הרווח של הלמן אלדובי זינק פי 7 ברבעון השלישי
הסתכם ב-2.6 מיליון שקל, ובתשעת החודשים הראשונים של השנה - על כמעט 5 מיליון; ההכנסות עלו ברבעון ב-11% ל-43 מיליון, וזאת בהובלת פעילות הפנסיה שהכנסותיה זינקו ב-26% ל-6.3 מיליון שקל
על רקע הנסיונות של בית ההשקעות אלטשולר שחם וחברת הביטוח הפניקס לרכוש אותו, מפרסם היום (ב') בית ההשקעות הלמן אלדובי את התוצאות הכספיות שלו לרבעון השלישי ולתשעת החודשים הראשונים של השנה.
- איך נהפך בית ההשקעות המנומנם לסחורה הלוהטת בשוק
- הפניקס מציעה לרכוש את הלמן-אלדובי לפי שווי של 275 מיליון שקל
- הנסיגה של אלטשולר שחם: הגברת הלחץ על הלמן־אלדובי
מהדו"חות עולה כי הרווח הכולל המיוחס לבעלי המניות זינק ברבעון השלישי ביותר מפי 7 והסתכם ב-2.6 מיליון שקל. הרווח הכולל המיוחס לבעלי המניות בתשעת החודשים הראשונים של השנה עמד על 4.9 מיליון שקל, בעוד שבתקופה המקבילה ב-2019 הלמן אלדובי הפסיד 2.3 מיליון שקל.
העלייה ברווח והמעבר לרווח מקורם בעלייה בהכנסות. ברבעון השלישי ההכנסות עלו ביותר מ-11% והסתכמו ב-43.1 מיליון שקל, ובתשעת החודשים הראשונים של השנה הן עלו בקצת יותר מ-10% והסתכמו ב-122.8 מיליון שקל.
העלייה בהכנסות ברבעון הובלה על ידי פעילות הפנסיה, שההכנסות ממנה עלו בכמעט 26% והסתכמו ב-6.3 מיליון שקל ברבעון, והפעילות של סוכנות הביטוח קוואליטי, שפעילותה נכללת ב"הכנסות ממגזרים אחרים", שעלו בקרוב ל-70% והסתכמו ב-6.1 מיליון שקל. בתשעת החודשים הראשונים תמונת המצב דומה. ההכנסות מהפנסיה עלו ב-30% והסתכמו ב-18 מיליון שקל, וההכנסות ממגזרים אחרים ניתרו ב-52% והסתכמו ב-16.3 מיליון שקל.
נכון לסוף הרבעון, הלמן אלדובי מנהלת נכסים בהיקף של 70 מיליארד שקל, בדומה להיקף הנכסים שהיא מנהלת נכון לסוף אוקטובר. יותר מחצי מהנכסים – 42 מיליארד שקל – מקורם בפנסיות של עובדי חברת החשמל שמנוהלים בבית ההשקעות, אך בנפרד. מדובר על היקף נכסים דומה לזה של סוף הרבעון הקודם, ועל עלייה של 5 מיליארד שקל בהשוואה לתחילת השנה ולסוף מרץ.