ציפי לבני צפויה להתמנות לדירקטורית חיצונית בבזק
האסיפה הכללית השנתית של בעלי מניות החברה תתבקש לאשר את מינויה של הפוליטיקאית לשעבר לתקופה של שלוש שנים; לבני צפויה לכהן בוועדת הביקורת, ועדת התגמול והוועדה לבחינת הדו"חות הכספיים. כמנכ"לית רשות החברות הממשלתיות פיקחה על בזק ותהליך הפרטת החברה והנפקתה לציבור
חברת הכנסת והשרה לשעבר ציפי לבני מועמדת לשמש כדירקטורית חיצונית בבזק – כך עולה מהנושאים שיעלו על סדר יומה של האסיפה הכללית השנתית של בעלי המניות של החברה, הצפויה ב-22 באפריל.
- בזק השיקה את האינטרנט על סיבים במחיר גבוה מהמתחרות
- לאחר עיכוב של שנים: בזק משיקה את שירות הסיבים האופטיים
- רן גוראון: "פרויקט איחוד החברות הבנות בבזק הוא אתגר של פעם בחיים"
לבני צפויה להתמנות לתקופת כהונה בת שלוש שנים, מאפריל 2021. היא צפויה לכהן בוועדת הביקורת, ועדת התגמול והוועדה לבחינת הדו"חות הכספיים. על פי תקנות החברות, הגמול לדירקטור חיצוני עומד על בין 3,270-5,655 שקל לישיבה, כתלות בדרגת החברה וסיווג הדירקטור.
לבני, בעלת תואר ראשון במשפטים מאוניברסיטת בר אילן, שימשה בשנים האחרונות כחברת כנסת ושרה בממשלות ישראל, בין היתר כשרת המשפטים ושרת החוץ. בין 1996 ל-1998 שימשה כמנכ"לית רשות החברות הממשלתיות, ובין היתר פיקחה על בזק ועל תהליך הפרטת החברה והנפקתה לציבור. בין 2001 ל-2003 קיבלה את סמכות שר האוצר בענף התקשרות, כולל החלטות רגולטוריות הקשורות בבזק.
מאז פרישתה מהפוליטיקה ב-2019, עסקה לבני ביעוץ וערכה סבב הרצאות אורח באוניברסיטאות וארגונים בעולם. לבני מצטרפת לעוד פוליטיקאי לשעבר, אבי גבאי, שהחליט גם הוא לנטוש את החיים הפוליטיים וחזר למגזר העסקי כמנכ"ל סלקום. כמו כן, גבאי היה מנכ"ל בזק בעברו.