עלייה של 5% בהיקף המשכנתאות החדשות שניתנו בפברואר לעומת אשתקד
סך המשכנתאות הסתכם בפבוראר ב-4.33 מיליארד שקל. במצטבר בחודשים ינואר-פברואר ניתנו משכנתאות בהיקף של 8.9 מיליארד שקל – עלייה של כ-5% לעומת התקופה המקבילה ב-2017
- "גם ירידה של 10% במחיר לא תשנה את יכולת רוב הציבור לרכוש דירה"
- בקרוב המשכנתא תהיה נגישה יותר, ובטווח הקצר זולה יותר
- מחיר למשתכן: הוסדרו תנאי המשכנתא של משפרי הדיור
לכן, בהתאם לנתונים המצטברים ל-2018 עד כה ניכרת התאוששות מסויימת, אם כי עוד מוקדם לקבוע. שנת 2017 בכללותה הסתמנה כשנה חלשה בשוק המשכנתאות עם סך משכנתאות חדשות ששיקף ירידה של 9% לעומת שנת 2016.
מבחינת שיעורי הריבית במסלול צמוד מדד הריבית הקבועה היא 3.35% כמעט ללא שינוי לעומת חודש קודם. במסלול הלא צמוד הריבית הקבועה לפברואר עמדה על 3.8% , ירידה קלה לעומת 3.82% בחודש ינואר.
עדכון שביצע הפיקוח על הבנקים ממש לאחרונה וכבר נכנס לתוקף ביחס להון שעל הבנקים לרתק כנגד הקצאת משכנתאות צפוי להשפיע על שוק המשכנתאות במידה מסויימת החל מהשנה הקרובה. כך, בהתאם לעדכון הבנקים יידרשו לרתק בצד פחות בהון על משכנתאות שניתנות בשיעור גבוה יותר מ60% משווי הדירה . לכך צפויה להיות השפעה על תמיכה חיובית בביקושים למשכנתאות – מה שדוחף את הריביות כלפי מעלה ומנגד עלות המימון לבנק תהיה זולה יותר כי ירותק בצד פחות הון – מה שצפוי בתורו להוזיל את הריביות. כעת נשאלת השאלה איזו השפעה תהיה דומיננטית יותר.