שיאומי מפתיעה עם הסמארטפון המתקפל החדש שלה
אמש הציגה החברה הסינית את ה-Mi Mix Fold בהשראת הסמסונג גלקסי פולד, אולם שונה לגמרי מהעיצוב הצפוי שכלל קיפול לאחור של שולי המסך הראשי. מחירו ההתחלתי - 1,500 דולר ובגרסת הפרימיום - כ-2,000 דולר - זול ב-25% מהדגם המקביל של סמסונג
אחרי קרוב לשלוש שנים של שמועות, הדלפות וניחושים, שיאומי הציגה אמש סוף כל סוף את הסמארטפון המתקפל שלה. שמו Mi Mix Fold והוא מציע עיצוב בהשראת הסמסונג גלקסי פולד.
מדובר בבחירה מפתיעה. עד כה רוב ההדלפות הציגו דווקא מכשיר שלו תצורה שונה לגמרי עם קיפול לאחור של שולי המסך הראשי בתצורה מוזרה מעט.
- שיאומי משנה אסטרטגיה: משיקה סמארטפוני פרימיום
- שיאומי לא מסתפקת בסמארטפונים: בדרך לייצר רכב חשמלי עם גרייט וול
- שיאומי רדמי נוט 10: סמארטפון מעולה לכל פועל
טוב לגלות שבשיאומי הבינו שעדיף ללכת על עיצוב מוכח מאשר על ניסוי כלים, בעיקר במכשיר שעלותו ההתחלתית עומדת על כ-1,500 דולר. גרסת הפרימיום שלו עם גוף מחומר קרמי מגיעה לכ-2,000 דולר.
שיאומי בחרו לצייד את המי פולד במסך בן 8 אינץ' בפורמט 4:3 כמו בטלוויזיות ישנות כשהוא פתוח. צפיפות הפיקסלים מעט גבוהה יותר מאשר המתחרה לבית סמסונג, ועומדת על כ-387 פיקסלים לאינץ' לעומת 373 PPI בגלקסי פולד ברזולוציה של 2K. ישנו מסך נוסף בחלקו הקדמי של המכשיר בן 6.52 אינץ' ברזולוציית 840 על 2,530 פיקסלים ושלו גם תמיכה בקצב רענון גבוה. בכלל, נראה שבשיאומי ניסו בעיקר לסמן תיבות בכל הנוגע לנתונים טכניים בהשוואה למכשיר של סמסונג.
זום של פי 3
התוצאה מעט מוזרה, מכיוון שהפולד עושה הכל קצת יותר גדול, כולל בגודל המסך, המשקל ובעיקר המצלמה שבשיאומי מתגאים כי היא מצוידת בעדשות נוזליות (Liquid Lens technology) שמאפשרות תכונת זום שפועלת פי 3 לעומת פי 2 במצלמות רגילות.
אם נתעכב מעט על הטכנולוגיה הזו, מדובר למעשה בחיקוי של פעולת העין האנושית, כאשר הנוזל שבוי בין שתי יריעות פלסטיק דקיקות ויכול לשנות את הצורה שלו. בדיוק כמו העדשה של העין שלנו. היתרון של הטכנולוגיה הזו הוא ביכולת שלה לאפשר צילומי מאקרו או זום באותה עדשה, מה שחוסך חיישן במערך הצילום הראשי. המצלמה העיקרית מציעה רזולוציה של 108 מגה-פיקסל ומבצעת "קשירה" של 9 מהם בגודל של 2.1 מיקרון, התוצאה היא יותר אור בתמונות ובעיקר ביצועים משופרים בתאורה גרועה ובלילה.
שתי המצלמות המשניות מציעות צילום בזווית רחבה של 123 מעלות - שוב קצת יותר מהתחרות - וברזולוציה של 13 מגה-פיקסל. החיישן השלישי כאמור משמש לזום ומאקרו. לא נראה ששיאומי ציידו את המכשיר בייצוב תמונה אופטי וחבל. אבל אולי יש להם משהו מקביל בשבב החדש של שיאומי. המצלמה מופעלת בסיוע של צ'יפ מקורי מעיצוב של החברה שמכונה Surge C1, ושתפקידו לבצע עיבוד של התמונות.
