בנק ההשקעות האירופי יעניק לברנמילר אשראי של 30 מיליון שקל לפרויקט בדימונה
החברה מקימה מפעל לאגירת אנרגיה בטכנולוגית bGen שפיתחה. המימון הוא חלק מהשתתפות ישראל בתוכנית הורייזן 2020 של האיחוד האירופי
חברת אגירת האנרגיה ברנמילר אנרג'יקיבלה מימון של 30 מיליון שקל מבנק ההשקעות האירופי (EIB). המימון מיועד לתמוך בהקמת המפעל הראשון שלה בדימונה לאגירת אנרגיה בטכנולוגית bGen שפיתחה.
- ברנמילר תספק מערכות אגירת אנרגיה לשוק הברזילאי
- אחרי כישלון החלום הראשון, ברנמילר הולכת על חלום חדש
- הנגיף חילץ את ברנמילר מהסחרור: זינקה ב־578% מתחילת השנה
ההלוואה נועדה לאפשר לברנמילר למסחר את הדור השלישי של מערכות אגירת החום וגנרטור הקיטור שלה ברחבי אירופה, צפון אמריקה ואפריקה, ובכך לגשר על הפער בין האנרגיה המתחדשת והקונבנציונאלית.
מתן האשראי הוא במסגרת פרויקט בשם InnovFin Energy Demonstration Project שהינו חלק מהשתתפות ישראל בתוכנית הורייזן 2020 של האיחוד האירופי.
שווי השוק של ברנמילר הבוקר עומד על כ-290 מיליון שקל. בעל המניות המרכזי בחברה הוא אברהם ברנמילר המחזיק ב-41.4% מהון המניות שלה. משקיע נוסף שהצטרף לחברה הוא רני צים שמחזיק ב-16.73% מהון המניות שלה והיתרה מוחזקת על ידי מספר גופים מוסדיים בעיקר מגדל (11.2%) ופסגות (5%).
המערכת של ברנמילר אנרג'י לאגירת אנרגיה תרמית מאפשרת לאגור אנרגיה למשך יותר מ-8 שעות בעלויות שאמורות להיות אטרקטיביות לתעשייה. המערכת מורכבת משלושה אלמנטים מרכזיים: אגירת אנרגיה תרמית, מחליפי חום וגנרטור קיטור, הכלולים באותה יחידה. יחידה זו משתמש בסלע מרוסק כחומר האגירה, וכך מבטיחה ביצועים גבוהים ותחזוקה נמוכה לאורך זמן, וכן מחזור ייצור ידידותי לסביבה.
בנוסף, הטכנולוגיה יכולה להשתמש במקורות חום מרובים כגון חום שיורי, ביומסה וחשמל, באמצעות תנורי חימום חשמליים המוטמעים בה. באותה מידה, יחידת האגירה מתאפיינת ברב שימושיות גם מבחינת פריקת האנרגיה. היא יכולה לספק אנרגיה בצורה של קיטור, מים חמים, אוויר או חשמל.