היזמים וקבוצות הרכישה מתגוננים: "שינינו את הסטטוס־קוו"
היזם עידו חג'ג': "ניהול מגדלים שנבנו בקבוצת רכישה זהה לזה של החברות המובילות בשוק ניהול המשרדים"
קלמן סופרין, מבעלי קבוצת סופרין שפועלת גם כיזמית וגם כמארגנת קבוצות רכישה, אומר בתגובה כי "כדי לקיים פרויקט מוצלח רב־בעלים (Multi Tenants Tower) צריך להשקיע במקום עם חברת ניהול מנוסה, עם הסכם ניהול מחייב, תקנון וועד בית פעיל. אין שום סיבה לייצר הפחדה בעניין ריבוי שטחי משרד העולים על הביקושים בפועל. הביקוש נע כבר כשני עשורים סביב 150–200 אלף מ"ר בממוצע לשנה, גידול של אחוזים בודדים בשנה בלבד. זה אינפלציה של משרדים?".
נחשון קויתי, מבעלי בסר, אמר כי "אחרי שבנינו יותר מחצי מיליון מ"ר של משרדים, אנחנו בונים כיום עוד 210 אלף מ"ר שרובם כבר נמכרו. כ־60% מהם נמכרו לשימוש עצמי ורק 40% למשקיעים. חלק גדול מהמשקיעים במשרדים שלנו בעבר החליטו בסופו של דבר להשתמש בעצמם במשרדים, והעובדה שהמחיר בקבוצות היה נמוך השאירה להם מרווח גדול שהם יכלו לספוג בעת מכירה". לדבריו, "היתרון בקבוצות שלנו כיום הוא שאנחנו היחידים שיכולים להציע בשוק משרדים גדולים, מוצר שאין כיום להשיג בגוש דן".
עידו חג'ג', מבעלי קבוצת חג'ג', טוען שהשורה התחתונה היא הקובעת: "ניהול מגדלים שנבנו בקבוצת רכישה זהה לזה של החברות המובילות בשוק ניהול המשרדים. קבוצות הרכישה שינו את הסטטוס־קוו שהיה מקובל עד היום במגדלי משרדים, ובו חברות העדיפו לשכור משרד מאחר שלא היה היצע של משרדים למכירה במחירים סבירים. כיום רוכש המשרד משלם ריבית לבנק והחזר קרן ההלוואה, והסכום יחד נמוך יותר ממחיר השכירות. לכן, מבינים הרוכשים שבעוד כמה שנים הם יסיימו לשלם את החזר הקרן או המשכנתא ויישארו עם משרד".