$
בורסת ת"א

אין מתאמנים, אין מזומנים: הולמס פלייס עברה להפסד של 20 מיליון שקל ברבעון השלישי

בשל הסגר, מכירות רשת מועדוני הכושר נחתכו ב-45% ברבעון השלישי ל-60.1 מיליון שקל; החברה צופה הפסד עמוק גם ברבעון הרביעי השנה

נורית קדוש 19:4730.11.20

לצד הפגיעה בבריאות הציבור, החלטת המדינה לאסור על פתיחת חדרי הכושר חתכה את מכירות רשת הולמס פלייס והעבירה את החברה להפסד נקי בגובה 20.7 מיליון שקל. מכירות הרבעון השלישי, שבמהלכו נאלצה החברה לסגור את מועדוני הכושר במהלך יולי ובמחצית השנייה של ספטמבר, ירדו ב-45% ל-60.1 מיליון שקל.

 

בתשעת החודשים הראשונים של השנה, הכוללים את הסגר הממושך שהוביל לסגירת המועדונים ממרץ ועד מאי (40% מתקופת הרבעון השני), עמדה הירידה במכירות על 38% ביחס לתקופה המקבילה אשתקד ואלו הסתכמו ב-195.7 מיליון שקל.

 

מתחילת הרבעון הרביעי מועדוני החברה סגורים בעקבות החלטת הממשלה וטרם ידוע מתי ישובו לפעול, ובאיזו מתכונת. החברה מעריכה שכל חודש שבו מועדוניה סגורים מסב לה הפסד EBITDA של כ-5-4 מיליון שקל. בהתאם, צופה החברה הפסד של 15-8 מיליון שקל EBITDA ברבעון הרביעי.

 

נכון לתום הרבעון השלישי, בבעלות הרשת 51 מועדוני בריאות וכושר בפריסה ארצית, שבהם מנויים כ-134 אלף איש. בנוסף, החזיקה החברה 30 מתקני כושר במוסדות חיצוניים. עד כה, לא נפתחו המועדונים, על רקע הגבלות הקורונה.

 

חדר כושר של הולמס פלייס חדר כושר של הולמס פלייס

 

 

על רקע הירידה בהכנסות, פעלה החברה לצמצום הוצאות הפעלת המועדונים, בין היתר בצמצום כוח האדם לאפס בתקופת הסגירה והחזרת מינימום הכרחי של כוח אדם בזמן הפתיחה, וכן בצמצום בהוצאות אחזקת מועדונים. בנוסף, החברה קיבלה הקלות בדמי השכירות, ארנונה ודמי ניהול.

 

כמו כן, הולמס פלייס נערכת להעתיק את מטה החברה בחודש הקרוב מקדימה, למועדון בקיסריה, צעד שיחסוך כחצי מיליון שקל בשנה. למרות צעדים אלה, חתמה החברה את הרבעון השלישי במעבר להפסד גולמי בגובה 11.5 מיליון שקל, לעומת רווח גולמי בגובה 21.2 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד. החברה, שצמצמה גם את הוצאות ההנהלה עם הוצאת עובדי המטה לחל"ת, חתמה את הרבעון עם מעבר להפסד תפעולי בגובה 18.5 מיליון שקל לעומת רווח תפעולי בגובה 12 מיליון שקל.

 

על הצמא בציבור לשוב להתאמן בחדרי הכושר, ניתן ללמוד מנתוני החברה לפיהם במהלך הרבעון השלישי, ולאחר פתיחת המועדונים בתום תקופת הסגירה השנייה (במהלך חודש יולי), ניתן היה לראות עלייה מתמדת בכמות הכניסות למועדונים ביחס למועד פתיחתם לאחר תקופת הסגירה הראשונה: בעוד שבמועד הפתיחה לאחר תקופת הסגירה הראשונה בראש חודש מאי 2020 נרשם שיעור כניסות למועדונים של 22% מהכניסות לעומת כמות הכניסות בשנה קודמת, הרי שלאחר תום תקופת הסגירה השנייה עלה מספר הכניסות לכ-60%. במהלך הרבעון השלישי ועד לתחילת תקופת הסגירה השלישית נרשמה מגמה חיובית של חזרה לפעילות, עלייה במספר האימונים האישיים ועלייה נמשכת בהצטרפות מנויים חדשים.

 

עם פרוץ משבר הקורונה בחודש מרץ, עמדה לחברה יתרת מזומנים של כ-20 מיליון שקל ובמקביל החברה ניצלה את מסגרת אשראי לטווח קצר שעמדה לרשותה בגובה של 20 מיליון שקל. בהתאם לתוכנית הממשלה למתן הלוואות לחברות גדולות, קיבלה הולמס פלייס אישור מהמדינה ומהגופים המממנים שלה, לנטילת הלוואה מתאגיד בנקאי בגובה 20 מיליון שקל בערבות מדינה ובהטבות הניתנות על פי התוכנית, אותה מימשה החברה בחודש יולי 2020 . בנוסף, החברה צפויה לקבל מהמדינה מענק של כ-2 מיליון שקל על החזרת עובדיה מחל"ת.

 

בשל הירידה בהכנסות החברה ולאור ניצול מסגרת האשראי כאמור לעיל, החברה אינה עומדת בהתניות הפיננסיות בקשר לשתי הלוואות שנטלה בשנים קודמות. משכך יתרת הלוואה לזמן ארוך מהבנק ומהגוף המוסדי בסך של כ-38.3 מיליון שקל, בתוספת עמלת פירעון מוקדם, סווגה כהתחייבות לזמן קצר. החברה קיבלה מכתב ויתור מגוף מוסדי על בחינת ההתניות התפעוליות אותם הפרה בשל משבר הקורונה, עד לסוף יוני 2021 וכן הקלות נוספות בקשר לאותן התניות עד לתום שנת 2021.

 

למשבר הקורונה השפעה שלילית גם על ההתפתחות העתידית של הרשת. נכון להיום, מצויים מועדון פמילי כפר סבא ושני מועדוני אייקון בתהליך בנייה. החברה מציינת כי אין וודאות שהקמת המועדונים האמורים תושלם. "ייתכן שלא תושלם הקמת המועדונים האמורים כתוצאה מסיבות שאינן תלויות בחברה כגון השלכות הנובעות מהתפשטות נגיף הקורונה, לרבות הטלת מגבלות על פעילות חדרי כושר וקיטון בביקוש לחדרי כושר ועוד". 

x