$
בורסת ת"א

פימי רוכשת 90% מחברת רפא לפי שווי של 700 מיליון שקל

העסקה לרכישת חברת התרופות הישראלית, שנחשפה בכלכליסט, נחתמה היום באופן רשמי; משפחת לוין תמשיך להחזיק ביתר 10% המניות; עד הרכישה, בעלת המניות הגדולה ברפא הייתה משפחת סאקלר, שנתבעת במיליארדי דולרים במסגרת פרשת האופיואידים בארה"ב, והגישה בקשה להגנה מפני נושים; גילון בק, שותף בכיר בפימי - ימונה ליו"ר רפא

גולן חזני 13:0328.10.20
קרן פימי מרחיבה את השקעותיה בעולם התרופות לחברה שלישית: רוכשת 90% מחברת רפא לפי שווי של 700 מיליון שקל. העסקה, עליה דווח לראשונה בכלכליסט - נחתמה היום. בני משפחת לוין ימשיכו להחזיק ביתר 10% המניות.

 

לפני שלושה שבועות דווח לראשונה בכלכליסט על העסקה הנידונה. טרם העסקה, בעלת המניות הגדולה ברפא הייתה משפחת סאקלר, שנתבעת במיליארדי דולרים במסגרת פרשת האופיואידים בארה"ב, והגישה בקשה להגנה מפני נושים.

 

 

מימין: ישי דוידי, עו"ד צלי רשף ויו"ר רפא אמיר לוין מימין: ישי דוידי, עו"ד צלי רשף ויו"ר רפא אמיר לוין צילומים: עמית שאבי, יונתן בלום, יואב גלאי, יוטיוב

 

משפחת סאקלר, מייסדת חברת התרופות האמריקאית פרדו פארמה (Purdue Pharma) שנמצאת בהליכי פשיטת רגל בעקבות תביעות שהוגשו נגדה בארה"ב במסגרת פרשת משככי הכאבים, הייתה בעלת השליטה (73%) ברפא. יורשי שמריהו לוין, מייסד רפא, החזיקו ב־24.3% וביתרה - 2.7%, החזיקו בני משפחת רשף: עו"ד צלי רשף, אחיו איש התקשורת רפי רשף ואחותם יעל וייל.

 

מעבדות רפא בע"מ, נוסדה בשנת 1937 ע"י ד"ר ברוך לוין ז"ל. פימי רוכשת את המניות של משפחת סקלאר, שכאמור הסתבכה בפרשת האופיואידים בארה"ב, כשהחשד הוא שהחברה שלהם, פרדו שיווקה את התרופות הללו תוך שימוש בפרקטיקות לא אתיות של תמרוץ רופאים שהמליצו על המוצרים שלה.

 

המשפחה זקוקה להון כדי לשלם 8 מיליארד דולר במסגרת פשרה עם הממשל האמריקאי בפרשה. המשפחה, שמחזיקה ב-73% ממניות רפא, תמכור אותן יחד עם משפחת רשף, שכוללת בין היתר את עורך הדין צלי רשף ואת שדר הרדיו רפי רשף שייהנו כל אחד מכ-5 מיליון שקל באקזיט. משפחת לוין תמכור חלק מ-24% ממניותיה ותישאר עם 10% כאמור.

 

מעבדות רפא נחשבת לאחת מיצרניות התרופות הגדולות בישראל. המוצרים שלה משווקים לבתי חולים ציבוריים ופרטיים, מרפאות, קופות חולים, רשתות הפארם וגופים נוספים.

 

רפא מתמחה בפיתוח, ייצור, שיווק, והפצה של תרופות גנריות וגם תרופות מקור, תרופות מרשם ותרופות ללא מרשם וכן מוצרים טיפוליים. התחומים העיקריים בהם פועלת החברה הינם בטיפול בכאב, גסטרואנטרולוגיה, מחלות בדרכי הנשימה, וטיפול פליאטיבי. תחום נוסף בו פעילה החברה הוא המזרקים האוטומטיים.

 

רפא השקיעה לפני שבע שנים 130 מיליון שקל בבניית מפעל חדש בירושלים והיא מעסיקה 300 עובדים. פימי מחזיקה בשליטה בחברת תרופות אחרת - רקח, וכן במפתחת התרופות קמהדע. את המוכרים של רפא ייצגו משרד עורכי דין רשף את שיף, ואת הקונים ייצגו משרד נשיץ ברנדס אמיר ושות.

 

גילון בק, שותף בכיר בפימי שימונה ליו"ר החברה אמר: "ההשקעה בחברת התרופות רפא מהווה המשך לאסטרטגיה של פימי בזיהוי חברות בעלות פוטנציאל צמיחה משמעותי והרחבת ההשקעות בתחום הפרמבצטיקה. רפא היא חברה מובילה בתחומה, מוצרי החברה משווקים למוסדות הבריאות המובילים בישראל ולמוסדות נבחרים בעולם. בכוונת פימי למצות את פוטנציאל הצמיחה המשמעותי שעומד בפניה ולתרום מהידע והניסיון שלה בהשבחת חברות ובפריסה הגלובלית הרחבה של פימי".

 

אמיר לוין, נכדו של מייסד החברה ומנכ"ל החברה: "כניסתה של פימי כשותף הבכיר והמוביל ברפא היא בשורה טובה בראש ובראשונה לעובדי רפא, ללקוחות שלה, ולשותפיה העסקיים. פימי תאפשר המשך פעילות המפעל בירושלים, ואת קידום עסקי רפא בארץ ובשווקים בינלאומיים. זהו יום משמעותי בהיסטוריה ארוכת השנים של החברה, שמנוהלת היום על ידי הדור השלישי למייסדי רפא. אני מבקש להודות למשפחת סקלאר על שנים ארוכות של פעילות משותפת, ותרומה לפיתוחה של רפא תוך קיום יחסי שותפות ידידותיים והוגנים".

 

x