$
נדל"ן עולמי

אחרי ניו יורק וברלין: גם פריז מגבילה את מחירי השכירות

העיר עם יוקר המחיה הגבוה בעולם: מחירי השכירות בבירה הצרפתית שזינקו ב־50% מאז 2004 וריבוי נכסי Airbnb בעיר הביאו את הרשויות להגביל באופן ניסויי את המחיר המרבי לדירות מושכרות. יוחרגו: נכסים עם מרפסת, מעלית או נוף למגדל אייפל

שירות כלכליסט 20:3002.07.19

ב־1 ביולי נכנסה לתוקפה רגולציה המגבילה את מחירי השכירות בפריז, כך הודיעו רשויות העיר. החקיקה שתמנע ממשכירים להשכיר את נכסיהם ביותר מ־20% מהמחיר שייקבע לכל אזור תופעל כניסוי שיימשך חמש שנים. על כך דיווח "LesEchos" הצרפתי.

 

 

מטיוטת החוק שהוצגה באפריל עולה כי הרגולציה תחול על שוכרים חדשים בלבד, אך לא על כאלה שיתגוררו בנכסים עם תוספות מיוחדות כמו מרפסת, מעלית או נוף לאייפל. חברות השכרה או אנשים פרטיים שיעברו על החוק צפויים לקנס שעלול להגיע עד 15 אלף יורו.

 

כמו הונג קונג וסינגפור

 

בשנים האחרונות מחירי הנדל"ן בבירה הצרפתית האמירו בחדות, בדומה לעליות שנרשמו בערים מרכזיות אחרות באירופה. דו"ח שפרסמה חטיבת המחקר של "האקונומיסט" במרץ קבע כי יוקר המחיה בפריז הוא הגבוה בעולם, באותה הרמה כמו הונג קונג וסינגפור. פריז קפצה בשישה מקומות בדירוג זה בתוך שנתיים.

 

על פי הערכות אנליסטים, ב־15 השנים האחרונות זינקו מחירי השכירות בעיר האורות ב־50%. זאת, בעקבות שיעורי ריבית נמוכים, צמיחה כלכלית מתמשכת והתחזקות חברת השכרת הנכסים לטווח קצר Airbnb.

 צילום: בלומברג

 

 

זו אינה הפעם הראשונה שפריז מיישמת חקיקה בנושא הגבלת מחירי הדיור לטובת משפחות ממעמד הביניים. בין 2015 ל־2017 הוטלו הגבלות דומות על מחירי השכירות, אך חוקיות המהלך נפסלה על ידי בית משפט מינהלי.

 

מומחי נדל"ן המבקרים את החקיקה טוענים כי הגבלת מחיר לפי אזור היא בעייתית שכן אינה מביאה בחשבון את ההבדלים הגדולים בין נכסים ושכונות בכל אזור. חלקם אף סבורים כי פתרון ראוי יותר הוא הגדלת היצע הדירות.

 

"באמצעות הפיקוח על השכירות הממשלה יוצרת אקלים של חוסר אמון בבעלי הבתים, בכך שהיא מאשימה אותם שהם הגורם הרע מאחורי מצוקת הדיור בצרפת", טען ז'אן־מארק טורוליון, נשיא התאחדות הנדל"ן הלאומית של צרפת, בהצהרה שפרסם באפריל. "זה גם מטעה את השוכרים. אובדן ההכנסה יבריח את בעלי הנכסים הפרטיים מהשוק, מה שיפגע במחפשי הדיור בטווח הרחוק. בהיעדר מגזר פרטי חזק להשכרת דירות, הם יתקשו למצוא דיור".

 

הג'נטריפיקציה אשמה

 

ערים מרכזיות באירופה וארה"ב כבר הציגו מגוון דרכי התמודדות עם הזינוק במחירי השכירות. בחלקן הוגבל מספר הימים בשנה שבהם מותר להשכיר נכסים ב־Airbnb. בניו יורק וברלין הרגולטור מטיל את ההגבלות ישירות על דירות בשוק השכירות.

 

בחודש שעבר הודיעו הרשויות בברלין כי יקפיאו את מחירי השכירות למשך חמש שנים, החל מ־2020. זאת, בתגובה לתהליכי הג'נטריפיקציה בעיר.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x