$
ליאורה הירשהורן

חיסכון בניהול חשבון הבנק - כך תוכלו להשתמש בתעודת הזהות הבנקאית

דוח שנתי על חשבון הבנק שלכם יגלה לכם בדיוק כמה עמלות אתם משלמים, מה מצב החסכונות וההתחייבויות שלכם - נצלו את המידע כדי לשפר את התנאים מול הבנק או לעבור לבנק אחר

ליאורה הירשהורן 12:3706.03.16

'תעודת הזהות הבנקאית' היא דוח קצר שישלח אליכם פעם בשנה ויציג לכם את כל הפעילות הקיימת בחשבונכם בבנק. תעודת הזהות הבנקאית תאפשר לכם לעקוב אחר החשבון שלכם, להכיר את המוצרים והשירותים הבנקאיים שקיימים בו, להשוות את תנאי ניהול החשבון עם הצעות מבנקים נוספים ובכך להביא לחסכון בהוצאות הניהול. שימו לב, כי תמונת המצב בדוח השנתי נכונה ל-31 בדצמבר של השנה שחלפה.

 

תעודת הזהות הבנקאית היא חלק מיוזמות הפיקוח על הבנקים בבנק ישראל והיא נועדה להגביר את התחרות, להעצים את הצרכן ולשפר את תנאי ניהול חשבון הבנק שלכם. כדאי לכם לשים לב לכמה סעיפים מיוחדים שיוכלו לשרת אתכם בהמשך:

 

איך תקבלו את תעודת הזהות הבנקאית?

תעודת הזהות תשלח אליכם על ידי הבנק באמצעות חשבונכם המקוון באתר האינטרנט של הבנק או באמצעות הדואר. דעו כי אתם רשאים לבקש את תעודת הזהות הבנקאית גם במהלך השנה ולקבל באמצעותה מידע עדכני על החשבון. בנוסף לדוח המקוצר, ישנו גם דוח מפורט באמצעותו תוכלו להתעמק בפעילות בחשבון.

 

מה תוכלו למצוא בתעודת הזהות הבנקאית?

  • יתרות: בחלק זה בדוח תוכלו לראות את היתרות של חשבונכם לסוגיהן: גם את הכספים שלכם שנמצאים בבנק וגם את ההתחייבויות שהתחייבתם להחזיר לבנק. שימו לב למסגרות האשראי שברשותכם וליתרת חובה ללא מסגרת האשראי, ככל שקיימת כזו. דעו, הריבית על יתרת חובה ללא מסגרת או חריגה מהמסגרת היא יקרה מאוד – ולכן, כדאי לפנות לבנק ולהסדיר את העניין.

 

  • פעילות בחשבון: בחלק זה תוכלו לראות את הנתונים הממוצעים אודות פעילותכם בחשבון. פרק זה יסייע לכם לקבל תחושה האם חשבונכם מתנהל בצורה מיטבית או שיש מקום לשינוי. ביתרה החודשית הממוצעת, שימו לב האם קיים מינוס קבוע בחשבונכם? באותו החלק, תוכלו לראות את גרף ההכנסות וההוצאות החודשיות. האם ההוצאות עולות על ההכנסות? אם התשובות לשאלות הן כן, תוכלו לבדוק כיצד ניתן לנהל תקציב בקלות ולהיעזר במחשבון ניהול תקציב באתר האוצר שלי. זיכרו – שינוי התנהגות והתנהלות כלכלית יוכל להביא לצמצום המינוס.

 

קבלו תמונת מצב על חשבון הבנק שלכם ונצלו את המידע כדי לשפר את התנאים קבלו תמונת מצב על חשבון הבנק שלכם ונצלו את המידע כדי לשפר את התנאים צילום: גדי קבלו

 

  • פיקדונות וחסכונות: בחלק זה תמצאו מידע מפורט על הפיקדונות והחסכונות שלכם בבנק ובכללו תחנת היציאה הקרובה שהיא המועד שבו תוכלו למשוך את כספכם ללא קנס, מועד הפירעון ושווי הפיקדון או החיסכון ליום ה-31 בדצמבר בשנה החולפת. סכום זה כולל את יתרת הפיקדון בחשבונכם, כולל ריבית והצמדה.

 

  • אשראי: חלק זה מציג נתונים על משכנתא והלוואות נוספות – כמו גם מסגרות האשראי שבחשבון. בחלק זה תוכלו לראות את שיעורי הריבית ומועד שינוי הריבית. זכרו לסמן את המועד בו מתבצע שינוי הריבית היות וייתכן כי תהיו מעוניינים לפרוע את ההלוואה או לשנות את תנאיה במועד זה. היכרות עם שיעור הריבית המדויק, שאתם משלמים תוכל לסייע לכם לשפר את הריביות שאתם משלמים באותו הבנק או בבנק אחר.

 

  • עמלות: בחלק זה תוכלו להכיר את השירותים שאתם צורכים ואת העלויות שלהם. כדי לסייע לכם להבין מהן העמלות שאתם משלמים, הן מוצגות לפי תחומי פעילות: עמלת עובר ושב, עמלות אשראי, עמלות ניירות ערך ועוד. בדוח המקוצר יוצג לכם ממוצע שנתי של כל עמלה ששולמה בחשבון. בשורת הסך הכל תוכלו לבדוק מהו סכום העמלות הכולל ששילמתם עבור שירותים שקיבלתם במסגרת הפעילות הבנקאית שלכם במהלך השנה. בידקו את האפשרות להוזיל את העמלות שאתם משלמים באמצעות הצטרפות ל"מסלולי העמלות". מידע בנוגע למסלולי העמלות ניתן למצוא באתר בנק ישראל או באתר האוצר שלי.

 

מה אפשר לעשות עם תעודת הזהות הבנקאית?

תעודת הזהות הבנקאית מפרטת לכם את כל המידע הנחוץ לכם כדי לקבל תמונת מצב מלאה על ניהול חשבון הבנק שלכם – אשראי, פיקדונות, עמלות, חיובים כמו גם ריביות ועמלות שאתם משלמים בחשבון. כך תוכלו בקלות יחסית להשוות בין התנאים שיש לכם לבנק לבין הצעות מחיר ותנאים שתקבלו מבנקים שונים. סקר שוק זה יסייע לכם בניהול משא ומתן עם הבנק שלכם ולשפר את תנאי חשבונכם, או לבחור בנק אחר אם תעדיפו לעבור בנק. חושבים לעבור בנק? בעת קבלת ההחלטה, אל תשכחו לקחת בחשבון את זמינות השירותים בכל בנק כמו שעות פתיחת הסניף הקרוב אליכם, פעולות שניתן לבצע דרך האינטרנט, אפשרות לבנקאי אישי ועוד. אם תחליטו לנייד את חשבונכם, היעזרו בצ'קליסט שיסביר לכם צעד אחר צעד כיצד להעביר חשבון בנק מאחד לאחר.

 

לסרטון הסברה קצר לחצו כאן. מידע נוסף על "תעודת זהות בנקאית" ניתן למצוא גם באתר בנק ישראל. שימו לב, אם נתקלתם בבעיה פנו לפיקוח על הבנקים בבנק ישראל. תוכלו לקרוא עוד על ניהול חשבון בנק

 

הכותבת היא סגנית בכירה לממונה על שוק ההון, ביטוח וחיסכון במשרד האוצר ואחראית על קידום חינוך פיננסי במסגרת האוצר שלי.

טור זה נכתב בשיתוף עם הפיקוח על הבנקים בבנק ישראל.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x