$
חדשות נדל

איילת שקד: "אנחנו בוחנים במשרד הכשרת שופטים בתחום הנדל"ן"

שרת המשפטים אמרה את הדברים בכנס שמאי המקרקעין היום והסבירה כי מדובר בתחום סבוך שדורש התמקצעות; יו"ר קבינט הדיור, אביגדור יצחקי הכריז: "עד 2040 יתוכננו 2.6 מיליון דירות חדשות - 25% מהן בהתחדשות עירונית"

ענת דניאלי 20:2427.11.17

"נדל"ן תחום סבוך וחשוב שיהיו שופטים בכל בית משפט שיתמקצעו בתחום מקרקעין ונדל"ן", כך אמרה היום שרת המשפטים, איילת שקד, בכנס שמאי המקרקעין שנערך במלון דן באילת.

 

לדברי שקד המשנה ליועמ"ש ארז קמיניץ הגיע לשוחח איתה בנושא והעניין נמצא בבדיקה.

 

 

שקד נשאלה על פרסום דו"ח השמאי הממשלתי שהציג מדד מחירי דיור ששר האוצר משה כחלון אסר אותו בפרסום. בהקשר זה אמרה שקד כי "בתחום הדיור אני נותנת גיבוי לשר האוצר. יש בקואליציה שיתוף פעולה רב בתחום הדיור. אני עושה מה שראש מטה הדיור ממליץ ורוצה. מדובר בדבר ייחודי לקואליציה הזו ואנו מקווים שהיא תהיה לפחות עד שנת 2019 וזו הערכתי. זו קואליציה יציבה ובה והיה משבר אבל הוא נפתר. כל צד התפשר פה ואין צד שיכול לומר שהוא ניצח".

 

יצחקי: "בעתיד כשאדם ילך להחתים דיירים בפינוי בינוי הוא ידע בדיוק מה העירייה נותנת"

 

יו"ר מטה הדיור, אביגדור יצחקי, אמר בכנס כי תוכניות ההתחדשות העירונית יתפסו נפח גדול יותר בעתיד. "עד שנת 2040 אנחנו מתכננים 2.6 מיליון דירות ו-25% מן הדירות יהיו בהתחדשות עירונית. תהיהגם תכנית כוללת לכל עירייה עבור התחדשות עירונית בשטחה, כך שכל בניין ידע את הזכויות הקיימות בו ומה ניתן לבנות".

 

לדבריו של יצחקי, בעתיד כל אדם שילך להחתים דיירים לטובת פרויקט ידע מה בדיוק נותנת העירייה. "הרבה החתימו ואז המהנדס של העיר אמר משהו אחד למחתים הדיירים והרשות אמרה אחרת ואז שהגיעו לתהליכי האישורים היזם לא מקבל את מה שנאמר לו".

 

עוד התייחס יצחקי לנושא מתן קרקעות משלימות לצורך קידום פרויקטים של התחדשות עירונית: "ניתן קרקעות משלימות לצורך הקמת פרויקטים של התחדשות עירונית במקומות בהם זה נדרש. זה יעשה רק במקומות בהן נקבל 2.5 דירות על כל דירה שתיהרס. בפריפריה אי אפשר לעשות התחדשות עירונית ללא תקציבים ולתת כסף ולכן אנו פועלים לגיוס כספים. תוקם קרן להתחדשות עירונית בתוך רשות מקרקעי ישראל ויחולק כסף לפרויקטים גם באזורים אלה".

 

על תיקון 3א' שקבע כללים לתוספות במסגרת תמ"א 38 אמר יצחקי שהתיקון לא תואם לכל חלקי הארץ אלא רק באזורי הביקוש. "התיקון תואם את אזורי המרכז והביקוש ופחות את שאר חלקי הארץ. אינני מבין למה המדינה ומערכת התכנון מתערבת כמה היזם או הדיירים ירוויחו בעניין הזה. בסופו של דבר יש לקבוע עקרונות ומתוך הבנה שבסוף הקרקע שייכת לאותם הדיירים שיש להם את האופציה באמצעות ההתחדשות העירונית לקחת את הדירה שלהם ולתת את הקרקע ובכך לאפשר פיתוח פיזי כזה או אחר וזו המטרה בכך".

 

יו"ר מטה הדיור, אביגדור יצחקי יו"ר מטה הדיור, אביגדור יצחקי צילום: עמית שעל

 

 

"הממשלה שמה את כל הביצים בסל אחד - מחיר למשתכן ודירה להשכיר"

 

אביבית מאור נמרודי, יו"ר הוועדה המקומית רמת גן, דיברה על אישור פרויקטי תמ"א 38 שנעצרו בעקבות התיקון לתוכנית המתאר. במסגרת התוכנית אושרו 1,200 יח״ד חדשות במהלך שנת 2017 וזאת בדומה לאישור של כ-1,200 יח"ד בשנים 2015-2016. אך לטענת מאור נמרודי "תמ"א 38 היא תכנית לא 'אפויה' תוך שישנו צורך לייצר מדיניות כוללת ואיך כל השכונה מתחדשת בתהליך של תמ"א 38". לטענתה, "הבעיה היא בהיטלי ההשבחה. אנחנו רוצים לתת זכויות בנייה לקבלנים אבל יש צורך לאפשר גביית היטלי השבחה על התוספת".

 

"צריך להבין שעיר לא יכולה להתקיים ללא היטלי השבחה. אני מאשרת בשנה שכונה שלמה של 1,200 יח"ד חדשות והמשמעות היא הקמת גני ילדים, טיפות חלב ובתי ספר והשאלה היא מאיזה תקציב. הממשלה באה ושמה את כל הביצים בסל אחד כמו תכנית 'מחיר למשתכן' דירה להשכיר. אבל מה עם תקציבים להתחדשות עירונית, אתם מצפים שהרשות תיקח את הכל על כתפיה. תנו לנו תקציבים".

 

מאור נמרודי הדגימה כיצד בניית שכונה חדשה אורכת זמן רב של למעלה מ-10 שנים תוך סיוע ניכר בהקמת בתשתיות ומנגד בהתחדשות עירונית אין כל סיוע בהקמת התשתיות לרשויות "ברמת גן מבצעים תכנית לאומית של כ-3,000 יח"ד בדרום מזרח רמת אפעל בקרקע פתוחה. כמה זמן לדעתכם עד שנראה דירה? אהיה אופטימית אם אומר שעוד 10 שנים. אצלנו יכולים לאשר בעשר שנים כ-10,000 יח"ד בהתחדשות עירונית. על קרקע פתוחה העירייה מקבלה כ-100 אלף שקל לכל יח"ד לצורך הקמת התשתיות. לעומת זאת בהתחדשות עירונית יש צורך בתקציב אמנם לא צריך תקציב כה משמעותי כי זה שדרוג התשתיות ולא הקמתן מאפס".

 

 

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x