IBI: "הסינים יכלו לקנות את מכתשים גם בפרמיה של 15%-20%"
האנליסטים מגיבים לרכישת הענק שעל הפרק: "היו כבר עסקאות שהתבטלו עם הסינים. זו לא הפעם הראשונה שמכתשים מפרסמת שהיא מקבלת הצעה"
האנליסטים מגיבים להודעת מכתשים אגן כי בעלת השליטה בה, כור, נמצאת במשא ומתן למכירתה לסינים לפי שווי של 2.72 מיליארד דולר.
גלעד אלפר, אנליסט בבית ההשקעות מיטב אומר: "זה מובן מאליו שרצו למכור את החברה כי היא נמצאת מבחינה אסטרטגית ללא מוצא. העובדה שהם יצליחו למכור בפרמיה של 60%, כלומר מחיר מנייה של 21 שקל. זה הישג ענקי לאי.די.בי"
IBI: "לא הייתי מופתע מאזהרת הרווח"
גיל בשן, אנליסט באיי.בי.אי בתגובה לפרסום אזהרת הרווח של מכתשים: "לא הייתי מופתע מאזהרת הרווח. כבר הרבה זמן הערכנו שיהיה הפסד. זה נובע מהרבה גורמים, בעיקר מצב החברה בברזיל. ולכן היא דיווחה שהיא עושה רה-ארגון בברזיל כל זה יוביל לרבעון חלש מאוד מבחינת שיעורי הרווח. ברזיל היא מאוד דומיננטית למכתשים במחצית השנייה. מה שמפתיע זה שהחברה תרשום הפסד גבוה ממה שהשוק ציפה לו".
"אני הייתי מניח שהצעת רכש בפרמיה של 15% ואף 20% הייתה מתקבלת, אז פרמייה של 60% על מחיר השוק כמובן שתתקבל", מסביר בשן.
באשר לתנאי השוק מסביר בשן: "סין היא שחקן מאוד גדול בעולם, אבל יש לה חיסרון שהמוצרים שלה נחשבים לנחותים. המוצרים של מכתשים הם בגבול העליון, זה הנכס העיקרי שסין קונה ונכסי ייצור זה דבר שיש לסין בלי ספק".
"אין ספק שאם סין מתחזקת דרך מכתשים, כאשר התחרות בענף גדלה מאוד. אני מניח שהסינים ינסו לנצל את היתרון לגודל וימנפו את הפעילות", מוסיף בשן.
מגדל: "כישלון עסקת אלבאו שם את מכתשים על המדף"
אמיר אדר, אנליסט במגדל שוקי הון: "בשעתו גם אמרנו שכישלון עסקת אלבאו שם את מכתשים על המדף. המחיר הוא בהחלט מחיר גבוה. אסור לשכוח גם שהחברה הודיעה על אזהרת רווח גם לרבעון השלישי וגם לרבעון הרביעי מה שבעצם עוד יותר מעלה את הצורך של בעלי השליטה".
באשר לסוגיית תמחור המניה אמר אדר: "על פניו המחיר הוא בהחלט נאה ומעל לתחזיות".
למרות הצעת הרכש מסייג אדר את המצב ואומר: "זו לא הפעם הראשונה שמכתשים מפרסמת שהיא מקבלת הצעה. גם ניאופארם קיבלה הצעה מהסינים. היו כבר עסקאות שהתבטלו עם הסינים וניאופארם".