$
בורסת ת"א

ירידת מחירי הסחורות והקורונה הובילו לירידה של 55% ברווח של איי.סי.אל

החברה פספסה את תחזית ההכנסות לרבעון השלישי אך עקפה את צפי האנליסטים לרווח המתואם; רביב צולר, נשיא ומנכ"ל איי.סי.אל: "סל המוצרים שלנו, יחד עם המשך מהלכי ההתייעלות שאנו מיישמים, קיזזו חלק מהשפעות מגפת הקורונה ומחירי הסחורות הנמוכים"

צלי גרינברג 10:3712.11.20

חברת איי.סי.אל גרופ (לשעבר כיל) סיכמה את הרבעון השלישי של 2020 עם צניחה של יותר מ-50% ברווח הנקי. חברת המינרלים הישראלית פספסה את תחזיות האנליסטים בשורת ההכנסות אבל עקפה את תחזיות הרווח.

 

החברה שבשליטת עידן עופר רשמה ברבעון ירידה של 9% בהכנסות שהסתכמו ב-1.2 מיליארד דולר, בעיקר כתוצאה מירידת מחירי הפוספטים והאשלג ופגיעת הקורונה במכירות הברום. הרווח הנקי של איי.סי.אל ירד ב-55.4% לעומת הרבעון המקביל ב-2019 ועמד על 58 מיליון דולר.

 

 

 

רביב צולר מנכ"ל כיל רביב צולר מנכ"ל כיל צילום: נטלי כהן קדוש

 

 

הכנסות החברה היו מעט מתחת לציפיות האנליסטים, שחזו לחברה הכנסות של 1.22 מיליארד דולר, אולם הרווח המתואם עמד על 5 סנט, למניה ועקף את תחזיות האנליסטים ל-3 סנט למניה.

 

הירידה החדה ברווח הנקי נגרמה בעיקר מהירידה במכירות הברום, שהוא מוצר רווחי יותר עבור החברה, לצד שחיקת הרווחיות במכירות הפוספטים והאשלג כתוצאה מירידת מחירי הסחורות. זאת למרות שמבחינה כמותית לא נרשמה פגיעה במספר המכירות בפעילות הפוספטים והאשלג.

 

מלבד פעילות הדשנים המיוחדים, שעלתה ב-8.1% והכניסה 173 מיליון דולר ברבעון, כל שאר מגזרי הפעילות של החברה ספגו ירידה ובראשם מכירות הברום, שירדו ב-20.35% והכניסו 270 מיליון דולר ברבעון.

 

עיקר הכנסות החברה נותר ממכירות פוספטים שירדו ב-0.3% ועמדו על 506 מיליון דולר, ומכירות האשלג ירדו ב-16.7% ועמדו על 313 מיליון דולר. הירידה הורגשה גם ברוב אזורי הפעילות העיקרית של החברה והובלה על ידי אמריקה הצפונית והדרומית שירדו ב-32.5% ו-20.8% בהתאמה עם מכירות שעמדו על 129 מיליון דולר ו-194 מיליון דולר בהתאמה.

 

הרווח התפעולי ירד ב-50.2% ועמד על 100 מיליון דולר ברבעון, וה-EBITDA המתואם ירד ב-26.4% ועמד על 226 מיליון דולר. הרווח החשבונאי ירד ב-58.5% ועמד על 54 מיליון דולר או 4 סנט למניה, בהשוואה ל-130 מיליון דולר או 10 סנט למניה ברבעון המקביל אשתקד.

 

רביב צולר, נשיא ומנכ"ל החברה אמר כי "היכולת של איי.סי.אל לפעול בהתאם לסדרי עדיפויות אסטרטגיים, באה לידי ביטוי גם כאשר מחירי הסחורות נותרים נמוכים והשיבושים בשוקי הקצה שלנו נמשכים. סל המוצרים שלנו, יחד עם המשך מהלכי ההתייעלות שאנו מיישמים, קיזזו חלק מהשפעות מגפת הקורונה ומחירי הסחורות הנמוכים. על אף האתגרים המתמשכים בתקופה זו, אנו ממשיכים להתמקד ביוזמות צמיחה בכל המגזרים ואנו שבעי רצון מההתקדמות שאנו משיגים.

 

"חוסנה הפיננסי של איי.סי.אל והקצאת ההון המאוזנת של החברה יסייעו לנו לנווט אותה בהצלחה דרך אתגרי השוק הגלובליים הנוכחיים ולמצב אותה בעמדה טובה לניצול הזדמנויות, כפי שעשינו לאחרונה עם ההסכם לרכישת Fertiláqua, חברת הדשנים המיוחדים הברזילאית.

 

"בכוונתנו להמשיך באסטרטגיה להגדלת פעילות המוצרים המיוחדים, הן אורגנית והן דרך מיזוגים ורכישות. עם תחילת חזרתם של תנאי שוק רגילים, תהליך שיתרחש להערכתנו במהלך שנת 2021, נראה פירות נוספים של תוכניות ההתייעלות האסטרטגיות של החברה, אשר הואצו על ידי מגפת הקורונה ויושמו בכל מגזרי הפעילות של החברה, ויביאו לחיסכון שנתי של כ-50 מיליון דולר, צמיחה בשעורי הרווחיות וייצור מואץ של תזרימי מזומנים".

 

החברה הכריזה על דיבידנד רבעוני בסך 29 מיליון דולר והציגה 216 מיליון דולר מזומנים ושווי מזומנים בסוף הרבעון השלישי של השנה בהשוואה ל-96 מיליון דולר מזומנים ושווי מזומנים ברבעון המקביל אשתקד.

 

החברה גם ציינה כי פתחה את מפעל ה-TBBA שלה בנאות חובב, שעתיד להגדיל את כושר ייצור תרכובות הברום לטובת אספקת עודף הביקוש הגדל בשוק הסיני, ולהגביר את ייצור ה-TBBA - מעכב הבעירה שהיא מייצרת, בכ–20–25 אלף טון בשנה.

 

איי סי אל גרופ, הנשלטת על ידי עידן עופר באמצעות החברה לישראל (45.85%), נסחרת בבורסות תל אביב וניו יורק ארה"ב בשווי 5.01 מיליארד דולר, ומנייתה ירדה 18.9% מתחילת השנה.

x