שלמה אליהו שובר את שיא החוצפה: יו"ר מגדל הנכנס יקבל שכר על תקופה שבה לא עבד
דירקטוריון מגדל אחזקות החליט להעניק למוטי רוזן פיצוי של מיליון שקל על תקופת ההמתנה לאישור הרגולטור למינוי - שמונה חודשים - זאת למרות שלא כיהן באף תפקיד בענף הביטוח מאז פרישתו ממנורה ב-2017; במקביל אישר הדירקטוריון לרוזן שכר בעלות של 3.3 מיליון שקל בשנה
לשלמה אליהו, בעל השליטה במגדל ביטוח, יש היסטוריה של מהלכים שלכל הפחות אתגרו את החוק והרגולציה, אולם כעת נדמה שהוא מתעלה אפילו על עצמו. ביום שלישי החליט דירקטוריון מגדל אחזקות – החברה האם של מגדל ביטוח – לאשר למוטי רוזן, את תנאי התגמול שלו כמנכ"ל מגדל אחזקות ויו"ר מגדל ביטוח (שכר בעלות של 3.3 מיליון שקל בשנה), וכן פיצוי של מיליון שקל על התקופה שבה המתין לאישור הרגולטור למינויו.
- אליהו עדיין לא התפטר מדירקטוריונים החברות הבנות של מגדל ביטוח
- אליהו, בודו ורוזן: הנפגעים העיקריים מהדו"ח על מגדל
- נבחר המועמד של שלמה אליהו: מוטי רוזן מונה ליו"ר מגדל ביטוח
דירקטוריון מגדל אחזקות אישר את השכר והפיצוי ברוב מוחלט של קולות. היחידה שהתנגדה להחלטה היא הדירקטורית החיצונית לינדה בן-שושן. הצביעו בעד ההחלטה: אליהו עצמו, שמכהן כיו"ר מגדל אחזקות, הדח"צ שלמה הנדל והדירקטורים הרגילים חיים רמון, גבי פיקר, עוזי מוסקוביץ ואריה מינטקביץ, שכיהן בעבר כיו"ר רשות ני"ע.
קנייה חזקה | קנייה | המתן | מכירה | מכירה חזקה |
דירקטוריון מגדל אחזקות נימק את האישור כך: "בנוגע לפיצוי למר רוזן, קבעו חברי ועדת התגמול ודירקטוריון החברה כי בשל אובדן הזדמנויות עסקיות אשר נגרם למר רוזן בשל התקופה הארוכה בה המתין לאישור כהונתו כיו"ר מגדל ביטוח, הפיצוי הוא ראוי וסביר בנסיבות העניין". בכך הכוונה היא שרוזן המתין שמונה חודשים מרגע שהוחלט למנותו ליו"ר, בחודש אפריל האחרון, ועד שקיבל את האישור מהרגולטור, רשות שוק ההון, ונכנס לתפקידו בתחילת החודש הנוכחי.
אך ההסבר של מגדל הוא בגדר המופרך, שכן רוזן, שהיה בעבר מנכ"ל מנורה-מבטחים והראל, אינו מכהן בתפקיד בכיר בענף הביטוח מאז 2017, כך שלא ברור אילו הזדמנויות עסקיות הוא איבד.
ניתן לראות בפיצוי שאושר לרוזן מעקף לחוק שכר הבכירים, שכן שכרו השנתי של רוזן עומד במגבלת החוק, אולם יחד עם התוספת של אותם מיליון שקלים ייתכן שהשכר כבר לא עומד במגבלת החוק.
הפיצוי והתגמול עוד טעון את אישורה של האסיפה הכללית של מגדל אחזקות, אולם מכיוון שהחברה הגדירה את ההחלטה ככזו שאין לדירקטורים עניין אישי בה, כל בעלי המניות יכולים להצביע באסיפה הכללית. נוכח העובדה שאליהו מחזיק ב-69% ממניות מגדל אחזקות, מובטח כי הפיצוי יאושר. כך שרק הרגולטור יכול לפעול על מנת לבלום זאת.
רוזן מונה לדירקטור במגדל באוקטובר 2020, כשברקע סכסוך בין אליהו ליו"ר שכיהן דאז, ניר גלעד. רוזן הובא לחברה על ידי אליהו שרצה לזרז את הפיכתו מדירקטור ליו"ר, אבל רשות שוק ההון לא הזדרזה לאשר את המינוי. במהלך הזמן שבו הרשות בחנה את המינוי, היא שלחה בטעות מייל שמאשר אותו, ונאלצה להבהיר שמדובר בטעות אחרי שהאישור כבר דווח. האישור השגוי והביטול גרר השעיה של רוזן מהתפקיד עד לקבלת אישור מחדש.
השכר של רוזן, שיעמוד כאמור על 3.3 מיליון שקל ב-2021, יתחלק בין מגדל אחזקות למגדל ביטוח. הוא יהיה זכאי ל-26 ימי חופשה, 7 ימי הבראה ו-30 ימי מחלה. רוזן ומגדל יכולים לסיים את ההתקשרות ביניהם בהתראה מראש של 9 חודשים.
מגדל יכולה להפסיק את כהונת רוזן בפרק זמן קצר יותר, אולם היא תצטרך להמשיך לשלם לו עד לגמר תקופת ההודעה המוקדמת. כמו כן, רוזן מתחייב לא להתחרות במגדל במשך 9 חודשים לאחר שיעזוב, ובתקופה זו ימשיך לקבל את שכרו כרגיל. כלומר, מדובר על מצנח זהב ששוויו כמעט 2.5 מיליון שקל לפי עלות השכר הצפויה של 2021.
מימין: שלמה אליהו ומוטי רוזן | צילום: אוראל כהן |