קריאה לשר האוצר לשתף את הציבור בהליך בחירת חלופות לשדה"ת בהרצליה ושדה דב
בעקבות חשיפת "כלכליסט" שלחו חברי הכנסת זנדברג וחנין מכתב לשרים כי "הוצעו למעלה מ-40 חלופות, אשר בחינתן לא נעשתה במסגרת הליך תכנוני שקוף וסדור, ופסילתן לא לוותה בהסברים והנמקות שהובאו לידי הציבור"
לפני שבועיים נחשף בכלכליסט כי בהליך לבחירת חלופות לשדות התעופה שעתידים להיהרס בשנים הקרובות, דורגו במקומות הראשונים אתרים באזורים המוגדרים שמורות טבע - באזור נחל פולג (לליד שמורת בני ציון), באזור נחל אלכסנדר סמוך למצפור השקנאים, ומזרחית לחדרה סמוך למפגש הנחלים עירון חביבה ויצחק.
עוד נחשף כי החלופות נבחרו בניגוד לעמדתה של דניאלה פוסק, מתכננת מחוז מרכז, שבו נמצאות שתי החלופות הראשונות. במכתב ששיגרה פוסק לות"ל (ועדה לתשתיות לאומיות) ערב הצגת החלופות, היא מוחה על כך כי לא נבחנה האפשרות לסגור את השדה בהרצליה בלי להקים שדה חליפי, אלא לפזר את הפעילות שבו לשדות תעופה קיימים.
נציין כי גם בחברה להגנת הטבע מתנגדים לשלוש החלופות המקודמות, לאור הפגיעה הצפויה שלהן בטבע ובסביבה, ובארגון הסביבתי פועלים לקידום חלופות אחרות, שהשפעתן על הטבע והסביבה קטנה יותר.
זנדברג וחנין כותבים לשרים כי "הוצעו למעלה מ-40 חלופות, אשר בחינתן לא נעשתה במסגרת הליך תכנוני שקוף וסדור, ופסילתן לא לוותה בהסברים והנמקות שהובאו לידי הציבור". בסיומו של המכתב מוסיפים השניים כי "השימושים המבוקשים עבוד שדה התעופה, אינם עבור הציבור הרחב, אלא משרתים קהלים מצומצמים ביותר. ואינם מצדיקים פגיעה במאות דונמים של שטחים פתוחים עשירים במיוחד בערכי טבע ונוף".