עמוס לוזון משך הצעתו לרכישת אורתם סהר
במקביל בית המשפט אישר לאורתם לשוב לעבוד על פרויקט של רייסדור בגבעת שמואל בעזרת מקדמה של 800 אלף שקל
קבוצת לוזון שבשליטת עמוס לוזון הודיעה כי היא מושכת את הצעתה לרכישת אורתם סהר. לוזון נפגש אתמול (ג') עם הנאמנים, אך ככל הנראה לאור התנגדות העובדים וההצעה של חברת ארז מרווה של רענן אלוני שנחשבה לנדיבה יותר, הוחלט לפרוש כבר בשלב זה.
הצעתו של לוזון כללה את ניהול הפרויקטים מבלי התחייבות על הזרמת כספים לקבוצה כאשר ההצעה של אלוני כוללת הזרמת 70 מיליון שקל בתשלומים שנתיים, 20 מיליון שקל במזומן וכן הזרמה של 30% מהרווחים שיתקבלו עבור הפרויקטים מעל לסכום של 200 מיליון שקל. עוד מציע אלוני להזרים 25% מתקבולים אפשריים בגין תביעות שהגישה החברה.
- עובדי אורתם סהר: "מתנגדים נחרצות למכירת החברה לעמוס לוזון"
- נאמני אורתם סהר לביהמ"ש: יש מגעים עם משקיעים נוספים - ממליצים להאריך את ההקפאה
- אהוד ברק יכול להירגע: ביהמ"ש אישר לאורתם סהר להשלים את מגדל אסותא בת"א
במקביל, נשיא ביהמ"ש המחוזי בת"א השופט איתן אורנשטיין אישר אתמול (ג') לחברת אורתם סהר לחזור לעבוד בפרויקט של החברה היזמית רייסדור בבעלות יקי רייסנר בגבעת שמואל. הפרויקט כולל 204 יחידות דיור וכן מרכז מסחרי ונמצא בשלבים מתקדמים של ביצוע, חודשים ספורים מאכלוס.
לפי ההסכם שהוגש על ידי נאמני אורתם, עו"ד שאול ברגרזון ורו"ח יזהר קנה, רייסדור תעביר כספים לחשבון ייעודי עבור ההוצאות הישירות של הקמת הפרויקט בתחילת כל חודש וחשבון זה לא יהיה בגירעון. בשלב ראשון תעביר רייסדור "על החשבון" מקדמה בגובה 800 אלף שקל. כמו כן רייסדור תשלם לנאמנים תקורה בשיעור של 7% על ההוצאות להשלמת הפרויקט וכן את כלל התשלומים לספקים ולקבלנים.
עד כה אישר בית המשפט לחברה לחזור לעבוד בפרויקטים של רייסדור בחריש לכ-256 יח"ד, וכן למגדל אסותא המבוצע במשותף על ידי אלקטרה ואורתם וכולל 160 יח"ד. עם זאת, עדיין מדובר על חלק קטן מתוך כ-4,000 יח"ד של החברה שנמצאות בשלבי ביצוע שונים.