בלעדי לכלכליסט
תנובה בוחנת הנפקה בבורסה לפי שווי של 9 מיליארד שקל
יצרנית המזון בדרך לבורסה: ברייט פוד הסינית שלפני חמש שנים רכשה 77% ממניות תנובה מידי קרן אייפקס ומבטח שמיר מתכוונת למכור במסגרת ההנפקה 20-30% ממניות החברה, ואילו הקיבוצים שמחזיקים ב-23% יצטרפו במימוש יחסי של חלקם
תנובה בוחנת הנפקה בבורסה בתל אביב. שווי החברה בהנפקה, שעשויה להתבצע כבר השנה, יעמוד על כ־10-9 מיליארד שקל. שווי זה נגזר מהתאוששות משמעותית בתוצאותיה העסקיות של תנובה, שצפויה להגיע השנה ל־EBITDA (רווח תפעולי תזרימי) של כ־900 מיליון שקל ורווח נקי של יותר מ־300 מיליון שקל.
- תנובה מממשת נכסים, ומחלקת לבעלים דיבידנד של 200 מיליון שקל
- ביהמ"ש הכריע לטובת תנובה: 9 מושבניקים לא יקבלו מניות בחברה
- מנכ”ל תנובה: "יש להפוך את מפעלי המזון לחכמים"
המכפילים של חברות המזון והקמעונאות זינקו השנה בשווקים ובבורסה בתל אביב, כששטראוס, למשל, עם EBITDA של כמיליארד שקל, נסחרת בשווי 11 מיליארד שקל.
בהנפקה צפויה ברייט פוד הסינית לממש חלק מאחזקותיה בחברה. ברייט פוד רכשה ב־2015 קרוב ל־77% ממניות תנובה מידי קרן אייפקס ומבטח שמיר, לפי שווי של 8.6 מיליארד שקל. שנתיים לאחר מכן נקבו הערכות שהוזמנו בשווי של 4.5 מיליארד שקל לחברה, ונראה היה כי הסינים לא יצליחו להחזיר את ההשקעה. החברה סבלה ממחאת הקוטג' והכנסת מוצרים מובילים לרשימת המוצרים המפוקחים. אבל סגירת פעילויות הפסדיות וירידה במחירי החלב הגולמי, לצד הליכי התייעלות שהובילו היו"ר חיים גבריאלי והמנכ"ל אייל מליס, הביאו להתאוששות.
עוד נודע ל"כלכליסט" כי ברייט פוד מתכוונת למכור חלק ממניותיה בהנפקה, 30%-20%, ואילו הקיבוצים, שמחזיקים ב־23%, יצטרפו במימוש חלק יחסי של חלקם גם כן. החברה עדיין לא קיבלה החלטה פורמלית ולא פנתה לחתמים, אולם לאומי פרטנרס עשויה להוביל את ההנפקה שתכלול גם רוד שואו בפני משקיעים זרים.