כלכליסט TV
הצצה ראשונית לדירות המאוכלסות של הזוכים במחיר למשתכן
הבנייה בפרויקטים הראשונים של "מחיר למשתכן" בעפולה ובלוד יצאה לדרך לפני שנתיים. בינתיים, בעפולה נמסרו רק כמה עשרות דירות, ובלוד צפויים הרוכשים לקבל את המפתחות בעוד כחודש אך עדיין אין תשתיות בסיסיות. מבט מבפנים
שני הפרויקטים הראשונים של תוכנית מחיר למשתכן בלוד ובעפולה יצאו לדרך לפני 3 שנים. בעפולה, רק 54 יחידות דיור נמסרו לדיירים ועוד ארבעה בניינים כבר מוכנים וממתינים למתן טופס ארבע שצפוי בחודש הקרוב. בלוד, התמונה מעט שונה, כאשר הדירות עדיין לא נמסרו וצפויות להימסר רק בסוף חודש אוגוסט.
בפרויקט המאוכלס בעפולה הוצעו דירות 4 ו-5 חדרים, דירת 4 חדרים בגודל 116 מ"ר ועוד 30 מ"ר מרפסת נרכשה במחיר של כ-700 אלף שקל. הפרויקט כולל 16 בניינים חדשים ובסך הכל 235 יחידות דיור. הדיירים ב-4 הבניינים המאוכלסים בעפולה קיבלו מפתחות לדירות לפני כארבעה חודשים אך לא כל הדירות מאוכלסות בשל העובדה שלא מעט דיירים הפנו את הדירות לשוק השכירות ועדיין ממתינים לשוכרים.
"אתר בנייה אחד גדול"
הדיירים שנכנסו לדירות בעפולה ומצאו ליקויי בנייה מעידים כי הקבלן עדיין נוכח בשטח אולם תיקון הליקויים עדיין מתעכב. בעיה חמורה יותר שמכבידה על הדיירים נוגעת לתחום השטח הציבורי ולסביבת המגורים שהיא בבחינת אתר בנייה גדול. "פועלים כל הזמן מסתובבים פה, אין לילדים מה לעשות, אין פארק, יש כאן עדיין שדות והרבה בנייה, אין מכולת אין שום דבר בינתיים", מציינת עינת, דיירת בפרויקט הראשון המאוכלס בעפולה. "יש ליקויים בשטח הציבורי, מאז האכלוס לא נעשה דבר. דיירים בקומה רביעית סובלים מליקויים בגג, בחנייה יש לפעמים שקעים", מציינת ספיר, מתגוררת בבניין המאוכלס.
פיתוח סביבתי – בעיה אקוטית
בלוד צפוי בסוף אוגוסט אכלוס מאסיבי של כל הדירות בפרויקט. מדובר בפרויקט השני של תוכנית המחיר למשתכן והוא כולל 376 דירות. למרות האכלוס הקרוב, האזור סובל מבעיית תשתיות והיעדר פיתוח סביבתי ניכר לעין. הובטחה שכונה גדולה ומפותחת אך כרגע אין תשתית בסיסית של תאורה ברחוב או כביש גישה לשכונה. "אנחנו אובדי עצות, לא יודעים מה לעשות בחודש הבא, הבניין מוכן אבל אנחנו לא יכולים לגור, אין פה כלום", אומר רפי יקותיאל, תושב לוד שרכש דירה בפרויקט.
"היעדר התשתיות הוא בעיה אקוטית בפרויקטים של המחיר למשתכן – זה נוגע לבעיות סביב תשתיות בסיסיות ומגיע גם למעגל השני שגם כן הכרחי למגורים כמו בתי ספר, גני ילדים או פארקים. אם הנושא לא יוסדר נראה יותר ויותר שוכרים שמפנים את הדירות לשוק השכירות אבל הם יתקשו למצוא שוכרים כיוון שגם השוכרים מחפשים פיתוח סביבתי", מסביר אוהד דנוס, יו"ר לשכת השמאים לשעבר. בהתייחס להיעדר התשתיות בלוד, ברשות מקרקעי ישראל מסרו לנו בתגובה כי "עבודות הפיתוח נמצאות בשלבי הסיום ואנו מאמינים שעד למועד האכלוס יושלמו כל העבודות אשר יאפשרו את אכלוס הדיירים".