאחדות לכדורגל, מהטוטו־ווינר ומרשות השידור. נוסף על כך, קבוצות רבות מקבלות סכומים נאים ביותר ממשלמי הארנונה. שש קבוצות בליגת העל יתפעלו את עצמן בתקציב מינימום בליגת העל - בסכום של כ־11 מיליון שקל. כארבע

קבוצות נוספות יתפקדו בתקציב גבוה במעט מתקציב המינימום. רוב הקבוצות הללו נהנות מאדיבותו של משלם הארנונה הקרוב אליהם. את התוספות לתקציב הן מקבלות בעיקר ממכירת כרטיסים, שנמכרים ללא רגולציה אמיתית לאנשים שמשלמים מסים וארנונה. כלומר, 10 מ־16 קבוצות חיות בעיקר בזכות כספים ציבוריים.

 

בליגה הלאומית המצב עוד יותר אבסורדי: 2 מיליון שקל מועברים לקבוצות ממוסדות ממשלתיים. תקציב המינימום הוא 4 מיליון שקל.

 

המוסדות הממשלתיים חייבים לדרוש שקיפות בכדורגל הישראלי לפני שהם מעבירים את הכסף הציבורי לידי אנשים שרובם, לפי כל אמת מידה, אינם עושים עבודה מצוינת. ואם לא המוסדות, אז אולי כדאי שהאוהדים יעשו זאת. אפילו דרך בג"ץ.

 

כשאחוזים כה גבוהים מההכנסה מגיעים ממוסדות ממשלתיים/כיסי האזרחים, ראוי שבהתאחדות לכדורגל ובקבוצות יתנהלו ביתר שקיפות אל מול האוהדים. לא רק משום שזה נכון יותר מבחינה ציבורית וכלכלית, אלא בעיקר משום שהם חייבים; זה הכסף שלנו. תראו לנו מה אתם עושים איתו.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x