התאחדות בוני הארץ לנתניהו: הגבל את הסגר על יו"ש לפסח בלבד - ולא בחול המועד
"עלותו של כל יום סגר נאמדת בכ-350 מליון שקל" כך מסרה התאחדות בוני הארץ; עד לפני שנתיים התאפשרה עבודת פועלים פלסטינים בחול המועד פסח - כעת הם מבקשים שהמצב יחזור לקדמותו
- הרפורמה להעסקת פלסטינים בישראל עוברת את הקו הירוק
- האוצר התקפל: פלסטינים יקבלו פנסיה תקציבית
- טיפה בים: הממשלה תגדיל ב-500 את מכסת העובדים הפלסטינים בתעשייה
כיום מועסקים בענף הבניה בישראל 67 אלף פלסטינים תושבי השטחים, המהווים למעלה משליש מתוך כלל הפועלים בענף הבניה. במכתב ששלח לנתניהו מנכ"ל ההתאחדות אמנון מרחב, העריך עלותו של כל יום סגר לענף הבניה בכ-350 מיליון שקל.
"כמדי שנה שוקלת מערכת הביטחון הטלת סגר על שטחי יהודה ושומרון בימי חג הפסח וימי חול המועד", כתב. "משמעות הטלת הסגר ואי הגעת עובדי הבניין לאתרי הבנייה הינה כבדה מאוד במונחים כלכליים. עלותו של כל יום סגר נאמדת בכ-350 מליון שקל במונחי אובדן תוצר בענף. נזקים נוספים נגרמים בשל עיכוב בביצוע והשלמת פרויקטים.
"עד לפני שנתיים התאפשרה עבודת הפועלים הפלסטינים בענף הבנייה בימי חול המועד פסח. לאור האמור, אנו מבקשים כי בימי חול המועד פסח, בין התאריכים 21-24/4/2019 תותר כניסתם של עובדים פלסטינים לאתרי העבודה בישראל".
תגובת ראש הממשלה ומערכת הביטחון טרם התקבלה.
נשיא ההתאחדות, ראול סרוגו: "הסגר מפלה לרעה את ענף הבניה מול ענפים אחרים וגורמים נוספים, שקיבלו פטור מהסגר. יש פה נזק עצום לכולם; למשק, לקבלנים, לרוכשי הדירות ולמזמיני העבודה.
"ברור שצרכי הביטחון במדינת ישראל הם גורם חשוב מאד, אך אם יש שיקולי ביטחון הם הרי נכונים לכולם ולכן מפלה ותמוהה ההחלטה של מערכת הביטחון להחריג מהסגר ענפים מסוימים ודווקא בענף הבניה לא לאפשר לפועלים להגיע. לא יעלה על הדעת לשתק ענף שלם ולגרום נזקים כבדים לענף הנאבק בלאו הכי על השגת כוח אדם לבניה, בשעה שישראלים אינם מוכנים לעבוד בענף זה".