$
חדשות נדל

פרסום ראשון

באוצר מציעים: הטבות מס נוספות להשכרה ארוכת טווח

בתזכיר חוק מוצע להפחית את מס השבח לרמות של 9% לבניינים המיועדים לשכירות של 10 שנים ול-7.5% ל-15 שנים, ובנוסף להפחית את מס הרכישה על הקרקע

עמרי מילמן 21:0222.06.17
משרד האוצר הפיץ היום (ה') תזכיר חוק שמגדיל את הטבות המס על בנייה עבור השכרה ארוכת טווח, כולל הטבות מס להשכרה לתקופות של 10 ו-15 שנים, וכן הפחתה של מס הרכישה במבנים רלוונטיים. 

 

 

כבר היום מעניקה המדינה הטבות מס עבור השכרה ארוכת טווח, אולם לפי ניתוח של האוצר פחות מ-2% מהתחלות הבנייה השנתיות נעשו בזכות הטבות המס. כעת מציעים באוצר להפחית את שיעורי המס במטרה לעודד חברות לבנות בניינים נוספים, שלפחות מחצית מהדירות בהם תיועד להשכרה ארוכת טווח.

 

 

 הדמייה: אסף פרץ

 

מס שבח ריאלי מופחת

 

נכון להיום החוק קובע כי על בניין חדש להשכרה ישולם מס שבח ריאלי (מס שמשולם בעת המכירה על הגידול בשווי הנכס מרגע רכישתו) ממכירה או מהשכרה בשיעור מופחת: 11% לחברה ו- 20% ליחיד בעוד שמס השבח ללא הטבות מס עומד על 25%. אולם כדי ליהנות מהטבות המס יש להתחייב על השכרה של לפחות מחצית משטח הרצפות של הבניין למגורים לתקופת של חמש שנים לפחות מתוך שבע השנים שלאחר תום הבנייה.

 

כעת מציעים באוצר לקבוע מסלול הטבות נוסף, שלפיו יוענקו הטבות מס מוגדלות לחברה עבור השכרה לתקופות של 10 ו-15 שנים. התוכנית של האוצר היא לקבוע מתווה מדורג למתן הטבות מס עבור מבנים שעד ל-31 בדצמבר 2022 הושלמה בנייתם, ואם לפחות מחצית מהדירות שבבניין, שמהוות לפחות 40% משטח הבניין הושכרו לטווח ארוך. אם הושכרו לחמש שנים לפחות יזכו למס שבח של 11%, אם יושכרו ל-10 שנים יזכו למס שבח של 9% ואם יושכרו לתקופה של 15 שנים, יזכו למס שבח של 7.5%.

 

 

שר האוצר משה כחלון שר האוצר משה כחלון צילום: שאול גולן

 

כמו כן, מוצע להפחית את מס הרכישה על הקרקע שעליה נבנה הבניין להשכרה לשיעור של 0.5%, בעוד שמס רכישה עומד היום על 6%, וזאת אם התקיימו לגביו התנאים שנוגעים להשכרת דירות לתקופה של 15 שנה לפחות.

 

באוצר מבקשים להחיל את ההטבות גם על תוספות בנייה במסגרת תמ"א 38. עוד מציינים שם כי בתקופה הקרובה תיבחן האפשרות להרחיב את הטבות המס גם לגבי חידוש מבנים.

 

בכל מקרה מתוך מטרה לעודד בנייה רוויה ההטבות ניתנות רק למבנים הכוללים 30 דירות מגורים לפחות וכאשר גובה דמי השכירות לא עולה על סכום שייקבע מנהל רשות המסים, משה אשר, בהתייעצות עם רשות ההשקעות.

 

באוצר מעריכים כי בהבשלה מלאה של החוק הפסד ההכנסות ממסים יעמוד על כ-40 מיליון שקל, אולם בחמש השנים הקרובות צפי הפסד ההכנסות לשנה עומד על 1.5 מיליון שקל בלבד.

 

הצעה שהיא פשרה

 

הצעת החוק היא למעשה פשרה של אגף התקציבים ורשות המסים להצעת חוק פרטית שקידם ח"כ רועי פולקמן בעזרת ירון גינדי, נשיא לשכת יועצי המס, שנודעה להעניק תעודות מס על ידי המדינה לפי אזורים בארץ (סכום כסף לכל אזור) שיחולק ליזמים שיעמדו בתנאים. תעודות המס היו אמורות להיות סחירות, לפי השיטה האמריקאית. אולם ברשות המסים ובמשרד האוצר לא רצו להחיל מנגנון חדש של הטבות מס, וכפשרה הציעו להרחיב את ההטבות הקיימות.

 

 

ח"כ רועי פולקמן ח"כ רועי פולקמן צילום: אלכס קולומויסקי

 

לדברי פולקמן, "מהלך נוסף שמקדמים כעת הוא מסלול ירוק. עד כה, כדי ליהנות מהטבות המס היה צריך לקבל את אישור הרשות להשקעות ולפיתוח התעשייה והכלכלה אולם בתזכיר החוק החדש מוסיף האוצר מסלול ירוק המאפשר זכאות למי שעומד בתנאים תחת התחייבות לרשות המסים".

 

 

 

גינדי בירך את משרד האוצר ורשות המסים על המהלך אולם הציע כי יש להוריד את מספר הדירות המזכות להטבות מ-30 דירות לבניין לשש דירות כפי שהוצע בהצעה המקורית. עוד הוסיף כי "בכדי לחולל שינוי מהותי יש להכיר במע"מ עבור הדירות לשכירות ארוכת טווח, מה שישנה את נקודת האיזון לטובת בניית דירות להשכרה".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x