$
נדל

הנאמן של אורתם סהר: "קריסת חברות קבלניות נוספות תביא להתייקרות הדירות"

עו"ד שאול ברגרזון אמר את הדברים בכנס באילת בו השתתפו בכירי ענף הנדל"ן; אהוד המאירי, לשעבר יו"ר לשכת השמאים: "הרשויות המקומיות צריכות להתפשר כדי שתמ"א 38 תצא לדרך"

אמיתי גזית 11:2422.11.16
"קריסת אורתם סהר וחברות קבלניות בסדר הגודל שלה תביא להתייקרות הדירות", כך אמר הבוקר הנאמן של חברת אורתם סהר, עו"ד שאול ברגרזון, בכנס לשכת שמאי המקרעין שנערך באילת.

ברגרזון הציג את הנתונים העגומים שהותירה החברה אחריה ובהם מיליארד שקל חובות, 5,000 דירות שנמצאות בהליכי בנייה, 5,000 דירות בתקופת בדק, ובעצם דירות בשווי מיליארד וחצי שקל שלא הושלמו.

 

"אורתם סהר מתכוונת להשלים את בניית הדירות ולמכור את החברה לגורם שיוכל לעשות זאת", אמר ברגרזון. "צריך להפיק לקחים מקריסתן של חברות בסדר גודל כזה ולהבין מדוע הן קורסות בקצב כל כך מהיר בשנים האחרונות ומה ההשפעה שתהיה לזה לגבי התייקרות שוק הבנייה בארץ. אין ספק שתהיה לזה השפעה. להערכתי זה עשוי להביא להתייקרות העבודות הקבלניות ואף התייקרות הדירות בישראל.

 

ברגרזון. להפיק לקחים ברגרזון. להפיק לקחים צילום: עמית שעל

 

אהוד המאירי: "להתפשר כדי להזיז את העסק"

 

"תיקון 3א' בתמ"א 38 שאושר אתמול בקבינט הדיור יהיה אות מתה", כך אמר הבוקר אהוד המאירי, לשעבר יו"ר לשכת שמאי המקרקעין, בכנס השנתי של לשכת שמאי המקרקעין. לדבריו משום שהעריות לא יכולות לגבות היטל השבחה על תוספת זכויות הבניה שמקנה תמ"א 38 הן לא יעשו דבר לקדם תוכניות שכאלה. המאירי המליץ לצדדים – הממשלה והרשויות המקומיות - להגיע לפשרה בסוגיה. "אני מציע למועצות המקומיות להתפשר ולהסכים על 25% מהיטל ההשבחה ולא להתעקש על הכל, העיקר שנזיז את העסק הזה".

 

אתמול אישר קבינט הדיור תיקון לתמ"א 38, לפיו במסלול הריסה ובנייה מחדש יקבלו יזמים זכויות בניה באופן מדורג על פי גובה הבניין המקורי שייהרס: תוספת של 1.5 קומות לבניינים בני קומה 1, תוספת של 2.5 קומות לבניינים בני שתי קומות, תוספת של 3 קומות למבנים בני 3 קומות ותוספת של 3.5 קומות למבנים בני 4 קומות ומעלה. בנוסף לקומות אלו ניתן לקבל השלמת שטחים על ידי סגירת קומת העמודים, תוספת לממ"ד, שטחים תת קרקעיים ועוד.

 

התיקון נולד בעקבות מחלוקת על אופן חישוב זכויות הבנייה, נועד למנוע מחלוקות נוספות, וכן להעניק תוספת של זכויות בנייה במטרה לדרבן יזמים לקדם תוכניות כאלה. במהלך הדיונים על התיקון החדש, התגלעו מחלוקות בין ראשי הרשויות למטה הדיור במשרד האוצר, במיוחד על רקע דרישת הרשויות לאפשר להן לגבות היטל השבחה או לפצות אותן במענקים.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x