$
חדשות נדל

בלעדי לכלכליסט

קנסות בסך 19 מיליון שקל הוטלו בינואר בגין עבירות בטיחות באתרי בנייה

זהו החודש הראשון שבו נכנסו התקנות שיזם שר העבודה חיים כץ בנושא. בסך הכל נרשמו 660 דו"חות ב-700 ביקורים של מפקחים באתרי בנייה. גובה הקנס המקסימלי - 35 אלף שקל. עד כה נהרגו חמישה פועלים בתאונות בנייה מתחילת 2018

דותן לוי 07:5111.02.18

מפקחי מנהל הבטיחות של משרד העבודה והרווחה הטילו במהלך חודש ינואר קנסות בהיקף של 19 מיליון שקל על קבלנים שבאתרי הבנייה שלהם התגלו עבירות בטיחות, כך עולה מנתונים שהגיעו לידי "כלכליסט". עד כה נהרגו חמישה פועלים בתאונות בנייה מתחילת 2018.

 

מדיניות הקנסות באתרי הבנייה החלה בינואר 2018 בעקבות כניסתו לתוקף של הצו להגברת אכיפה בבטיחות בעבודה, אשר אפשר לראשונה עיצומים אישיים על קבלנים בגובה של עשרות אלפי שקלים בגין כל עבירה באתר הבנייה, זאת על ידי הטלת קנס בהליך מינהלי.

 

 

 

היקף העיצומים הכספיים הצטבר מכ-660 קנסות והתראות אשר הגיעו כאמור לסכום של כ-19 מיליון שקל. במידה והקבלנים לא ישפרו את הבטיחות באתרים והעיצומים יימשכו בקצב דומה מדובר על קנסות בהיקף שנתי של 228 מיליון שקל אשר ייכנסו לקופת המדינה. את הדגש בפעילות האכיפה שמו במשרד העבודה על מניעת נפילה מגובה וניהול בטיחות באתר, זאת כיוון שמרבית התאונות נגרמות בשל כשלים בנושאים הללו.

 

ההפרות הבולטות שנמצאו באתרי הבנייה השונים הן עבודה על פיגומים ללא ציוד מגן אישי, עבודה על פיגומים שאינם תקינים, אי מינוי מנהל עבודה באתרי הבנייה, אי הדרכת עובדים בעבודה בגובה, חוסר בתסקירי בדיקה ובטיחות, וחוסר בפנקסי הדרכה. הקנסות הוטלו בהתאם לסוג העבירה ולאופיה. כ- 65% מההקנסות שניתנו היו בסכום המקסימלי של 35,380 שקל, וכ-35% היו בסכום של 20,200 שקל.  

 

 צילום: 3dman_eu

 

ארבע חברות בנייה נקנסו לאורך החודש בסך מצטבר של למעלה מ-100 אלף שקל: חברת ויקטור גרייב נקנסה ב-160 אלף שקל, חברת אסטרא גרופ בניה נקנסה ב-141 אלף שקל, חברת ח.י אחזקות והשקעות נקנסה ב-126 אלף שקל, ושאול עזרא חברה לבניין ב-106 אלף שקל. קנס אחד נרשם במהלך החודש גם לכל אחת משתי ענקיות הבנייה אורתם סהר (35 אלף שקל) ודניה סיבוס (20 אלף שקל).

 

מפקחי בטיחות חדשים

 

לפני כשבוע הכשיר משרד העבודה 16 מפקחי בטיחות חדשים שהצטרפו למערך האכיפה הכולל כעת 28 מפקחים. על פי נתוני המשרד, ביקרו המפקחים במהלך ינואר ביותר מ-700 אתרי בנייה. עם זאת יש לזכור כי בישראל פועלים כ-13 אלף אתרי בנייה, כך שאם קצב זה יישמר, הרי שמדובר יהיה בהפרש של שנה וחצי בממוצע בין ביקור לביקור בכל אחד מהאתרים.

 

צעד נוסף שביצע משרד העבודה לפני כחודשיים היא העלאת שכרם של הפקחים בכ-3,500 שקל בחודש, זאת על מנת להפוך את המשרה לאטרקטיבית יותר משהיתה עד כה. אחת התלונות בנוגע לפיקוח על האתרים בעבר הייתה על שכרם הנמוך של המפקחים ועל כך שאין להם רכב והם נדרשים להגיע לאתרים בתחבורה ציבורית או ברכבם הפרטי. כעת לאחר עדכון השכר עומד שכר הבסיס של המפקחים על 10 עד 18 אלף שקל בחודש.

 

יחד עם עבודת הפיקוח, מדווחים במשרד העבודה והרווחה גם על הגברת פעילות ההסברה במסגרתה מדריכי המוסד לבטיחות וגיהות מגיעים לאתרי הבנייה הפעילות כללה בין היתר חלוקה של כ-3,000 אפודי מגן זוהרים לפועלי הבניין בחינם, וכן שליחת הודעות טקסט לקבלנים עם דגשים להבטחת הבטיחות באתרי הבנייה.

 

 

 

שר העבודה והרווחה, חיים כץ: "המטרה שלנו היא לא לקנוס אלא לחזק את תחום הבטיחות בענף הבנייה. אני קורא לכל קבלן להצטרף למאמצינו לבלום את הקטל באתרים, להקפיד על התקנות קלה כחמורה ולשמור על חיי אדם".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x