$
חדשות נדל

בלעדי לכלכליסט

דיסקונט והראל יממנו את מגדלי מנדרין אוריינטל מול הדולפינריום ב־3 מיליארד שקל

יזמי הפרויקט בהם יונתן קולבר וסר רולנד כהן השקיעו כבר מעל למיליארד שקל הון עצמי ברכישת הקרקע והיטלים. עד כה נמכרו עשרות דירות ב־100 אלף שקל למ"ר. את החלק של המגורים ואת החלק המלונאי תנהל מנדרין אוריינטל שתעניק גם שירות לדיירים

דרור מרמור 06:5622.03.21
בנק דיסקונט וחברת הביטוח הראל חתמו בימים האחרונים על הסכם מימון להקמת פרויקט המגורים והמלונאות מול הדולפינריום בתל אביב, בהיקף אשראי של קרוב ל־3 מיליארד שקל. עסקת המימון של הפרויקט, שהדמיות שלו נחשפות פה לראשונה, כוללת מתן אשראי של 700 מיליון שקל להקמת המלון והנפקת ערבויות לרוכשי הדירות בהיקף של למעלה מ־2 מיליארד שקל.

 

 

 

במסגרת הפרויקט ייבנו שני מגדלים סמוכים זה לזה, בני 25 קומות כל אחד. במגדל הראשון המיועד למגורים ייבנו 230 דירות בשטח של 75 ועד 300 מ"ר לדירה. עד כה נמכרו כמה עשרות דירות למקורבים בלבד במחיר של 100 אלף שקל לפחות למ"ר והשיווק הרשמי יחל רק בעוד מספר שבועות. לפי התוכנית של היזמים, בהתאם להתקדמות הבנייה הם ינסו להעלות את המחיר המבוקש למ"ר, "שיקפוץ ב־10%־15% לפחות בעוד שנה וחצי, כשיראו את תנופת הפיתוח והבנייה בכל האזור".

 

הקרקע מול הדולפינריום הקרקע מול הדולפינריום צילום: נדב גביש

 

מנדרין תעסיק צוות

 

בבניין השני יקום מלון שיכלול 227 חדרים. בנוסף, יכלול הפרויקט 1,000 מ"ר מסחריים מתחת בניין המגורים ועוד 1,200 מ"ר שהעירייה שמרה לעצמה כמבנה ציבור, שישמש בעיקר לפעילות ימית. גולת הכותרת מבחינת היזמים היא הבאת הרשת הבינלאומית היוקרתית מנדרין אוריינטל, לניהול בית המלון. לרשת יש כיום 33 בתי מלון ברחבי העולם והיא מתגאה ב־25 כוכבי מישלן שניתנו ל־17 המסעדות הפועלות בהם. המלון התל אביבי יספק שירות גם לדיירים במגדל המגורים.

 

מנדרין אוריינטל נבחרה מבין שש רשתות שהשתתפו במכרז. לפי הערכות היזמים, ההשקעה בהקמת המלון שיפתח בעוד כארבע שנים תעמוד על 1.3 מיליארד שקל. החוזה מול הרשת נחתם לתקופה של 40 שנה והיא תעסיק במקום אנשים מטעמה ולא בשיטה של זכיינות דרך גורם ישראלי.

 

במרץ 2015 נרכשה הקרקע שמול הדולפינריום — המשתרעת על שטח של כ־18 דונם — תמורת 220 מיליון שקל, על ידי סיגייט שער הים נדל"ן שבבעלות יונתן קולבר, שמואל חרל״פ, סר רונאלד כהן, צבי ברק ומשפחת ברונפמן (באמצעות קרן קלארידג' שבבעלותה).

 

הדמיית המגדלים. "המחיר יקפוץ ב־15% בעוד שנה וחצי" הדמיית המגדלים. "המחיר יקפוץ ב־15% בעוד שנה וחצי" הדמיה: viewpoint

 

המוכר, איש העסקים יוסף בוכמן, רכש את מתחם הדולפינריום בשנת 1989 מבית המשפט, וניהל מו"מ ארוך ורווי יצרים והשמצות על עסקת חילופי שטחים מול רשות מקרקעי ישראל ועיריית תל אביב, שרצו לייצר רציפות של טיילת החוף.

 

מי שמנהל בפועל את הקמת הפרויקט בשנים האחרונות הוא הרצל חבס, לשעבר בעל השליטה בחברת חבס, ואורית פרידמן ויסמן, לשעבר שותפה בבנק ההשקעות גולדמן זקס.

 

הוצאות עתק לפני הבנייה

 

עוד לפני תחילת הבנייה והצבת המנופים על הקרקע הוציאו היזמים סכום עתק של כמיליארד שקל, שהגיע בעיקר מהונם העצמי. מלבד התשלום לבעל הקרקע, שילמו הרוכשים עוד כ־320 מיליון שקל לרשות מקרקעי ישראל כדמי היתר ועוד 370 מיליון שקל לעיריית תל אביב עבור היטל השבחה.

 

בשנת 2018 נדרשו לשלם עוד כמה מיליוני שקלים על הריסת הדולפינריום הנטוש. בחודשים האחרונים, במקביל למו"מ על מימון הפרויקט, החלו עבודות חפירה ודיפון בעלות שכבר הגיעה לכ־150 מיליון שקל. מדובר באתגר מיוחד הכולל שאיבה של כ־50 קוב מים בכל שעה והחזרתם לים ממול בצינורות ארוכים. "מסיגייט נדל"ן לא נמסרה תגובה".

x