$
מט"ח וסחורות

הדולר יורד ל-3.25 שקלים; "נראה שבנק ישראל מרגיש בנוח עם השער הנוכחי"

המטבע האמריקאי נחלש ב-0.4% מול מקבילו הישראלי, בהמשך לירידה של יותר מ-2% מתחילת אפריל; הכלכלן הראשי של אי.בי.אי: "הנגיד אמיר ירון אימץ את גישת הפדרל ריזרב בדבר סבלנות בנוגע לעלייה מסויימת באינפלציה"

שיר רייטר 11:1720.04.21

הדולר ממשיך במגמת ירידה בשוק המט"ח המקומי, ונחלש ב-0.4% לרמה של 3.251 שקלים.  

מתחילת החודש ירד המטבע האמריקאי ביותר מ-2% מול השקל, אך ערכו עדיין גבוה ב-1.5% מערכו בתחילת השנה.

 

היורו נסוג ב-0.2% למחיר של 3.923 שקלים. בשווקים הבינלאומיים מטפס היורו ב-0.3% מול הדולר וצמד המטבעות נסחר ב-1.206 דולר ליורו. 

 

נגיד בנק ישראל אמיר ירון נגיד בנק ישראל אמיר ירון צילום: אלכס קולומויסקי

 

 

אתמול הודיע בנק ישראל על השארת הריבית במשק בשיעור של 0.1%, בהתאם לציפיות. נגיד הבנק אמיר ירון הודיע שהבנק ימשיך בתוכניתו לרכוש 30 מיליארד דולר בשנת 2021, ואף ירחיב את התוכנית אם הדבר יהיה נחוץ "בהתאם לתנאי הכלכלה והתפתחותה". ירון אמר כי "תוכנית הרכישות לשנת 2021 בהיקף חסר תקדים תומכת בהמשך היציאה מהמשבר ובחזרת האינפלציה לתחום היעד".

 

"המשקל המיוחס לאינפלציה ולשער החליפין בהחלטות הריבית ממשיך להיות נמוך יחסית", כתב הבוקר רפי גוזלן, הכלכלן הראשי של בית ההשקעות אי.בי.אי, "כאשר המיקוד ממשיך להיות על הפעילות הריאלית ועל שוק העבודה".

 

גוזלן ציין כי הנגיד ירון "אימץ את גישת הפדרל ריזרב בדבר סבלנות בנוגע לעלייה מסוימת באינפלציה, והדגיש כי יעד האינפלציה בישראל רחב ומספק גמישות גבוהה, ומאפשר בשלב זה לתת דגש רב יותר לצמיחה ולתעסוקה.

 

"לגבי שער החליפין, לא נרשמה התייחסות מיוחדת אלא לשינויים הקלים מאז ההחלטה הקודמת, ואיזכור של הכוחות הבסיסיים החזקים הפועלים להתחזקות השקל, כאשר מולם הושקה תכנית הרכישות בהיקף של 30 מיליארד דולר. באופן כללי, מהטון העולה מההודעה ניראה כי הוועדה מרגישה נוח עם הרמות הנוכחיות של שער החליפין סביב 3.30 שקלים לדולר".

x