$
חדשות נדל

מתיחת פנים מתוכננת לנווה צדק

בכוונת עיריית תל אביב להחיות את האזור הצפון מערבי של השכונה, ולאפשר בנייה של 3-4 קומות וכן הקמת מתחם מלונות של עד 5 קומות

תומר כרמי 09:1009.11.12

שכונת נווה צדק ידועה כפינת החמדה של תל אביב. שכונה המאופיינת בבנייה נמוכה של בתים צמודי קרקע שנבנו בשנותיה הראשונות של העיר. בשנים האחרונות חלקים נרחבים מהשכונה הפכו למבוקשים מאוד ומחירי הדירות בה נסקו. לא רבים יודעים, אך חלק גדול מנווה צדק (מתחם האיזור הצפון מערבי של השכונה) הוזנח שנים רבות שכן לאור העדר תב"ע מאושרת נאסרו בו תוספות בנייה ו/או שינויים מהותיים שכן הוא הוגדר בוועדות התכנון כ"איזור לתכנון עתידי" (אזורים אשר לא ניתן לקבל בהם היתרי בנייה עד לאישור תוכנית ספציפית ומפורטת תחליפית).  

 

שכונת נווה צדק שכונת נווה צדק צילום: Flickmor cc

 

המצב בו נתון היה המתחם הצפון מערבי של נווה צדק נגרר מזה כ-30-40 שנה. כחלק מפרוייקט ההתחדשות העירונית, עיריית תל אביב חילקה את תכנונה החדש של נווה צדק ותחמה אותם על פי מיקומם הגיאוגרפי למתחמים. צוותי התכנון, באמצעות משרדי אדריכלים פרטיים שקדו על תוכניות לאיזורי המתחמים השונים בנווה צדק (תפרי נווה צדק דרום, תפרי נווה צדק צפון מזרח, תפרי נווה צדק דרום מערבי ועוד) אשר חלקן כבר הופקדו בוועדה המחוזית וחלקן נמצאות בשלבים שונים בדרך להפקדה בוועדה המחוזית לתכנון ולבנייה. מתחם תפרי נווה צדק צפון מערבי הינו בגודל של כ-35 דונם. התוכנית החדשה הינה הזדמנות לחדש את המתחם הצפון מערבי של השכונה ולהחיותו.

 

המצב כיום

 

כיום ניתן להבחין כי בין הרחובות פינס, עין יעקב, מטולה, שלוש והמרד ישנה הזנחה ואזור זה מכיל בניינים ישנים. ישנם שטחים רבים שכיום משמשים כחניונים, עובדה זו נובעת מהסיבה שלא ניתן היה לקבל היתרי בנייה בעשרות השנים האחרונות באיזור. במתחם הכלול בתחום התוכנית, אשר מהווה את המשך שכונת נווה צדק מצדו הדרומ י- מזרחי והדרומי ישנו מתחם מגורים המאופיין בבנייה של 3 קומות ועליית גג בין רחובות צרים. התוכנית גובלת בצד המערבי של המתחם ברחוב המרד אשר בו מצויים מלונאות ותעסוקה בבנייה גבוהה.

 

מה בעתיד?

 

לאחרונה המליצה הוועדה המקומית לתכנון ובנייה בתל אביב להעביר את התוכנית החדשה, הנקראת "תפרי נווה צדק צפון מערביים" לדיון בוועדה המחוזית לצורך הפקדתה. עובדה זו בעצם הופכת את האיזור הצפון מערבי של נווה צדק לאטרקטיבי ביותר שכן בעלי הזכויות במגרשים השוכנים בו יוכלו לבקש היתרי בנייה על פי התוכנית ומשכך צפויה באיזור תנופת בנייה מאסיבית בשנים הקרובות של בתי מגורים, מלונות ועוד. המרוויחה הגדולה מהשמשת השטחים הינה עיריית תל אביב, המחזיקה כ-84.5% מהקרקע באיזור ויש גם מחזיקים פרטיים אשר מחזיקים בכ-14.3% מן הקרקעות.

 

מטרות התוכנית המוצעת הן לאפשר את שיקום האיזור והחייאתו, זאת ע"י קביעה של ייעוד הקרקע והשימוש בה ומתן זכויות בנייה והוראות בנייה לחלקות המגורים והמסחר. כמו כן התוכנית שמה לה למטרה לבטל את התוכניות הקודמות אשר בהן נקבע כי חלק מן הרחובות במתחם יורחבו. התוכנית גם קובעת שטחי ציבור ברחובות עין יעקב ופינס ושטחי מלונאות ברחוב המרד.

 

מתחמי המגורים בתוכנית כוללים בנייה של בין 3 ל-4 קומות כאשר באיזור הפונה לרחוב המרד תתאפשר גם בנייה מסחרית של חזית הבתים. כמו כן תתאפשר בנייה של עליות גג.

 

בין הרחובות המרד לרחוב איל"ן התוכנית מציעה לייצר מתחם מלונות עד 5 קומות כולל קומת קרקע וקומת גג חלקית. סה"כ יתאפשרו על פי הוראות התוכנית כ-135 חדרי מלון בשני מגרשי בנייה במתחם.

 

מבחינה תחבורתית התוכנית מציעה להשאיר את הרחובות במתכונתם הנוכחית בכפוף להסדרת מדרכות ולצמצום הפקעת הרחובות המרד ועין יעקב אשר הייתה מתוכננת במקור בתוכניות עבר.

  

לאור העובדה שהקרקעות בנווה צדק יקרות מאוד, ולאור העובדה שהאיזור הינו אטרקטיבי מאוד בעיני יזמים וכו, סביר להניח כי בעתיד הקרוב ינצלו בעלי הקרקעות יחד עם יזמים רבים את האפשרויות הרבות שפותחת בפניהם התוכנית המוצעת ובתי מלון ובתי יוקרה יצוצו בשטח ויקשטו את מבקרי המתחמים.

 

הכותב הוא עורך דין בתחום המקרקעין והנדל"ן ושותף במשרד עו"ד כרמי-קרן

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x