התוכנית להצלת ענף הבנייה: אישורי כניסה ל-40 אלף עובדים זרים ופלסטינים
התאחדות הקבלנים גיבשה תוכנית חירום בעקבות ירידת תפוקת ענף הבנייה והתשתיות ל-35% מהפעילות שלו לפני משבר הקורונה. על פי ההצעה הממשלה תאפשר כניסה לישראל של 20 אלף עובדים זרים ו-20 אלף עובדים פלסטינים, זאת משום שנותרו בישראל רק 34 אלף מ-80 אלף העובדים בבנייה
התאחדות הקבלנים בוני הארץ, שוקדת על תוכנית שתאפשר לתת מענה לירידה החדה בתפוקות של הענף בעקבות משבר הקורונה והמחסור בעובדי בניין. על פי הצעת ההתאחדות, הממשלה תאפשר כניסה לישראל של 20 אלף עובדים זרים ו-20 אלף עובדים מהרשות הפלסטינית. העובדים שייכנסו כעת לישראל ישהו בבידוד של 14 יום שבסיומם יוכלו לצאת לאתרי הבנייה.
- מנכ"ל השלטון המקומי לעיריות: הימנעו מקנסות על פיגורים לחברות בנייה
- פועלים חולי קורונה אותרו באתר בנייה בחריש
- יצרני חומרי בנייה: "קבלנים מנצלים את המשבר ומבטלים צ'קים"
ההצעה הזו נועדה להתמודד עם ירידה חדה בתפוקות של ענף הבנייה. הירידה על פי הערכת ההתאחדות תחריף לקראת סוף החודש עם תחילת חג הראמדן. ההצעה גובשה במסגרת דיונים שמקיימת ההתאחדות עם משרדי הממשלה הרלבנטיים על אסטרטגיית היציאה מהמשבר של פעילויות מושבתות בענף.
מנתונים שאספה ההתאחדות עולה כי תפוקת ענף הבנייה והתשתיות עומדת כיום על כ-35% בלבד מתפוקתו בעבר לפני משבר הקורונה. זאת משום שנותרו בישראל רק 34 אלף מ-80 אלף העובדים הפלסטינים והזרים שעבדו בה ערב פרוץ המשבר.
על פי הנתונים, בכ-10% מאתרי הבנייה בישראל יש כעת עובדים זרים ובאתרים האלה עומדת תפוקת הבנייה על כ-60%. ביתר האתרים עומד היקף הבנייה על כ-30% בלבד. ההתאחדות מדווחת על ירידה של מעל ל-90% מהבנייה בדרום ובמחוז ירושלים, ירידה של כ-50% מהבנייה בצפון, ירידה של כ-30% מהיקף הבנייה במרכז הארץ ועל עצירה כמעט מוחלטת של הבנייה ביהודה ושומרון.
התוכנית שמגבשת ההתאחדות כוללת כיווני פעולה נוספים ובהם הקלות במסגרות האשראי שיקבלו היזמים, הקבלנים, תעשיות הבנייה הנלוות, נותני השירותים לענף - מהבנקים והמערכת החוץ בנקאית. בנוסף, התאמות שונות במערכת המיסוי לאור ההפסדים הצפויים בשל משבר נגיף קורונה.