"הממשלה לא צריכה לסייע לתעשייה שלנו. שתסייע לאחרים"
ענקית אבטחת המידע צ'ק פוינט סיימה את הרבעון עם הכנסות שעקפו את התחזיות ועם קפיצה של 14% ברווח הנקי; המנכ"ל והמייסד, גיל שויד: "איך לסייע? לעזור לעסקים, לחנויות ולכל עסקי הריטייל לעבור למסחר מקוון"
צ'ק פוינט עקפה את תחזיות השוק לרבעון השלישי של 2020.
- נטפליקס החמיצה את תחזית המנויים, ואיבדה 5% במסחר המאוחר
- טסלה מכרה ברבעון ה-3 מספר שיא של רכבים; המניה מזנקת בטרום
- נייקי הכתה בתחזיות, מכירות האונליין זינקו ב-82%; "הדיגיטל הוא הנורמלי החדש"
ענקית אבטחת המידע הישראלית שבשליטת המנכ"ל גיל שויד סיימה את הרבעון החולף עם הכנסות של 509 מיליון דולר, מעט יותר מהתחזיות ל-504 מיליון דולר. מדובר בעלייה של 4% ביחס להכנסות ברבעון השלישי של 2019.
הרווח התפעולי הסתכם ב-231 מיליון דולר, 45% מתוך ההכנסות. הרווח הנקי עלה ב-7% ל-217 מיליון דולר. הרווח המתואם קפץ ב-14% ל-1.64 דולר למניה, מעל תחזיות האנליסטים, שכללו את השפעות הקורונה ועמדו על 1.53 דולר למניה.
תזרים המזומנים מפעילות הגיע ל-248 מיליון דולר, עלייה קלה לעומת הרבעון המקביל. במהלך הרבעון השקיעה החברה 325 מיליון דולר ברכישה חוזרת של מניותיה.
צ׳ק פוינט צופה הכנסות של 525-575 מיליון דולר ברבעון הרביעי, הנחשב לחזק מסורתית ורווח נקי של 2-2.18 דולר למניה. כך תצליח החברה לעמוד בתחזית המקורית שלה שסיפקה עוד לפני התפרצות הקורונה ותעבור את ההכנסות של 2 מיליארד דולר ב2020
עם פרסום התוצאות הכספיות אמר שויד "היה רבעון וירטואלי פורה מאוד, עם תוצאות מאוד יפות. הזינוק החד ביותר נרשם בתחום הענן שעלה ב-57%. העולם עוד לא נפתח, אפילו להיפך. עכשיו רק 16% מהעובדים מגיעים למשרדים בעולם וזאת לעומת 20% ברבעון הקודם. אנחנו רואים שארגונים נפגעים מהמשבר הכלכלי, רבים מהם נזהרים מלעשות שדרוגים ולכן הקורונה מבחינתינו לא מסייעת לעסקים, אלא להיפך".
"הכלכלה העולמית משתנה"
שויד הוסיף כי רמת אי הוודאות עדיין גבוהה. "אירופה נכנסת לגל שני גדול, בארה"ב יש בחירות ועדיין גל ראשון של הקורונה. זה שהפגיעה של הקורונה בתעשיית הסייבר היא נמוכה אני מקווה שישאר כך, אבל הכלכלה העולמית משתנה".
"אנחנו כמובן מוטרדים כמו כל אזרח בעולם מהמצב של הכלכלה. חייב לציין שבינתיים ההשפעה על התעשייה היא מינימלית. אני לא חושב שהממשלה צריכה לסייע לתעשייה שלנו, היא כן יכולה לסייע במקומות אחרים. אתן רעיון – לעזור לעסקים לחנויות ולכל עסקי הריטייל לעבור למסחר מקוון, לסייע בהעברת כל חנות להקמת חנות ותשתית משלוחים. זה היה מאוד עוזר לחנויות בתקופת המשבר. אפשר לבנות תשתית שגם תביא הביתה חולצה שהזמנתי מהחנות בשכונה תוך רבע שעה, לא צריך אנשי הייטק שינהלו את האופרציה הזאת. אפשר לקחת את האנשים שאיבדו את עבודתם ולעשות להם הסבה לתחום הזה. צריכה להיות יוזמה ממשלתית אפילו למימון המשלוחים".
שויד התייחס באופן נדיר גם למצבו של שוק ההון, שנראה כאילו לא משקף את מצבה של הכלכלה הריאלית וגם לרמות השווי של חברות סייבר פרטיות שמגייסות כסף בקצב מואץ בחודשים האחרונים. "שוק ההון מאוד גבוה, זה נכון לגבי כולם ואנחנו גם נהנים מזה כמובן כאשר המניה שלנו קרובה למחיר שיא", אמר. טל פיין, סמנכ"לית הכספים של צ'ק פוינט הוסיפה כי רמת המכפילים של חברות סטארט אפ עדיין גבוהה מאוד בהשוואה לצ'ק פוינט. מניית צ'ק פוינט עלתה ב-10% מתחילת השנה והחברה נסחרת היום בשווי של 17.5 מיליארד דולר, המשקף לה מכפיל של 22 על הרווח הצפוי.
לאחר ההצעה הממלכתית, שויד שב לתחום העיסוק המרכזי שלו – סוגיות בהגנת סייבר: "בתחום הסייבר ראינו רבעון מאוד פורה למחלקת המחקר שלנו עם הרבה פריצות וחולשות. אפילו חולשה באינסטגרם שמאפשרת להפוך את הסמארטפון לכלי ריגול, כשאף אחד לא חושב שלראות תמונות באינסטגרם זה מסוכן או מפחיד, אבל זה אכן כזה. גם נושא דרישות הכופר מפחיד", הוסיף שויד. "במהלך הרבעון רכשנו את ODO, חברה צעירה וקטנה אבל מאוד מוצלחת שמטפלת בתחום הגישה מרחוק של עובדים לארגון. אפשר לגשת למחשב מבלי להתקין שום דבר על המכשיר ונותן גישה לכל האפליקציות הארגוניות. עומד להשתלב בקבוצת מוצרי אינפיניטי שמיועד לניהול כל החיבורים החיצוניים של הארגונים"