קבוצת מימון צפויה לרכוש ב-76 מיליון שקל את הנכס שסיבך את ענבל אור
על השטח ברחוב ז'בוטינסקי 102 ו-104 בר"ג תכננה אור לבנות מגדל ובו 185 דירות - הרבה מעל המותר בתב"ע. ביהמ"ש טרם אישר את הרכישה
קבוצת מימון, בראשות עמוס מימון, צפויה לרכוש מידי ענבל אור קרקע של 2.2 דונם בר"ג, לאחר שזכתה בהליך התמחרות שנערך ביום שני שעבר. לנכס, ברחוב ז'בוטינסקי 102-104 ברמת גן, חלק מרכזי בפירוק קבוצתה של ענבל אור - אור סיטי נדל"ן.
- פורסמה הצעת החוק להסדרת קבוצות הרכישה
- הכנ"רית: לאפשר לענבל אור להרצות על חייה ולדגמן
- העליון דחה את הערעור של ענבל אור על צו הפירוק
קנייה חזקה | קנייה | המתן | מכירה | מכירה חזקה |
בהתמחרות, שהתקיימה במשרדי עו"ד איתן ארז, הובילו שני מציעים - קבוצת נתנאל גרופ וקבוצת מימון שהציעו מעל 50 מיליון שקל לרכישת הקרקע. לבסוף זכתה קבוצת מימון - קבוצת משקיעים בראשות עמוס מימון תחת החברה שא ברכה השקעות בע"מ - עם ההצעה הגבוהה ביותר שעמדה על 76 מיליון שקל. המכירה טרם אושרה בביהמ"ש והמסמכים לאישורה יוגשו רק בימים הקרובים.
כפי שנחשף בכלכליסט, מכירת הנכס ויציאתו לכינוס אושרה בדיון שהתקיים ביולי 2017, בפני נשיא בית המשפט המחוזי תל אביב, השופט איתן אורנשטיין. ההליכים למכירת הנכס התארכו בשל הקושי להגיע להסכמות בחלוקת התמורה מהמכירה בין 124 חברי קבוצת הרכישה בז'בוטינסקי 104, שמהווה את מרבית התמורה וז'בוטינסקי 102 שכוללת 62 קונים.
להסתבכותה של אור בקידום הפרויקט בז'בוטינסקי חלק מכריע בהתמוטטות עסקיה, ובמידה רבה הפרויקט הוא זה שהוביל לפירוק הקבוצה שבבעלותה. אור תכננה להקים במקומם של שני מבנים נמוכים השוכנים בנכס כיום - מגדל של יותר מ-30 קומות ובו יותר מ־185 דירות.
עיריית רמת גן לא אישרה את התוכנית וממילא על פי מדיניות התכנון והבנייה העירונית במקום ניתן היה לבנות במקום עד 140 דירות לכל היותר. למרות זאת שיווקה אור את כל הדירות שתוכננו בה. כך נוצר מצב שאותו מכנה המפרק ארז "Over Booking": היקף מכירות שעולה על מספר הדירות שצפויות להיבנות בפועל.