$
בורסת ת"א

הנסיגה של אלטשולר שחם: הגברת הלחץ על הלמן־אלדובי

על פניו, נסיגת אלטשולר שחם מהצעת הרכש של הלמן אלדובי לפי שווי של 230 מיליון שקל נועדה לאפשר לאחרון למצות את המגעים מול הקרן הבריטית, אולם בפועל המטרה היא להפעיל לחץ על המייסדים, כדי לאפשר את מהלך המיזוג

עירית אבישר 07:1810.09.20
קרב שליטה בענף ההשקעות: לצד אירועי משבר הקורונה מתפתח בשבועות האחרונים קרב שליטה מעניין ונדיר בענף בתי ההשקעות: בית ההשקעות אלטשולר שחם מעוניין לרכוש את בית ההשקעות הלמן־אלדובי. לפני חודשיים וחצי פרסם אלטשולר שחם (באמצעות זרוע הגמל הציבורית שלו) הצעת רכש להלמן־אלדובי לפי שווי של 230 מיליון שקל להלמן־אלדובי, שמשקפת פרמיה נדיבה של 117% על מחיר המניה.

 

מדובר בהצעה שקשה לסרב לה, ובכל זאת בהלמן־אלדובי הגיבו בצורה פושרת למדי, ואמרו שיבחנו את ההצעה. חמישה ימים לאחר מכן הודיעו על הקמת ועדה חיצונית שתבחן את ההצעה וכן הצעה נוספת מהקרן הבריטית Pollen street, שכבר בדצמבר אשתקד פורסם כי היא מתעניינת בבית ההשקעות. מאז עברו חודש וחצי, ואתמול הודיע אלטשולר שחם במפתיע כי הוא החליט למשוך את הצעתו. בדרך כלל, כשרוכש פוטנציאלי מושך הצעה שניתנה בפרמיה נדיבה, המניה קורסת וחוזרת לאחור, אך זה לא מה שקרה הפעם, ומניית בהלמן־אלדובי אפילו עלתה אתמול ב־1.3%. הסיבה לכך היא שנראה שהמהלך של לטשולר שחם הוא ירידה לצורך עלייה.

 

 

יאיר לוינשטיין, מנכ"ל אלטשולר שחם יאיר לוינשטיין, מנכ"ל אלטשולר שחם

 

בסביבת אלטשולר שחם התרשמו שהוועדה החיצונית שהוקמה בהלמן־אלדובי מושכת את הזמן, ובעיקר דורשת העלאה במחיר העסקה, בנימוק שהקרן הבריטית הציעה הצעה נדיבה יותר. באלטשולר שחם ממש לא בטוחים שאכן ההצעה המתחרה טובה משלהם, וגם לא מתכוונים להעלות את המחיר. לכן החליטו להעמיד להלמן־אלדובי דדליין ולמשוך את הצעת הרכישה, כדי לאפשר להלמן־אלדובי לקדם את העסקה עם הקרן הבריטית, אם היא אכן טובה יותר.

 

"אנו סבורים כי לא יהיה זה לטובת חברתנו או לטובת חברת הלמן־אלדובי, כי הוועדה תנהל משא ומתן במקביל עם שני מציעים", נכתב במכתב ששלח אלטשולר שחם להלמן־אלדובי ביום שלישי. אולם הם מציבים לוועדה של הלמן־אלדובי יעד ברור, אם עד ל־7 באוקטובר לא ייחתם הסכם מחייב עם הקרן, אז אלטשולר שחם מתכוון לחזור ולהגיש שוב את ההצעה המחייבת שלו, שתהיה באותם תנאים כמו ההצעה הנוכחית. "וזאת בכפוף ללוחות זמנים קשיחים שנקבעו על ידיו וקבלת התחייבות לבלעדיות מצד חברת הלמן־אלדובי", נכתב עוד.

 

לוועדה החיצונית לא נקבע דדליין ברור להכריע על המלצתה, אולם לפי הערכות, היא אמורה לפרסם את מסקנותיה בתוך כמה שבועות. אלא שמבין השורות בהודעה ניתן להבין כי באלטשולר שחם מתחילים לאבד סבלנות, ומגבירים את הלחץ באמצעות לוחות זמנים ברורים.

 

אלטשולר שחם אינו פועל בחלל ריק. בבית ההשקעות יודעים שחלק לא מבוטל מבעלי המניות בהלמן ־אלדובי תומך בהצעת הרכישה, לאחר שלא רווה נחת מהשקעתו עד כה. בין בעלי המניות התומכים בקידום המיזוג נמצאים ערן מיטל וחנן אסייג, המחזיקים ביותר מ־5%. לפי מכתב שכתבו השניים לאחרונה, גם בית ההשקעות אי.בי.אי (33.4%) תומך במיזוג. עד כה, למעט המכתב של מיטל ואסייג, לא נעשו מהלכים פומביים להגברת הלחץ על המיזוג.

 

עם זאת, לפי הערכות, בהנחה שבחודש הקרוב לא תיחתם עסקה עם הקרן הבריטית, ואלטשולר שחם יגיש שוב את ההצעה, אזי אם הוועדה לא תמליץ על קידום העסקה, יגבר הלחץ מצד בעלי המניות לקידומה. בעלי המניות יכולים לכפות על הלמן־אלדובי לקיים אסיפת בעלי מניות ולהצביע על ההצעה, ואולי אף לאיים בנקיטת צעדים משפטיים אם הדבר לא ייעשה.

 

מהצד השני, מייסדי בית ההשקעות אורי אלדובי ורוני הלמן והמנכ"ל רמי דרור לא יוותרו מהר על בית ההשקעות שבנו לטובת מיזוגו לאלטשולר שחם. הסיפור הזה רחוק עדיין מלהסתיים, אולם הודעתו של אלטשולר שחם מיום שני מסמנת על עליית מדרגה נוספת בקרב השליטה.

 

x