$
נדל

העליון צירף את עיריית ת"א ורמ"י לתביעה של תשובה נגד תושבי גבעת עמל

משמעות ההחלטה היא שהגופים יידרשו לקחת צד בתביעה ובין היתר יתבקשו לפרוש את הרקע ההיסטורי של קרקעות גבעת עמל ולהסביר מה הובטח לתושבים; עד כה נאלצו התושבים להתמודד מול בעלי קרקעות פרטיים, למרות שמדובר בקרקע מדינה שעברה עם השנים לידיים פרטיות

דותן לוי 16:2307.11.17

בית המשפט העליון החליט לצרף את רשות מקרקעי ישראל ואת עיריית ת"א כצד בתביעה של חברת אלעד ישראל נגד תושבי גבעת עמל.

 

מדובר בתביעה שנועדה לחייב את התושבים לסילוק יד ולתשלום דמי שימוש על השנים הארוכות שבהן התגוררו בשטח שממנו מבקשת אלעד מגורים של יצחק תשובה לפנות אותם.

בית בגבעת עמל בית בגבעת עמל צילום: מיכאל קרמר

 

התושבים טוענים כי מדובר בתביעה שעיקרה הרתעה, והיא נועדה לחייב את התושבים להסכים לפיצוי שהוצע להם.

 

לאחר שהוגשה התביעה נגד התושבים, הגישו אלה עתירה במטרה לצרף לתביעה את רשות מקרקעי ישראל - שהיא הבעלים הרשמי של הקרקע, ואת עיריית תל אביב אשר מחזיקה בחלק מהקרקע.

 

יצחק תשובה יצחק תשובה צילום: עמית שעל

 

 

העתירה נדחתה בבית המשפט השלום ובבית המשפט המחוזי. לטענת התושבים, אשר יוצגו על ידי עורכי הדין דביר סיני ואלימלך קורצוויל, שני הגופים התחייבו בעבר להעמיד להם דיור חלופי בתמורה לפינוי הקרקע, ולכן על מנת להכריע בצורה שלמה ויעילה יש לצרפם כדי לקבל את מלוא הפרטים והרקע ההיסטורי לנושא.

 

חשוב לציין בהקשר זה, כי לאורך תקופה ארוכה, נמנעו הן עיריית תל אביב והן רמ"י מלהתערב בהליך שאליו נקלעו המשפחות אל מול היזמים הפרטיים, והניחו להם להתבוסס בתביעות משפטיות ארוכות שנים. כך היה גם לגבי תביעה זו והבקשה לצרף אותם כתובעים.

 

בתגובת העירייה נכתב כי לא נותרו התחייבויות כלפי המבקשים בגין הפינוי, וכי בכל מקרה מדובר בתביעות שהתיישנו.

 

השופטת פרופ' דפנה ברק ארז, כתבה בהכרעה, "אני סבורה כי המקרה שלפניי הוא מן המקרים החריגים המצדיקים היענות לבקשה. מדובר בפרשה מורכבת וארוכת שנים, בעלת היבטים משפטיים ועובדתיים לא פשוטים. המחזיקים נדרשו להתמודד במהלך השנים עם בעלי מקרקעין רבים, תחילה רשויות ציבוריות ובהמשך בעלי קרקע פרטיים, כל זאת בהליכים הנסובים על פינויים מביתם".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x