סמארטפון LG, הסוף: הקבוצה הקוריאנית סוגרת את חטיבת המובייל
החברה הודיעה על הפסקת הייצור, לאחר 6 שנים של הפסדים, ההחלטה תאפשר לחברה להתמקד בגידול תחומים אחרים כגון רכיבים לרכבים חשמליים, מכשירים מחוברים, בתים חכמים, רובוטים, אינטליגנציה מלאכותית ועוד
זה היה מהלך ידוע מראש שרמזים עליו הפציעו כבר לפני מספר חודשים. LG, בעבר אחת מחמש היצרניות הגדולות בתחום הטלפונים הסלולריים הודיעה אמש (א') רשמית על סגירת חטיבת הסמארטפונים שלה, זאת לאחר 6 שנים של הפסדים רצופים. בהודעה לקונית שנשלחה מטעמה נכתב ש"ההחלטה אושרה על ידי מועצת המנהלים של החברה מוקדם יותר היום (א' - ר''ק).
ההחלטה העסקית של LG לצאת משוק הסלולר התחרותי תאפשר לחברה להתמקד בגידול תחומים אחרים כגון רכיבים לרכבים חשמליים, מכשירים מחוברים, בתים חכמים, רובוטים, אינטליגנציה מלאכותית, B2B, פלטפורמות ושירותים".
בחברה ציינו עוד שמלאי המכשירים הקיים ימשיך להימכר עד סופו. עוד נכתב, שהסגירה של עסקי הסלולר של החברה תתבצע ב-31.7, למרות שמלאי של חלק מהדגמים הקיימים ימשיך להיות זמין לאחר מכן. כמו כן החברה הסבירה שהיא תמשיך לבחון מכירה אפשרית של נכסים מסוימים בעקבות סגירת פעילות הסלולר של החברה. ההצהרה האחרונה רומזת על הסיבה האמיתית להחלטה על הסגירה, שכן LG ניסתה כבר תקופה ארוכה למכור את החטיבה אך ללא הצלחה.
הסיבה לכישלון המכירה נעוץ בכך שהיא סירבה לשלב בנכסים שהוצעו למכירה את תיק הפטנטים החזק שלה. LG פעילה בעסקי הסמארטפונים עוד מאמצע שנות ה-2000. היא חתומה על לא מעט חידושים וביניהם, צילום סלולרי, בנייה ועיצוב מכשירים ובעיקר במסכים. החטיבה שלה לעומת זאת כבר לא מחזיקה בנתח שוק מספיק על מנת לעניין רוכשים פוטנציאליים, כך שללא הפטנטים היא כנראה הרבה פחות אטרקטיבית למשקיעים.
כאמור, ב-LG מעוניינים למנף את הסגירה כדי לחזק את חטיבותיה האחרות ובעיקר את תחום מכשירי החשמל והבידור. החברה למשל פיתחה ומשווקת מסך טלוויזיה נגלל שעלותו מגיעה ליותר מ-300 אלף שקל. אבל החברה גם הסבירה שתמשיך למנף את המומחיות שלה בתחום הסלולר כדי לפתח טכנולוגיות סלולר כגון 6G. כמו כן היא ציינה ש"טכנולוגיות הליבה שפותחו במהלך שני העשורים האחרונים בהם LG פעלה בעסקי הסלולר יישמרו ויוחלו על מוצרים קיימים ועתידיים". אם כי לא ברור היכן היא מתכננת להחיל אותם.
עבור בעלי המכשירים הקיימים, LG הודיעה שתמשיך לתמוך בהם, גם אם הודעתה בנושא משאירה פתח עתידי להתכחשות להבטחה זו. "אנו נמשיך לעשות את מירב המאמצים על מנת לספק שירותי מכירה ותיקון חלקים כנדרש בהתאם לתקנות, גם לאחר סגירת העסק הסלולרי. אנו נמשיך לעשות את מירב המאמצים על מנת לספק שירותי מכירה ותיקון חלקים כנדרש בהתאם לתקנות, גם לאחר סגירת העסק הסלולרי. אנו נעשה כמיטב יכולתנו על מנת לספק עדכוני אבטחה ובקרת איכות בכדי למנוע את אי הנוחות של הלקוח".
מכשירי LG תמיד סבלו מעיכובים רבים בעדכוני התוכנה, בעיקר של גרסאות אנדרואיד חדשות. גם כאן החברה לא ממש חושפת מה יהיה המצב ומסתפקת בהבטחה עמומה, "אנו נעשה כמיטב יכולתנו על מנת לספק עדכוני אבטחה ובקרת איכות כדי למנוע את אי הנוחות של הלקוח", כך נכתב. "שדרוגי מערכת הפעלה יוצעו עבור דגמים נבחרים. שדרוג מערכת ההפעלה עבור אנדרואיד 11 מתבצע כעת עבור דגמים נבחרים, ושדרוג מערכת ההפעלה עבור אנדרואיד 12 יופעל על בסיס אותם קריטריונים ותהליך". או במילים אחרות, אנחנו לא מתחייבים לכלום.
נראה שתחילת הסוף של חטיבת הסלולר שלה החלה עוד ב-2015, לאחר שערוריית הכשלים ברכיבי מכשירי הדגל שלה בזמנו ה-G4 וה-V10. מכשירים אלו שהיו אמורים להזניק אותה לראש טבלת היצרניות סבלו מתקלת חומרה שגרמה לכך שהמכשירים הפכו לבלתי-שמישים. התנערותה של LG מהבעיה כמו גם התגובה המאוחרת והרפה מדי עבור הלקוחות - בניגוד לדוגמה לתגובת סמסונג במהלך משבר הנוט 7 - הביאה למשבר אמון מתמשך עם הלקוחות. מכאן הלכו עסקי הסלולר שלה והתדרדרו עד לשלב בו כבר לא היה עניין כלכלי בפיתוחם של דגמים חדשים. המכשירים האחרונים שהשיקה, הוולווט והווינג אמנם עוררו עניין אך לא הצליחו להפוך את המגמה על פיה, משבר הקורונה כנראה לא סייע וכעת אחת משחקניות הסלולר המשמעותיות נעלמת.