$
שווקי חו"ל

השיגעון נמשך: גיימסטופ נסקה ב-135%, AMC ניתרה ב-301%

ציוץ של אלון מאסק והפניה שסיפק בטוויטר לעמוד רדיט של המשקיעים המסתערים, הוסיפו שמן למדורה - והמשיכו להקפיץ את מניית רשת חנויות הווידאו; נסיקה של 685% במניה מתחילת ינואר אילצה את קרן הגידור מלווין לסגור אתמול את פוזיציית השורט שלה בהפסדי ענק - סיוע של 3 מיליארד דולר מהקרנות המתחרות סיטדל ופוינט 72 הציל אותה מחדלות פירעון

מיקי גרינפלד 23:0327.01.21

הסערה האפית בגיימסטופ נמשכת גם היום (ד') - המניה קפצה ב-135%. התמיכה של המשקיעים הקטנים מתפשטת גם למניית רשת בתי הקולנוע AMC שנסקה ב-301%, וקודאק ובלאקברי שזינקו ב-28% וב-33% בהתאמה.

 

לאחר שמניית גיימסטופ נסקה אמש ב-92.7% (ועומדת עתה על כמעט 800% מתחילת 2021), הוסיף אלון מאסק שמן למדורה, עם ציוץ של מילה אחת - Gamestonk - וקישור לעמוד הגולשים ברדיט שמעיפים את המניה לשמים בימים האחרונים - ולמעשה עם הפוגות כבר למעלה משבוע וחצי.

 

גיימסטופ היא לא מניה חדשה שהונפקה או חברה במגזר הטכנולוגיה הלוהט. היא הפכה לזירת הקרבות בין הממסד הוותיק של גופים מוסדיים אל מול העדר השועט של משקיעי רובינהוד צעירים, שקונים מניות בלי לחשוב פעמיים באפליקציות שמאפשרות לעשות זאת בקלות ובעלויות אפסיות.

  

המשקיעים הקטנים שמסתערים על המניה עושים זאת כנראה לא רק מתוך אמון בעתידה של גיימסטופ, אלא גם במטרה להכות בקרנות השורט הגדולות. אלון מאסק, שהתמודד בעבר עם שורטיסטים חזקים מאד שפעלו נגד מניית טסלה (ובשלב מסויים אף קרא לחקיקה שתגביל את משקיעי השורטים), רק שמח לתמוך במהלך.

 

ואכן, בעקבות הרצת המניה, קרן הגידור מלווין קפיטל (Melvin Capital) סגרה אתמול אחה"צ את פוזיציית השורט שלה על גיימסטופ, כמובן בהפסדים כבדים. מנהל הקרן גייב פלוטקין (Gabe Plotkin) אישר ל-CNBC כי הפוזיציה נסגרה.

 

לקרנות הגידור סיטדל (Citadel) ופוינט 72 (Point72) הזרימו לקופת מלווין קפיטל חבילת סיוע של 3 מיליארד דולר על מנת לאפשר לה לסגור את הפוזיציה ללא קריסה. פלוטקין השגיש בשיחה עם CNBC כי הספקולציות שפורסמו לפיהם הקרן צפויה להגיש בקשה לפשיטת רגל הן שקריות.

 

 צילום: בלומברג

 

המהלך של המשקיעים הצעירים

 

השיטה של המשקיעים הפרטיים הקטנים, שמשתפים פעולה באופן מעורר השתאות, חוזרת על עצמה. השלב הראשון הוא בחירה באחת המניות שממקדות הכי הרבה שורטים בוול סטריט.

 

השלב הבא הוא יצירת שרשרת של שורט סקוייזים – דחיפת המניה כלפי מעלה באמצעות רכישות המוניות, מהלך שמחייב את קרנות הגידור לסגור את הפוזיציה באמצעות רכישות ענק, על מנת לחתוך הפסדים (ובמקרה הקיצוני להימנע ממצב שלא יוכלו לעמוד בבטוחות שסיפקו לרכישת אופציית השורט).

 

המשקיעים מתאמים את הפעולות שלהם באמצעות פורום באתר רדיט, תחת השם 'הימורי וול סטריט' (wallstreetbets). נכון להיום בשעת פתיחת המסחר, בחשבון פועלים 2.8 מיליון חברים.

 

המהלכים של המשקיעים ברדיט, וההשפעה האדירה שלהם על השוק, מרכזים כמעט את כל תשומת הלב בוול סטריט בימים האחרונים – והדוחות הכספיים של החברות המובילות נדחקים לשולי החדשות.

 

המשמעות הנלווית היא העניין המחודש שמגלים בשוק המניות הקמעונאיות ה'מסורתיות' הקטנות. "הזרקורים עברו ממניות הטכנולוגיה ומקמעונאיות הענק לפינה שבעיקר זכתה להתעלמות, של מניות קטנות, עם שורטים כבדים", כתבו בברקליס על האירועים האחרונים.

 

מה שהחל כתחביב לשעת סגר לפני כמעט שנה, הפך באחרונה לתופעה שמובילה לשינויים בכללי המשחק עתיקי היומין ששולטים בוול סטריט, וגורמת לרבים לתהות האם העולם שוב מתקרב להתנפצות בועת הטכנולוגיה. אפשר לומר היום בביטחון רב כי המניות שהתחבבו במיוחד על אותם משקיעים צעירים אכן מתנתקות מהשוויים הכלכליים שלהן.

 

אך מה שקורה בימים אלה הוא אפילו גדול יותר. המשקיעים הצעירים - שהנתח שלהם בהיקפי המסחר, בעיקר במניות הטכנולוגיה והקלינטק, הולך וצובר מסה קריטית - מתחילים לשבש סדרי עולם. מה שעובר בתקופה האחרונה על מניית גיימסטופ הוא המחשה נהדרת לסיטואציה, שמשולה לקבוצת ילדי גן שמסתערת על משרד יוקרתי של אנשי כספים מעונבים והופכת את השולחנות והכיסאות.

x