$
חדשות נדל

שיכון ובינוי נאבקת להחזיר דוחות בטיחות מעובד לשעבר

מנהל בטיחות לשעבר של החברה טוען כי בידיו מסמכים המוכיחים שהקבוצה מטייחת תאונות עבודה. שיכון ובינוי מכחישה את הטענות ודורשת מבית הדין לעבודה שיורה לעובד להשיב לה את המסמכים שלטענתה נגנבו

דותן לוי 10:3308.09.16

קבוצת שיכון ובינוי הסתכסכה עם עובד לשעבר שלה, שמאיים כעת להציג מסמכים שלדידו חושפים מחדלי בטיחות של החברה. ראובן בן שמעון, ששימש כמ"מ ראש מחלקת הבטיחות בחברת הבנייה, טוען כי שיכון ובינוי מנסה לטייח כשלי בטיחות ולהימנע מהחובה לדווח עליהם לרשויות, ובידיו מסמכים המעידים על כך. החברה עתרה לבית הדין האזורי לעבודה בתל אביב שדן אתמול בדרישתה שיורה לבן שמעון להשיב מסמכים שהוא גנב מהחברה, כך לטענתה, ולא לעשות בהם שימוש תקשורתי.

 

במסגרת תפקידו כממונה על הבטיחות הוטל על בן שמעון להקפיד על יישום כללי הבטיחות באתרי הבנייה, ולהציף בפני ההנהלה בעיות בטיחות, ככל שקיימות כאלה. לטענת החברה, בן שמעון לא פעל כך: "במשך כל התקופה שממועד תחילת יחסי העבודה ועד לסיומם לא פנה המשיב להנהלה בטענה כי זו אינה מטפלת בנושאי בטיחות כנדרש", נטען בעתירה של החברה.

 

מנגד, בן שמעון טוען שמדובר בתביעת השתקה, שמטרתה להסתיר ראיות שהוא צבר במהלך השנים בנוגע להתנהלות החברה בתחום הבטיחות. לדבריו, במהלך השנים חלה עלייה בתאונות העבודה בחברה, "ובהן התחשמלויות, נפילה מפיגומים, דריסה והילכדות במכונות, שחלקן הן תוצר רשלנות של החברה". בתשובה שהוא הגיש לבית המשפט נטען למשל כי "במאי 2015 נהרג עובד, שני במספר, בתחנת הכוח גלבוע בגליל בעת קריסת מנהרה". אלא שלטענתו, "במקום לשתף פעולה עם חקירת האמת ועדכון רשויות החוק, בשיכון ובינוי טשטשו ראיות, שיבשו הליכי חקירה, והשתיקו את ממוני הבטיחות". הוא מציין שב־2007 פועל נפל אל מותו בפרויקט ממילא בירושלים, כתב אישום הוגש נגד החברה, והיא זוכתה ב־2014, אך לטענתו "נודע לו לאחר פסק הדין כי ישנו מסמך פנימי שהוסתר, בידיעת מנכ"ל חברת סולל בונה, חברה־בת של שיכון ובינוי, שביצעה את עבודות ההקמה באתר".

מימין: המנכ"ל תמיר דגן. "העובד קיבל הטבות". משמאל: ראובן בן שמעון. טוען שמשתיקים אותו מימין: המנכ"ל תמיר דגן. "העובד קיבל הטבות". משמאל: ראובן בן שמעון. טוען שמשתיקים אותו צילום: שאול גולן

 

עורכי הדין המייצגים את שיכון ובינוי טוענים כי הבעיות עם בן ראובן החלו לצוץ בדצמבר 2015. לטענתם, במשך שלושה חודשים הציג בן שמעון מסמכים רפואיים על מחלה ונעדר מעבודתו, החל להעלות האשמות ואיומים כלפי מנהלים בחברה שהיו בגדר לשון הרע, הטריד מנהלים ועובדים בהודעות בימי מנוחה ובשעות חריגות, ויצא במסע שיימינג נגד החברה ונושאי המשרה בפורום שהקים בפייסבוק בשם "הפורום למאבק בתאונות עבודה". עוד נטען נגדו כי פרץ למחשבי החברה ומחק אלפי מסמכים ותיקיות.

 

שיכון ובינוי טוענת כי למרות פעולותיו הוחלט לא לשלול ממנו את פיצוייו, ולשלם לו מענק מיוחד מעבר לפיצויים של 76 אלף שקל. הוא מצדו התחייב לשמור על שמה הטוב של החברה, לשמור על סודיות, ולא לגרום לקבוצה נזק במישרין או בעקיפין, אך לא עמד בכך, גם לאחר שחתם על ההסכם.

 

משיכון ובינוי נמסר: "בן שמעון הודה כי בידיו 15 אלף מסמכים של החברה, אותם העתיק כשחדר למחשבי החברה. ככל שהיה מעוניין להתלונן על מקרים שאינם עומדים לדעתו בחוק יכול היה לפנות לכל גורם אכיפה גם במהלך עבודתו בחברה וגם לאחריה. חרף זאת בחר להפיץ פרטים חלקיים מסולפים ושקריים. כל דו"חות הבטיחות טופלו על ידי החברה, לרבות דיווח לגורמים שהחוק דורש. בסוף עבודתו הסכימה החברה להעניק לו הטבות כספיות מעבר לצורך".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x