בלעדי לכלכליסט
רשות ניירות ערך בודקת את יחסי מגה אור וביג
הבדיקה נערכת לאור תלונה שהגיש בית ההשקעות ורדן לרשות. במקביל דירקטוריון אפי נכסים החליט אף הוא על הקמת ועדה בלתי תלויה לבדיקת הנושא
- ירידות השווי באפי נכסים מוסיפות משקולת לתוצאות של מגה אור וביג
- אלשטיין מתכוון לתבוע את מגה אור ונחמיאס על 55 מיליון שקל
ביג ומגה אור רכשו את מניות אפי נכסים יחד עם קבוצת מוסדיים בהסדר אג"ח של אפריקה ישראל. לטענת ורדן, מגה אור וביג הן בעלות השליטה בחברת אפי נכסים שנסחרת רשמית ללא גרעין שליטה. על כן היה עליהן לערוך הצעת רכש לכלל בעלי המניות מהציבור. עוד נטען כי אפי נכסים היתה חייבת להתייחס לביג ולמגה אור, שכל אחת מהן מחזיקה ב־21.5% ממניותיה, כבעלות שליטה משותפת בחברה. אפי נכסים נסחרת בשווי 3 מיליארד שקל.
עוד נטען באמצעות עו"ד גיא נאמן ונועם צבר ממשרד בלטר־גוט־אלוני, כי כל העסקאות שעשו מגה אור וביג במשותף היו חייבות לעבור אישור עסקאות בעלי עניין. זה כולל ההחלטה להפקיד 95 מיליון שקל במכרז למכירת השליטה בדסק"ש, שהובילה מגה אור.
ורדן מחזיק במניות מגה אור בשווי 2,000 שקל בלבד. הקישור במכתבים למכרז דסק"ש העלה חשד כי ורדן לכאורה מונע מאינטרסים של הפרעה למגה אור במכרז דסק"ש. אם הרשות תכריע שהאחזקות של ביג ומגה אור הן משותפות, לא תוכל ביג להתמודד על רכישת דסק"ש עם מגה אור.
עוד טענה שנבדקת היא איך משמשת רוחה לוין כדח"צית הן באפי נכסים והן בבעלת העניין בה, חברת הביטוח הפניקס. בדו"ח הדירקטוריון של אפי לרבעון הראשון נמסר כי שאלת כשירותה של לוין כדירקטורית חיצונית נבחנה. לוין מונתה לתפקיד זה באפי נכסים באפריל 2019, ובהפניקס במרץ 2020. על פי חוות דעת משפטית שקיבל הדירקטוריון, ועיקריה דווחו לבורסה, אין מניעה כי לוין תשמש כדירקטורית באפי נכסים. לפני כחודשיים פנה ורדן לרשות ני"ע ולרשות שוק ההון עם טענות אחרות, הפעם לעסקאות של מחזיקי אג"ח ט' באי.די.בי פתוח תוך שימוש לכאורה במידע פנים. למכתב שנשלח לאי.די.בי השיבה קרן ברוש של עמיר בירם וגיל דויטש, אחת המחזיקות הגדולות באג"ח אי.די.בי ומובילת המאבק בבעל השליטה לשעבר אדוארדו אלשטיין. בתשובתה כתבה ברוש כי ורדן הוא גוף זניח, שמחזיק באג"ח בערך נקוב של 40 אלף שקל בלבד, ועולות תהיות באשר למניעיו כי שכר הטרחה לעו"ד אינו פרופורציוני לשווי זה.