איזו דירה אפשר לקנות עם השכר הממוצע במדינות ה-OECD?
באתר homes.com בדקו כמה מ"ר אפשר לקנות עם הכנסה שנתית ממוצעת בכל אחת מ-36 מדינות ה-OECD; איפה ניתן לקבל את השטח הגדול ביותר - ומה עם ישראל?
כמעט בכל המדינות בעולם צעירים מתקשים לרכוש בית ומחירי הדיור עולים. אך הקושי הזה שונה ממדינה למדינה. הוא תלוי לא רק במחירי הנדל"ן אלא גם ברמת ההכנסה של התושבים.
- הישראלים צריכים לחסוך 19 שנות משכורת נטו כדי לקנות דירה - פי 4.5 מהאמריקאים
- למכירה: הבית היקר ביותר בארה"ב - מה תקבלו תמורת 500 מיליון דולר
- מחפשים השקעת נדל"ן בחו"ל? תשכחו מלונדון, פריז הפכה ליעד החם
באתר homes.com בדקו כמה מ"ר אפשר לקנות עם הכנסה שנתית ממוצעת (נטו) בכל אחת מ-36 המדינות החברות בארגון ה-OECD (בהנחה שתוכלו לקבל משכנתא בסכום הגבוה פי שלושה מההכנסה השנתית הממוצעת), ובהתחשב במחירי הדירות בכל מדינה.
כך למשל, לפי הנתונים שנאספו, ההכנסה הממוצעת בארה"ב תאפשר רכישת דירה בגודל 62.2 מ"ר, זאת בעוד שהבריטי הממוצע יאלץ להסתפק ב-20 מ"ר בלבד.
על פי החישוב הזה, המדינה בה מקבלים את השווי הטוב ביותר עבור הכסף היא טורקיה, שם המקומיים יכולים להרשות לעצמם 69 מ"ר עם הכנסה שנתית ממוצעת של 17,067 דולר.
ארה"ב מדורגת שנייה, שם כאמור אפשר לקנות בית בגודל 62 מ"ר עם הכנסה של 44,049 דולר. שלישית מדורגת שכנתה מדרום, מקסיקו, שבה ההכנסה ממוצעת מאפשרת רכישת 43 מ"ר. רוסיה וסלובקיה סוגרות את החמישייה הראשונה עם 38.5 מ"ר ו-32.5 מ"ר, בהתאמה.
לעומת זאת, ישראל מדורגת כמדינה השלישית היקרה ביותר. כלומר עם ההכנסה השנתית הממוצעת בארץ משיגים שטח קטן למדי. על פי נתוני ה-OECD, ההכנסה הממוצעת בישראל מאפשרת רכישת 12 מ"ר בלבד.
המדינות היחידות היקרות ביותר מישראל הן דרום קוריאה שבה ההכנסה הממוצעת של 21,173 דולר מאפשרת רכישת 7.8 מ"ר בלבד, ושוויץ, שם הכנסה של 36,378 דולר מספיקה רק לגודל 10.4 מ"ר.
מדינות נוספות שבהן קשה לרכוש בית הן יפן (14.6 מ"ר) ולוקסמבורג (15 מ"ר).