בלעדי לכלכליסט
מבקר המדינה לכחלון: מתנגד נחרצות להארכת הביטוח הסיעודי הקבוצתי למאות אלפי עובדים
במכתב לשר האוצר קבע המבקר יוסף שפירא: "יש צורך לשווק רק ביטוחים סיעודיים קבוצתיים ארוכי טווח ולהפסיק לשווק את הביטוחים במתכונת הנוכחית"
מבקר המדינה יוסף שפירא שיגר היום מכתב לשר האוצר משה כחלון וליו"ר ההסתדרות אבי ניסנקורן שבו הוא מביע תמיכה גורפת בהצעתה של הממונה על שוק ההון, הביטוח והחיסכון באוצר דורית סלינגר לא להאריך את הביטוחיים הסיעודיים הקבוצתיים.
- ועדי העובדים לוחצים על סלינגר להאריך שוב את ביטוחי הסיעוד הקבוצתיים
- למה מבטלים את הביטוח הסיעודי ומה קרה לסכומים שכבר שילמנו
- רוח גבית לסלינגר: מבקר המדינה יתמוך בביטול הביטוח הסיעודי הקבוצתי
במכתב ששיגר שפירא והגיע לידי "כלכליסט" מציין שפירא כי "יש צורך לשווק רק ביטוחים סיעודיים קבוצתיים ארוכי טווח ויציבים ולהפסיק לשווק את הביטוחים במתכונת הנוכחית" .
לכ-750 אלף עובדים במשק, רובם מהוועדים הגדולים, יש ביטוח סיעודי קבוצתי. לפני נתוני האוצר, הביטוח של כמחצית מהם צפוי להסתיים בסוף השנה.
על פי המתכונת הנוכחית של הביטוחים הסיעודיים הקבוצתיים, מתחדשים אלה כל חמש שנים, כאשר חברות הביטוח מסרבות לחדשם כאשר המבוטח מתקרב לגיל זקנה שבו ההסתברות לאירוע ביטוחי עולה משמעותית.
סלינגר התנגדה להמשך שיווקם של אותם ביטוחים ודרשה מתכונת חדשה, שבמסגרתה כל מבוטח יקבל ביטוח יציב וארוך טווח. מטבע הדברים, מדובר במסגרת ביטוחית יקרה יותר מזו הקודמת שהוגדרה על ידי בכיר ברשות שוק ההון כ"ביטוח שקר".
על רקע התייקרותו הצפויה של הביטוח הסיעודי (בעקבות יוזמת סלינגר), איימה ההסתדרות להשבית את המשק. על פי הערכות, כחלון וניסנקורן התכוונו להפעיל לחץ על סלינגר כדי לאפשר הארכה נוספת של מתכונתו הנוכחית של הביטוח הסיעודי הקבוצתי, אך נראה כי התנגדותו של שפירא עשויה לטרוף את הקלפים בהקשר זה.