חיסכון לכל ילד: 64% מההורים בחרו בקופות גמל
2.1 מיליון תוכניות נפתחו, ומדובר ב-75% מסך הזכאים; 36% בחרו לנהל את כספי החיסכון של ילדיהם בבנקים; קופת הגמל לה נרשמו מרבית ההורים היא אלטשולר שחם עם כ-32%
2.1 מיליון תוכניות חיסכון נפתחו עד 1 ביוני במסגרת תוכנית חיסכון לכל ילד זאת מתוך 3 מיליון זכאים, כך נמסר היום (ב') ממשרד האוצר. מדובר בתוכניות חיסכון לילדים שנפתחו בטרם סיום תקופת הבחירה, כאשר בתום תקופה זו תחליט המדינה באיזה ערוץ יושקעו הכספים במקום ההורים. באוצר מציינים כי רק בשבועיים האחרונים, נפתחו כחצי מיליון תכניות חיסכון (25% מסך התכניות שנפתחו).
- ממחר: המדינה תחליט לאן יועברו כספי חיסכון לכל ילד
- האותיות הקטנות של הבטחות הבנקים בחיסכון לכל ילד
- הורים מוכנים לסכן את הילדים, אבל שומרים על עצמם
ניתוח העדפותיהם של ההורים מעלה כי כ-64% מההורים בחרו בקופות גמל ו- 36% בלבד בחרו לנהל את כספי החיסכון של ילדיהם בבנקים.
קופת הגמל לה נרשמו מרבית ההורים היא אלטשולר שחם עם כ-32% מסך התוכניות שנפתחו, אחריה פסגות עם כ-13%. מבין הבנקים בולטים בנק הפועלים עם כ-13% מסך התכניות ובנק לאומי עם 7%.
עוד מפרסם האוצר כי בסך הכל 65% מההורים בחרו להפקיד את סכום ההפקדה הנוספת לתכניות החיסכון של ילדיהם.
המכרז קובע כי לילדים זכאים שהוריהם לא בחרו תוכנית חיסכון, תפעיל המדינה, באמצעות הביטוח הלאומי, את מנגנון ברירת המחדל ותבחר באופן אקראי את קופת הגמל או הבנק בהם ינוהלו תוכניות החיסכון.
עבור ילדים בני 15 ומטה תפתח המדינה תוכנית החיסכון בקופת הגמל, ומעל גיל זה תפתח תוכנית חיסכון בבנק שבו מופקדת קצבת הילדים, במידה שהוא נכלל ברשימת הבנקים הזוכים במכרז.
לפי נתוני הביטוח הלאומי תוכניות של כ-600 אלף ילדים מתחת לגיל 15 יחולקו בין קופות הגמל בסבב קבוע ובאופן אקראי, ואילו תוכניות עבור כ-300 אלף ילדים מעל לגיל 15 יחולקו בין הבנקים, בהתאם לבנק שאליו מופקדת קצבת הילדים עבור הילד הזכאי. אם הבנק לא מופיע ברשימת הבנקים הזוכים במכרז, יופקדו הכספים עבור הילדים בבנקים האחרים בסבב קבוע.
שר האוצר משה כחלון אמר כי "זאת הפעם הראשונה שמדינת ישראל חוסכת כסף עבור האזרחים שלה. מדובר בהחלטה דרמטית עבור עתיד הילדים של כולנו וכזו שתעניק הזדמנות שווה לכולם. בכסף הזה הם יוכלו לרכוש השכלה גבוהה, לפתוח עסק ולהשיג הזדמנות שווה יותר לחיים. מדובר בשיעור בחירה עצמית גבוה מאוד והישג מרשים ביחס לשיעורי בחירה בתכניות דומות שהופעלו בעולם".