עיריית יהוד־מונוסון נכנסת לנעלי היזם בפינוי-בינוי
תהיה אחראית על תכנון מתחם הפינוי־בינוי ויצמן־אלפרט, בו יש כיום כ-300 דירות. במקומן צפויה הקמת 1,100 דירות חדשות, והמימון יגיע מהמדינה
מועצת העיר יהוד מונוסון אישרה את העברתו של תכנון מתחם הפינוי־בינוי ויצמן־אלפרט למסלול רשויות מקומיות – מהלך שנועד להעביר את השליטה התכנונית מהיזמים הפרטיים לידי העירייה.
- אושרה להפקדה: תוכנית התחדשות עירונית ראשונה בשכונה חרדית בירושלים
- אחרי עשור של דשדוש: אילת לוקחת עליה את הפינוי־בינוי בשכונת סינג סינג
- עיריית ת"א מקדמת בניית 450 דירות בדרך השלום במסגרת פינוי-בינוי
את התכנון תממן המדינה. המתחם משתרע על 69 דונם, שבהם כ־300 דירות במבני רכבת שנבנו בשנות השישים. הדירות צפויות להיהרס, ובמקומן ייבנו כ־1,100 דירות חדשות.
מאז 2011 החברות היזמיות שפעלו במתחם לא הצליחו להשיג את חתימות התושבים. "בחלק מהמקרים החברות מכרו את החתימות לחברות אחרות, וחלק מהיזמים אף מסוכסכים האחד עם השני", נמסר ממינהלת ההתחדשות העירונית ביישוב, בראשות האדריכלית ענת לרנר. "העירייה התרתה ביזמים מספר פעמים שעליהם לקדם את המתחם, ובתקופה האחרונה זומנו כל היזמים לפגישות בירור במינהלת ההתחדשות העירונית והתבקשו לשתף פעולה ביניהם, אך הדבר לא קרה".
את ההצעה הביאה לאישור המועצה מינהלת ההתחדשות, והיא אושרה פה אחד. עם זאת, עדיין נדרש למהלך אישורה של הרשות הממשלתית להתחדשות עירונית, שגם צריכה לתקצב את התכנון. לדברי לרנר, "התושבים נהפכו לבני ערובה בידי היזמים וכבר קרוב לעשור שהחתימות שלהם עוברות מיד ליד".
ראש העירייה יעלה מקליס: "הרשות והמדינה מתערבות ולוקחות אחריות".