$
הכסף

"הריבית הנמוכה השפיעה על קרנות ההשתלמות יותר מאשר הקורונה"

העליות בסוף 2019 גלשו גם לינואר, שבו קרנות ההשתלמות השיגו תשואה ממוצעת של 0.34%. אלטשולר שחם הוביל עם תשואה של 0.73% ופסגות היה היחיד עם תשואה שלילית

צלי גרינברג 13:0017.02.20
מנהלי ההשקעות החלו להנמיך את הציפיות בשוק לקראת תחילת 2020 וחזרו והדגישו כי "לא לעולם חוסן". אלא שהמומנטום החיובי שבו נסגרה שנת ההשקעות 2019 גלש גם לינואר 2020, שבו קרנות ההשתלמות השיגו תשואה ממוצעת של 0.34%. בראש טבלת ההשתלמות של "כלכליסט" לחודש ינואר ניצב בית ההשקעות אלטשולר שחם, עם תשואה של 0.73%, פי 2.3 מהתשואה הממוצעת שהשיגו כלל קרנות ההשתלמות.

 

דני ירדני, סמנכ"ל השקעות באלטשולר שחם, אמר ל"כלכליסט": "ינואר המשיך את שנת ההשקעות של 2019 עם מומנטום חיובי. אף שנגיף הקורונה כבר פרץ לתודעה בסוף החודש, ההשפעה שלו על השוק באותה עת היתה מינורית, אם בכלל. היתה השפעה רבה יותר לכניסת ישראל למדדי האג"ח העולמיים, המספקת ביקוש קשיח שמוערך בכמה מיליארדי דולרים; וכן לריבית הנמוכה בעולם, שהמשיכה את ירידת תשואות האג"ח, בעיקר בחלק הארוך שלהן. כך, לדוגמא, אג"ח ל־30 שנה עלו ב־4.5% בתחילת השנה, שזו ירידה של רבע אחוז בתשואה הפנימית".

 

 

לדברי ירדני, "ההאטה בעולם, הירידה בביקוש לאג"ח ואפילו נגיף הקורונה גורמים למשקיעים להעריך שלא תהיה העלאת ריבית - ומכאן שאין אלטרנטיבה לכסף, ולכן צפוי שימשיך לזרום לשוקי המניות. בהקשר המנייתי, ינואר ותחילת פברואר אופיינו בהמשך עליות בסקטור הטכנולוגיה והפיננסים בארה"ב, נאסד"ק־100 עלה כבר בכ־10%, ובמניות הטכנולוגיה בכל פעם קטר אחר רץ קדימה - אם זו אפל, מיקרוסופט וכעת אמזון. בנוסף ניכר המשך עליות בנדל"ן המניב בישראל. ניתן לראות עליות של 18% בגזית גלוב, של 11.8% בעזריאלי ושל 9.4% במליסרון".

 

ירדני מסביר שאלטשולר הניב תשואה גבוהה מהמתחרים בינואר, בין השאר, כי "אנחנו 'יושבים' באג"ח הארוכות יותר, והחלק הגדול בתיק המנייתי שלנו נמצא בארה"ב, והוא עלה בינואר. יש בו פוזיציה משמעותית בטכנולוגיה ובפיננסים, שעלו מאוד. בארץ אנו חשופים בעיקר לנדל"ן מניב וגם פחות חשופים למניות שירדו, כמו חברות האנרגיה והמשאבים".

 

גת מגידו ודני ירדני גת מגידו ודני ירדני צילומים: אוראל כהן, אורן קאן

 

תיק ההשקעות של אלטשולר כולל מניות של חברות בסין. לגבי השפעת הקורונה על התיק אמר ירדני: "להסתכל רק על מה שקורה בסין זה די שטחי, כי יש חברות מחצבים או אנרגיה שלא נמצאות בסין, אבל חוטפות הרבה יותר ממניות שכן נמצאות בסין. נכון שמניות בתחומים כמו תעופה וצרכנות שנפגעות, אבל ניכרת התאוששות גדולה מהמצב שהיה לפני כשבועיים־שלושה.

 

עם חברת טנסנט הסינית, המתמקדת בגיימינג און ליין - החברה הגדולה או השנייה בגודלה בסין, עם שווי של כ־560 מיליארד דולר - המצב היטיב. נגיף הקורונה הוא נושא מהותי, אך אם לנתח את התנהגות השוק - רואים בו משהו פתיר, שאמנם יפגע למשך רבעון או שניים, אך גם מקבע את הריבית כנמוכה לתקופה הקרובה. באלטשולר שחם הורדנו חשיפה למניות בכלל, ללא קשר לקורונה, לאחר העליות בשווקים, כי הרגשנו רוויה מסוימת. קנינו הגנות באמצעות פוטים (אופציות מכר - צ"ג) על השוק, בעיקר בחו"ל".

 

בתחתית טבלת ההשתלמות ניצב בית ההשקעות פסגות, עם תשואה שלילית של 0.02%. באמצע דצמבר האחרון נכנסה גת מגידו לתפקיד מנהלת השקעות ראשית של הגמל והפנסיה בפסגות, במקום תמיר פרדר שביקש לסיים את תפקידו. מגידו נכנסה לתפקידה כחלק מהשינויים שמוביל ראובן קפלן, מנכ"ל בית ההשקעות שמונה בספטמבר האחרון. 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x