$
הכסף

בלעדי לכלכליסט

קרן סקיי הישראלית חברה לאדוונט וביין לרכישת ישראכרט

בכירי הקרנות הגיעו לישראל בשבוע שעבר לפגישות עם הנהלת חברת כרטיסי האשראי שבהן השתתף מנכ"ל סקיי. ככל הנראה לא יהיו מתמודדות נוספות

גולן חזני 07:0323.07.18

קרן ישראלית ראשונה מצטרפת לתמונת רוכשי חברות כרטיסי האשראי. ל"כלכליסט" נודע כי קרן סקיי המנוהלת על ידי ניר דגן וצבי יוכמן, חברה לקרנות אדוונט וביין לרכישת חברת ישרכארט. במקביל מתחזקות ההערכות כי ורבורג פינקוס תהיה הקרן שתרכוש את המתחרה לאומי קארד. היקף שתי העסקאות צפוי לעמוד על יותר מ־5 מיליארד שקל, אם כי קיים סיכוי לא מבוטל שבנק הפועלים לא ימכור את ישראכרט אלא ינפיק אותה בסופו של דבר.

 

 

 

לא ברור עדיין מה יהיה היקף האחזקה של סקיי בקבוצה המשותפת, אבל ההערכות הן כי תחזיק 10%־20%. עוד נודע ל"כלכליסט" כי בכירי אדוונט וביין הגיעו לארץ בשבוע שעבר, לסדרת פגישות ארוכה עם מנהלי ישראכרט בה הוצגה בפניהם מצגת מקיפה אודות החברה במשך יומיים של דיונים. בפגישות אלה נכח גם נציג סקיי ניר דגן. זו היתה למעשה הפעם הראשונה שבה נחשפה הנוכחות של סקיי בתהליך למרות שהיא מעורבת בו מספר שבועות. המעורבות הפתיעה את בכירי ישראכרט ובנק הפועלים.

 

מייסד ומנהל שותף בסקיי ניר דגן. מעורבות הקרן הפתיעה את בכירי ישראכרט והפועלים מייסד ומנהל שותף בסקיי ניר דגן. מעורבות הקרן הפתיעה את בכירי ישראכרט והפועלים צילום: אלי אטיאס

 

השלב הבא: הצעה מחייבת

 

ביין ואדוונט, שהחיבור ביניהם והמו"מ לרכישת ישראכרט נחשף ב"כלכליסט", הם למעשה המתמודדת הגדולה וייתכן שגם היחידה על רכישת ישראכרט. מדובר על שתי קרנות השקעה אמריקניות גדולות שנוהגות לבצע - תמיד ביחד - רכישות משותפות של חברות בתחום הפיננסים והאשראי ברחבי העולם.

 

היקף הרכישות של אדוונט וביין בעולם הוא מעל 20 השקעות בפלחי שוק רלבנטיים של כרטיסי אשראי וחברות אשראי בכלל. חמש מההשקעות הן רכישות גדולות באירופה ואחת נוספת באוסטרליה. רכישה מהותית נוספת שלהם היא של WPG בבריטניה תמורת 2 מיליארד ליש"ט. הרכישה נעשתה ב־2010, והחברה הגדולה שפעילה בבריטניה ובמדינות אחרות באירופה בתחום שירותי הסליקה, הונפקה ב־2015 לפי שווי של 4.8 מיליארד ליש"ט.

 

ביין היא הקרן הגדולה יותר שמנהלת יותר מ־75 מיליארד דולר בחברות שונות. אדוונט מנהלת 40 מיליארד דולר בכ־40 מדינות. אף שבשנים האחרונות הרכישות שלה בתחום הפיננסים נעשות יחד עם ביין, הרי שב־27 השנים האחרונות ביצעה מעל 80 השקעות בעולם בתחום הפיננסים.

 

אדוונט וביין יחד עם סקיי מלוות בבנק ההשקעות מורגן סטנלי שבראשה עומדת בארץ דפנה קנטור, ומשרד עורכי הדין מיתר לשם ליקוורניק ושות'.

 

הפגישות שנערכו בשבוע שעבר היו נקודה משמעותית בתהליך מכירת ישרכארט שמוביל בנק ההשקעות סיטי שבראשו עומד איתי מקוב. אדוונט וביין הגישו ככל הידוע הצעה לא מחייבת לפני מספר שבועות ובעקבות המצגת הן אמורות להחליט עם סקיי אם וכיצד להתקדם בתהליך - כלומר להגיש הצעה מחייבת. הונה העצמי של ישרכארט עומד על 3.2 מיליארד שקל, ובנק הפועלים מצפה לקבל תמורה שלפחות תשתווה לסכום זה.

 

סקיי פעילה אך ורק בשוק המקומי, ונראה כי שתי הקרנות הזרות חיפשו שותף שמתאים למאפיין הזה. סקיי הוקמה ב־2005, והיא מנהלת כיום יותר מ־450 מיליון דולר בשלוש קרנות. מסקיי לא נמסרה תגובה לידיעה.

 

יותר רוצים את לאומי קארד

 

בלאומי קארד המצב שונה ובתהליך מעורבות מספר קרנות וחברות שמתמודדות. שמתוכן נשארו שלושה מתמודדים מובילים: ורבורג פינקוס, סנטרברידג' ופרטנר. ורבורג פינקוס מובילה במכרז והסיכוי שלה לרכוש הוא גבוה.

 

הסיבה שללאומי קארד יותר מועמדים לרכישה נעוצה כנראה בכך שהקשר בין לאומי קארד לבנק לאומי (80%) הוא חלש ורופף יותר מהזהות הכמעט מוחלטת של ישראכרט עם הפועלים כבעלים. סיבה נוספת היא המחיר הנמוך יותר משמעותית של לאומי קארד.

 

למרות המובילות של ורבורג פינקוס, הרי שפרטנר וסנטרברידג' מפגינות אגרסיביות במגעים ועד ל־2 באוגוסט, המועד שנקבע להגשת הצעות מחייבות, הן עשויות לשפר עמדות.

 

עוד נודע לכלכליסט כי ירון זליכה המלווה את ועד העובדים של לאומי קארד במאבק לקבלת מענקים תמורת המכירה, מנסה בעצמו יחד עם הועד להקים קבוצת רוכשים שתרכוש את לאומי קארד. זליכה נפגש באחרונה עם מספר גופים מוסדיים כדי לגבש קבוצה של עד 5 גופים שירכשו כל אחד עד 20% ממניות לאומי קארד, יחד עם העובדים.עם זאת, גיוס הקבוצה נתקל בקשיים ולא ברור אם הזמן המעט שנותר יספיק להגשת הצעה מחייבת. זליכה סירב להגיב.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x