$
נדל

קבוצת אביב רוכשת את מגדל ליבר ב-200 מליון שקל

הפרויקט שעתיד לקום בשכונת נווה צדק מחליף ידיים. לדברי הבעלים החדשים, עמותת תושבי השכונה הסירה את הערעור שהגישה לעליון כנגד תוכנית המגדל

מגדל ליבר, שהפך לסמל המאבק בין תושבי נווה צדק למגדלי היוקרה שעתידים לצוץ סביב השכונה, מחליף ידיים. קבוצת אביב, שבשליטת דורון אביב ודפנה הר לב, הודיעה היום (א') כי חתמה על הסכם לרכישת המתחם מחברת אינטרקולוני המחזיקה בו כיום. אביב תשלם כ-200 מליון שקל על הקרקע. על פי
ההסכם, אם תחתום אביב על חוזים מפורטים למכירת דירות בהיקף של למעלה מ-512 מליון שקל עד ל-1 ביוני 2011, היא תשלם סכום נוסף למוכרת בסך 10.1 מליון שקל.

 

בספטמבר 2010 עתרה עמותת תושבים למען נווה צדק לבית המשפט המחוזי נגד תוכנית מתחם ליבר, לאחר שאושרה כבר על-ידי המועצה הארצית לתכנון ובנייה. מטרת התוכנית המוצעת היתה בעיקרה שינוי ייעוד המתחם מבנייה למשרדים לבנייה למגורים. שופט בית המשפט המחוזי עודד מודריק דחה את עתירת עמותת הדיירים ואף חייב אותם בהוצאות בית משפט בסך 100 אלף שקל.

 

הדיירים הכריזו בחודש שעבר כי יערערו על החלטת מודריק לבית המשפט העליון, אך דורון אביב מסר היום ל"כלכליסט" כי עמותת הדיירים הסירה את הערעור.

 

על פי התכנון, על קרקע בשטח 6 דונם בין הרחובות פינס והמסילה שבין נווה צדק לפלורנטין ייבנה מגדל בן 28 קומות. התוכנית המקורית מאפשרת בנייה של 150 יחידות דיור, אך באביב כבר בישרו כי "בשל אופי הלקוחות" תוכננו בבניין 105 יחידות דיור בלבד. ככל הנראה המחירים בפרויקט מתאימים גם הם לאופי הלקוחות של מגדלי היוקרה, וינועו בין 45 שקל למ"ר בקומות נמוכות לכ-60 אלף שקל למ"ר בקומות גבוהות.

 

עוד בטרם נחתם ההסכם בין ליבר לאינטרקולוני הספיקה אביב למכור דירות על הנייר בהיקף של כ-480 מליון שקל. הבנק המלווה את העסקה הוא בנק מזרחי טפחות.

 

לדברי אביב, החברה קיבלה מהעירייה מטלה ציבורית - בנייה של חניון ציבורי שיכלול קומה תת קרקעית שלמה לטובת תושבי הסביבה, ופיתוח של פארק ציבורי בשטח של 4 דונם. "אנחנו מאוד עדינים ורגישים למרקם האורבני עם הפרויקט הזה. המטרה היא לא ליצור נטע זר, אלא להשתלב בשכונה. בתקופה האחרונה הפכנו להיות אחד הגורמים הדומיננטיים בבניה בדרום תל אביב, ואם יהיו לנו הזדמנויות נוספות נמשיך להתרחב באזור זה", הוסיף אביב.

 

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x