תצוגה קרובה לזו של מחשב
ובחזרה למסכים, הפורמט שבחרה החברה, 4:3, מאפשר לה תצוגה שקרובה מאוד לזו של מחשב. ואכן, מפתחי הפולד ציידו אותו בתכונת דסקטופ, שמקבילה לזו של סמסונג, ושדרכה ניתן להשתמש באנדרואיד כמו בווינדוס. זאת אומרת לפתוח חלונות נפרדים לכל אפליקציה, למקם אותם כראות עיניכם בכל מקום על גבי המסך ולהגדיל או להקטין אותם. הציר שהיווה את נקודת התורפה של הפולד המתחרה שופר על ידי שיאומי ולדבריה עבר מבחן סיבולת של כ-200 אלף כיפופים ללא פגיעה. הפאנל מבוסס OLED מצויד בדולבי ויז'ן וכן בתמיכה ב-HDR10 פלוס כמו גם בצבעוניות מדויקת בתקן DCI-P3. במילים אחרות, ניתן להציג עליו תמונות מקצועיות ולעבד אותן בפוטושופ ללא צורך במסך מחשב.
כדי להפעיל את כל הטוב הזה, שיאומי בחרו במעבד סנאפדרגון 888, שמופיע גם בדגמי המי 11 לסוגיו שהוצגו שלשום. אפשרויות הזיכרון עומדות על 12 או 16 גיגה-בייט זכרון פעולה ו-256 או 512 גיגה-בייט מרחב אחסון. הסוללה המכובדת בת כ-5,000 מיליאמפר שעה מציעה טעינה מהירה (מאוד) בעוצמה של עד 67 וואט. במילים אחרות ניתן למלא אותה בתוך כ-40 דקות. היא מחולקת לשתי סוללות שמותקנות בכל אחד מצידיו של המיקס פולד. כדי לתמוך בכל העוצמה הזו המכשיר מצויד במערכת קירור משולבת בין תיבת אוורור, ג'ל תרמי ויריעות מרובות של גרפיט. היא מסוגלת להתמודד לדברי שיאומי עם החום הרב הנובע משימוש באנטנות דור 5, הטעינה המהירה והפעלת המסך הגדול.
המיקס גם לא מוותר בסעיף הסאונד ומקבל 4 רמקולים היקפיים מה שמאפשר צליל סראונד אמיתי. חידוש אמיתי בתחום הסמארטפונים שכן עד היום רק טאבלטים מסדרות הפרימיום של סמסונג ואפל זכו לטכנולוגיה מעין זו. בכלל, המיקס פולד מציע גודל שמתמודד עם טאבלטים קטנים שלהם לרוב מסכי 7 או 8 אינץ'. מן הסתם המסך הפנימי אינו מצויד בזכוכית משוריינת, אך המסך החיצוני כן מתהדר בזכוכית גורילה דור 5 - למרות שכאן מדובר בגרסה ישנה מעט.
מדובר במכשיר המרשים ביותר של שיאומי
לסיכום, המיקס פולד הוא כנראה המכשיר המרשים ביותר ששיאומי הציגה עד היום. הוא מושק בתחילה בסין ויתחרה בוואווי מייט X וכמובן בפולד 2 של סמסונג שיורשו כבר מעבר לפינה. עם זאת לא ברור מתי הוא יגיע לשווקי המערב או באיזה מחיר. בהתחשב בכך שמחירי המכשירים של שיאומי תמיד נמוכים יותר בסין לעומת המערב, לא ברור עד כמה היא תוכל להציע אותו במחיר מוזל יחסית לגלקסי פולד אותו היא מנסה להכות.
אבל חשוב לזכור שמדובר במכשיר שאינו מיועד להימכר בכמויות, אלא בעיקר להציג את היכולות המרשימות ביותר של שיאומי בתחום ולשמש כמדגים טכנולוגיות. מה שבטוח זה ששיאומי לא רוצה להיות יותר החברה של המכשירים הזולים, אלא זו שמציעה תחרות קשה ליצרניות המערביות או הקוריאניות.