$
חדשות נדל

פרסום ראשון

ינקי קוינט נבחר לתפקיד מנכ"ל רמ"י

ועדת האיתור בחרה בקוינט והעדיפה אותו לתפקיד על פנחס ולרשטיין, יו"ר מועצת ישע לשעבר. קוינט, שהיה בעבר היועץ המשפטי של רמ"י, היה המועמד המועדף על שר השיכון יעקב ליצמן. לאור המינוי הוא יעזוב את רשות החברות בה הוא משמש כיו"ר שלוש שנים. באוקטובר עזב עדיאל שמרון את תפקיד מנכ"ל רמ"י

גולן חזני 16:2116.12.20

ועדת האיתור בחרה היום (ד') בינקי קוינט והעדיפה אותו לתפקיד על פנחס ולרשטיין, יו"ר מועצת יש"ע לשעבר. קוינט היה המועמד המועדף על שר השיכון יעקב ליצמן.

 

 

לאור המינוי הוא יעזוב את רשות החברות בה הוא משמש כיו"ר שלוש שנים ויעבור לגוף שמזוהה עמו יותר. קוינט כיהן בעבר כיועץ המשפטי החזק של רמ"י ועבד שכם אל שכם עם יאיר פינס, מנכ"ל משרד השיכון, שקודם לתפקיד לאחר שהיה סגן מנהל הרשות.

 

ינקי קוינט ינקי קוינט צילום: בשמת איבי

 

פינס היה האיש שהמליץ בפני השרים על מינויו של קוינט, והם התכוונו למנות אותו ללא הליכי מכרז או בחינת מועמדים נוספים בוועדת איתור. אבל בחינה נוספת של המשנה ליועץ המשפטי לממשלה, דינה זילבר, גרמה לקיום מכרז ובחינת מועמדים נוספים.

 

בתחילת החודש פרש פינס, פרש מראשות ועדת האיתור ובמקומו מונה שמואל אבואב, לשעבר מנכ"ל משרד החינוך. פינס נאלץ לפרוש בשל ביקורת על העובדה שהוא עומד בראש הוועדה, בעוד שהוא מיודד קוינט. הוועדה בראשותו בחרה כאמור לפני דקות אחדות בקוינט. 

 

קוינט יצטרך להתמודד עם משבר הדיור והירידה בהיקף שיווק הקרקעות

 

קוינט מחליף את עדיאל שמרון שפרש באוקטובר מהתפקיד. על מועמדותו של קוינט לתפקיד פורסם לראשונה בכלכליסט לפני כחצי שנה. קוינט עבד בעבר 17 שנה בארגון ויצטרך להתמודד עם משבר הדיור והירידה בהיקף שיווק הקרקעות ע"י המדינה.

 

השיתוק הממשלתי במשבר הקורונה יוביל לירידה חדה במספר הדירות שייבנו בשנים הקרובות, כך עולה מבדיקת “כלכליסט”. בעוד הביקוש לדיור נשאר קשיח, למרות המשבר הבריאותי והכלכלי, רשות מקרקעי ישראל (רמ”י) לא מצליחה השנה לעמוד בקצב שיווק הקרקעות של השנים האחרונות, ואפילו לא להתקרב אליו - דבר שבתורו עלול להוביל למחסור חמור בהיצע ולעליית מחירים.

 

מתחילת השנה עד 22 בספטמבר רמ”י חתמה על עסקאות למכירת מגרשים ליזמים לבניית 17 אלף דירות בלבד, 37% פחות מבתקופה המקבילה אשתקד, שבה נסגרו עסקאות לבניית 27 אלף דירות. לנוכח תחילתו של סגר שני, שסופו אינו ידוע ומקשה מאוד על מאמצי רמ”י לסגור עסקאות, ולנוכח החידלון הפוליטי, נראה כי עד סוף השנה הפער לא ייסגר, אולי אפילו יעמיק.

 

את 2019 סיימה רמ”י עם 38.8 אלף דירות בעסקאות חתומות, זאת לאחר שפרסמה מכרזים לבניית 56 אלף דירות. לעומת זאת, עד עתה פרסמה רמ”י מכרזים לבניית 25 אלף דירות בלבד, כאשר בתקופה המקבילה אשתקד כבר פורסמו מכרזים לבניית 29 אלף דירות, פער שלילי של כ־13%.

x